A címvédő macedón Vardar Szkopje otthonába látogat a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, 12. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A magyar csapat az előző körben, múlt vasárnap meglepetésre 37-35-re győzött a német bajnok Rhein-Neckar Löwen otthonában.
"Ez egy nagyszerű siker volt, amely mindenképpen önbizalmat ad a Vardar elleni csatára. Felszabadultan játszhatunk, nem lesz rajtunk nyomás, így képesek lehetünk a bravúrra" - nyilatkozta klubja honlapján Balogh Zsolt.
A válogatott jobbátlövő bokasérülés miatt kihagyta a németországi találkozót, és a macedón fővárosban sem léphet pályára. "Minden nap járok kezelésekre, ennek köszönhetően egyre jobb állapotban vagyok. Nagyon bízom benne, hogy a jövő héten elkezdhetek edzeni, és ha minden jól alakul, a Zágráb elleni hazai meccsen már játszhatok" - mondta.

Sergei Gorbok szeged kézi 002

Sergei Gorbok még mindig sérült (balra) . Forrás: Ivica Drusany / Shutterstock

Balogh Zsolton kívül az ugyancsak sérült szlovén Matej Gaber és az orosz Szergej Gorbok sem szerepelhet, a horvát Marin Sego viszont valószínűleg visszatérhet a kapuba.
A Vardar éppen a legutóbbi fordulóban veszítette el veretlenségét, mivel 29-28-ra kikapott Barcelonában, ennek ellenére továbbra is vezeti az A csoportot. A szegediek számára a negyedik hely megszerzése lehet a reális cél.
A magyar együttes házigazdaként 26-26-os döntetlent játszott a Vardarral októberben, Szkopjéban 2016 őszén három, egy évvel korábban pedig négy góllal kikapott.

(forrás: MTI)

Szorzók a vasárnapi mérkőzésekre:

16:50    Aalborg - Kiel    4.29   10.13   1.35    
17:00    Vardar - Szeged    1.25   11.11   5.43    
19:00    Rhein-Neckar - Kristianstad    1.10   16.32   9.98