A 2017-es világbajnok, Grigor Dimitrov idén elég gyengén űzte az ipart és a hajrában nehéz lehet színesítenie a szezonjának elég szürke összképét.

Grigor Dimitrov (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Az áprilisban zajlott Monte-Carlo-i salakos Masters óta a bolgár játékos csak a múlt héten Bécsben nyert három meccset egymás után. Ezek közül a legértékesebb a győzelmét Andrey Rublev ellen szerezte két játszmában. Dimitrovnak (ATP 28.) az osztrák tornán való fellendülését és az elődöntőbe jutását meglepévé teszi az a tény is, hogy a kemény borításra való visszatérése óta, csak három meccset nyert összesen az említett osztrák 500-as kategóriájú eseményig. Egy az oddsok által esélyesebbnek vélt játékosnak talán nem ilyen eredményességgel kellene rendelkeznie, de ellenfele, Botic Van De Zandschulp (ATP 35.) sem villogott ebben az évben.

A holland játékosnak az idény második kemény borítású részének fénypontja a Winston-Salemben játszott elődöntője volt. Ezt az eredményét még augusztusban szerezte és azóta nem tudott két ATP-meccset egymás után nyerni, azonban szeptemberben a Davis Kupában legyőzte sorban Alexander Bublikot, Cameron Norriet és Taylor Fritzet. Mindkét Grigor elleni összecsapása idén zajlott, az elsőt elveszítette az év elején a Melbourne-i Summer Set torna kemény borításán, a másodikat viszont megnyerte a londoni gyepen még a Wimbledon előtt. Dimitrovnak lényegesebben nagyobb a rutinja, főleg ezen a típusú kemény borításon, de a múlt heti bécsi elődöntője még nem elegendő ahhoz, hogy ezen a mérkőzésen toronymagas favoritnak nézzük.

november 01., kedd

Tipp Játék hendikeppel van de Zandschulp, Botic +2.5 @ 1.78

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek. 2022.11.01., 07:22.