Idei évi második Gurus-elemzésem igen rizikós tippet takar.

Eleve idő híján a LaLigát nem követem kiemelt figyelemmel, azonban az összefoglalókat rendszeresen megtekintem, illetve az itteni főoldalon szereplő különböző elemzéseket is rendre elolvasom. Ennek okán tehát némiképp tudok képet alkotni, hogy mi a helyzet a Betis, illetve a Cadiz háza táján.

Az aktuális szezonbeli teljesítménnyel aligha elégedett bármelyik csapat is. A Cadiz mindössze két alkalommal tudott nyerni a pontvadászatban, utolsó győzelmüket - ha jól láttam - még valamikor szeptember elején hozták össze a Villarreal ellen (3:1). Tehát abszolút nem meglepő, hogy kiesőhelyen tanyáznak, illetve, hogy a közelmúltban edzőváltásra került sor náluk.

Az érkező Mauricio Pellegrino ugyan még nem tudott nyerni újdonsült alakulatával, a hírportálok egységesen győzelemmel felérő döntetlenekről cikkeztek a Bilbao ellen, illetve a Villarreal otthonában. Mindkét csörte egyébiránt 0:0-lás remivel végződött.

A Betis a felsőházban tanyázik, s aktívan versenyzik az európai kupaporondot érő helyekért. Bár a Bajnokok Ligája kvalifikáció elúszni látszik Manuel Pellegrini fiainak, azonban az EL, illetve EKL sanszosan meglehet, amennyiben képesek felpörögni. A Betis közelmúltbeli performanszáról leszűrhető, hogy a tabella alsó felében lévő klubokat, ha nem is könnyedén de verték az utóbbi hetekben, bár olyan kínos blamák beestek, mint a Celta Vigoval szembeni kapituláció.

Egy szó, mint száz, péntek este két olyan csapat találkozik, akiknek nagyon kellene a győzelem. A Cadiz hónapok óta igyekszik megszerezni a hőn áhított újabb bajnoki sikerét, s lássuk be kiscsapatként ennek leginkább otthoni környezetben van realitása. A Betis pedig pocsék idegenbeli mérlegén igyekezne javítani egy verhető ellenféllel szemben.

A tippem azért is rizikós, mivel látva a két csapat közelmúltbeli végeredményeit, megállapíthatjuk, hogy egyikük sem termeli a találatokat őrült módjára. Jobbára underes mérkőzéseket hoznak tető alá, mi sem sokatmondóbb ennél a Cadiz két 0:0-lás döntetlenje.

Ennek ellenére paradox módon, én rámegyek itt az overre. Várom a Cadiztól, hogy Pellegrino vezetésével hazai környezetben ráijesszen a Betisre, míg vendégoldalról alapból vizionálok legalább egy dugót. Na ha már beesik az általam remélt két találat, akkor már biztosítottam a lenti tippet. Onnantól pedig bízom egy esetleges harmadik dugó megszületésében. Ritkán megyek bele ilyen fogadásokba, de úgy érzem, hogy nem lesz olyan sima ez a Betis győzelem, mint amit a különböző fogadási portálokon a tippelők többségétől látok.

Még a dupla esélyes piacon megtenném ugyan a zöld-fehéreket, ám az erre kínált odds sajnos túl alacsony, így maradok egy korrekt értéken a 2.0 over megkockáztatásánál.

Cadiz - Real Betis: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp