Kedvenc női teniszezőm, a 25 éves, orosz Anna Kalinskaya eljutott a nyolc közé egy Grand Slamen, mindez az év első GS tornáján az Australian Openen esett meg. Korábban, ahogyan a legtöbbeket őt is összenyomta a teher, nem tudta jól kezelni a tétet és a sokkal nagyobb figyelmet, ám az elmúlt évben már látszott, hogy új edzőjével az argentin Patricia Tarabinivel sikerült más szemléletet meghonosítaniuk fejben és teniszben is. Mindennek az eredménye az, hogy itt van Anna. Két könnyebb és két három szettes meccsen jutott túl, sorrendben Volynets, Rus, Stephens és Paolinin keresztül. A mostani ellenfél az elithez tartozó, világranglista 15. Qinwen Zheng lesz, aki ugyan tényleg minőségi játékos, de az sem véletlen, hogy Grand Slamen még ő sem tudott maradandót alkotni. Ezen a meccsen a tiszta fej, a mentális hadviselés fog dönteni, amiben Kalinskaya látványosat lépett előre.

Eddigi egyszeri találkozásukat is nyerte az orosz lány, akkor Guadalajaraban 2022 -ben három szettben győzedelmeskedett Kalinskaya.

Zheng is hasonlóan két szettveszteség nélküli és két döntő szettes ütközetet tudhat a háta mögött, tehát fizikálisan egyenlő terhelés után ugorhatnak a pályára.

Látva Kalinskaya ugrásszerű teljesítményét, azt mondom, hogy most van meg a lehetőség benne, hogy szintet lépjen. A határozott játékával még Zhenget is kibillentheti, aki, ha top játékos, ha nem szintén képes az elbizonytalanodásokra, főleg ilyen magasságokban egy GS tornán a végjátékhoz érvén.

Nem szabad az érzelmeket, a szimpátiát belecsepegtetni a sportfogadásba, így csak az tartson velem, aki szintén hasonlóan gondolkodik, szerintem Kalinskaya rácáfol a bukikra és négy közé jut az Australian Openen.

Kalinskaya, Anna - Qinwen Zheng: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp