A tavalyi US Open-győzelmét követően, Daniil Medvedev nem kevesebb, mint öt döntőt veszített el. A hatodikat Cameron Norrie ellen játssza, akit legyőzött eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásukon három évvel ezelőtt.

Daniil Medvedev (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

New York-i sikere után a világelső tavaly a párizsi Masters és az ATP Finals fináléiban maradt alul, idén pedig az Australian Open és két füves torna bajnoki címeit eldöntő meccseit bukta el. Ezt a sorozatot állítaná meg már a kemény borításra való visszatérése alkalmával Los Cabosban, ahol szettvesztesség nélkül jutott el a végső szakaszba. Az elődöntőben játszott egy tie-breaket Miomir Kecmanovic ellen, de annak megnyerése után ledarálta szerb ellenfelének ellenállását (7-6, 6-1). Ahhoz, hogy megszakadjon az elbukott döntőinek sorozata, Medvedevnek Mexikóban Cameron Norriet kell legyőznie.

A brit játékos (ATP 12.) idén két bajnoki címet gyűjtött be, az elsőt hasonló kemény borításon Delray Beachen februárban, a másodikat pedig májusban a lyoni salakon. A Wimbledonon játszott elődöntője után tért vissza a kemény borításra, amelyen 2022-es mérlege 18/8. Los Cabosban csak a Felix Auger-Aliassime elleni elődöntőjében veszített játszmát, akit 6-4, 3-6, 6-3-ra győzött le. Cameron hasonló kemény borításon, 2019-ben Shanghaiban játszotta egyetlen Daniil elleni meccsét, amelyet elég simán 3-6, 1-6-ra bukott el. Azóta mindketten szintet léptek, Medvedev Grand Slam-győztes (US Open), Norrie pedig Masters-győztes (Indian Wells) lett kemény játékfelületen. Medvedev az esélyesebb a bajnoki cím megszerzésére, de Norrietól nagyobb ellenállást várunk annál, amit az első meccsükön az eredménytábla mutatott.

A cikk publikálásának időpontjában nem voltak még elérhető oddsok a mérkőzésre.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.