A sokak által előrelátott összecsapásra Rafael Nadal és Carlos Alcaraz között sor kerül a spanyol fővárosi Mastersen.

Rafael Nadal (Fotó: Fresnel / Shutterstock.com)

Két generáció képviselői méri össze erejét és bárki is kerekedik felül közülük, a rajongók mindenképp nyertesek lesznek. Ez a mérkőzés nem csak a hazaiak számára csemege, hanem az egész világnak, mivel a "kis" Carlos felnőtt a kihívásra, hiszen az élvonal tagja (ATP 9.) már tizenkilenc évesen. A rutinos Rafa (ATP 4.) harmincöt évesen szinte hihetetlen idénykezdést hajtott végre, 22 meccset nyert mostanáig és csupán egyet veszített. Az Indian Wells-i bordasérüléséből sikerült felépülnie és Madridban játssza első salakos tornáját. Nyitómeccsén két játszmában lerendezte Miomir Kecmanovicot, de a nyolcaddöntőben több, mint három órát küzdött és négy meccslabdát hárított David Goffin ellen.

Alcaraz a Miamiban szerzett első Masters bajnoki címe után, Monte-Carloban váltott a lassú borításra, ahol első meccsén kikapott, de Barcelonában végig ment a versenytáblán és a katalán városban is győztes lett. Madridban ő is két játszmában nyerte első meccsét Nikoloz Basilashvili ellen, majd Cameron Norrieval döntő szettre kényszerült. Úgy Nadal, mint Alcaraz idén már három bajnoki címnél tartanak és érdekes módon, míg a salakkirály mindhármat kemény borításon szerezte (Melbourne-i Summer Set, Australian Open, Acapulco), Carlos már kettőt salakon gyűjtött be (Rio De Janeiro, Barcelona) és egyet kemény borításon (Miami).

A tavaly ugyanitt zajlott első egymás elleni összecsapásuk, amelyet Nadal könnyedén, 6-1, 6-2-re nyert, de azóta honfitársa sokat fejlődött és az idei Indian Wells-i mérkőzésük egy több, mint három órás, döntő játszmás harc volt, amit szintén Rafa nyert. Kiegyensúlyozott erőviszonyt mutatnak az oddsok, de bármennyire is lendületben van Alcaraz és bármennyire is meg kellett Nadalnak dolgoznia a továbbjutásért az előző fordulóban, őt alapból is esélyesebbként kell nézni (főleg salakon, még ha ez a gyorsabbik típusa is).

május 06., péntek

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.32

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.05.06., 07.08.