Alig pár napja Sebastian Baez és Thiago Monteiro Rioban is megmérkőzött egymással, ahol a brazil 1-2-re szépítette az egymás elleni összecsapások mérlegét.

Sebastian Baez (Fotó: katatonia82/shutterstock.com)

A 21 éves argentin Baez (ATP 78.) a tavaly robbant be a reflektorfényben, ugyanis nem kevesebb mint hat Challenger bajnoki címet gyűjtött be (mindet salakon), közülük kettőt éppen Santiagoban. A jó eredményeinek köszönhetően az ifjúsági világbajnokságon, a Next Gen ATP Finalson is indulhatott az idény végén. A kemény borításon nem remekelt az év elején, de salakspecialistaként egyből áttért a lassú borításra amint elkezdődtek a dél-amerikai tornák. Még ha egyelőre nem is sokat, de a szemcsés felületen sikerült emelnie az eredményességén és Cordoba után Santiagoban is az utolsó nyolc között van. Az elődöntőbe való jutásért Thiago Monteiroval (ATP 107.) mérkőzik meg.

A huszonhét éves brazil játékosnak sikerült elkapni egy negyeddöntőt Adelaideben az év elején, majd ő is áttért az otthonosabb szemcsés játékfelületekre. A változás még nem hozott neki sok jó eredményt, hiszen először jut az első nyolc közé 2022-ben. Thiagot ugyancsak salakspecialistaként tartják számon, neki is hat Challenger bajnoki címe van és ő is mindet salakon szerezte, de ezekből a tavaly csak egyet nyert. Bár idén enyhén gyengébben teljesített eddig a vörös játékfelületen ellenfelénél, mégis pár napja Rioban sikerül őt legyőznie 2-1-es szettarányban. Az azelőtti összecsapásaikat, amelyek szintén salakon zajlottak a tavalyi év végén, Baez nyerte 2-0-ás szettarányokban. Sebastian az, aki még nem veszített játszmát ezen a héten, de Thiago nevesebb ellenfélt sikerült kiejtenie, ugyanis az előző fordulóban Federico Delbonist verte 3-6, 6-4, 6-1-re. A bukmékerek oddsai Baezt mutatják esélyesebbnek, de nem lenne meglepetés ha a két játékos, úgy mint Rioban, most is döntő szettet játszanának.

február 25., péntek

Tipp: Sebastian Baez nyeri az első szettet és a mérkőzést 1.90

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.24., 07:36.