Egy évvel ezelőtt, miután Rafael Nadalt és Novak Djokovicot is verte menetelése során, Carlos Alcaraz a döntőben Alexander Zverevet győzte le. Idén is összesodorta őket a versenytábla, de már az utolsó tizenhat között egyiküknek búcsúznia kell.

Carlos Alcaraz 064
Carlos Alcaraz 6-3, 6-1-re verte Alexander Zverevet a tavaly madridi döntőben. (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Néhány sérülése nem nem volt túl nagy hatással a spanyol játékos (ATP 2.) idei eredményességére, ugyanis Carlos a huszonhét meccséből, csak kettőt veszített el. A Buenos Aires-i salakon megszerezte első 2023-as bajnoki címét, majd az Indian Wells-i kemény borításon sem talált legyőzőre. Nemrég, az európai salakra áttérve, Barcelonában is lehengerelte a mezőnyt, Madridban pedig két meccsgyőzelemmel folytatta a sorozatot Emil Ruusuvuorit és Grigor Dimitrovot búcsúztatva. Vele ellentétben, német ellenfelének (ATP 16.) hullámzók voltak az idei szereplései, tizenkét megnyert és tizenegy elveszített meccses mutatóval rendelkezik.

Nyolcaddöntővel kezdte az európai salakszezont Monte-Carloban, ahol közel volt, hogy Daniil Medvedevet verje, de már Münchenben első meccsén kikapott. A madridi Mastersen a nyitómeccsén, a marrakeshi bajnokot, Roberto Carballes Baenát három játszmában győzte le, utána pedig Hugo Greniert úgy, hogy csak egy gémet veszített. Alcaraz a nagy esélyes, de az egymás elleni mérleg 3-1-et mutat Zverev javára. Első két meccsüket a német játékos kemény borításon nyerte, majd az elveszített madridi döntő után, Alexander a Roland Garros salakján ismét jobbnak bizonyult a 2022-es US Open bajnoknál.

május 02., kedd

Tipp Játék hendikeppel Zverev, Alexander +5.5 @ 1.41

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 2. 5:9 UTC.