Az AC Milan szombati (május 1.), Fiorentina elleni 1-0-ás győzelme az első olyan labdarúgó-mérkőzés volt, amelyet a metaverzumban is közvetítettek.

A közvetítés kizárólag a közel-keleti és észak-afrikai (MENA) régióban volt elérhető a Lega Serie A teremben, a The Nemesis metaverzumban.

"Azért döntöttünk úgy, hogy elsőként ajánlunk labdarúgó-mérkőzést a metaverzumban, mert úgy gondoljuk, hogy a technológiai innovációk határtalan világa rendkívül fontos egy olyan modern bajnokság számára, mint a Serie A" - jegyezte meg a liga vezérigazgatója, Luigi De Siervo.

A mérkőzést a felhasználók egy virtuális valóság térben nézhették, ahol a számítógép által generált környezettel és más felhasználókkal is interakcióba léphettek.

Siervo így folytatta: "A Z generáció meghatározó jelenléte és az új fejlesztések iránti különleges fogékonysága miatt a MENA stratégiai területet jelent számunkra. Ez annak az útnak a folytatása, amely az első NFT-k 2021 májusában történő kiadásával kezdődött, és a Lissone-i Nemzetközi Műsorszolgáltató Központ megépítésével folytatódott."

Egyre több futballklub fedezi fel a metaverzumban rejlő lehetőségeket, és az elmúlt hónapokban a Birmingham City FC együttműködött az Ultimo GG esport platformmal egy olyan projektben, amelynek keretében a St. Andrew’s Stadion digitális rekonstrukcióját szkennelték és térképezték fel.

Mivel a Birmingham City lett az első klub az EFL-ből, amely belépett a metaverzumba, a digitális platform kereskedelmi lehetőségeket kívánt kínálni a klubnak, elköteleződési és szórakozási lehetőségeket a szurkolóknak, valamint adománygyűjtési lehetőségeket a BCFC Community Trustnak, az Akadémiának és más jótékonysággal foglalkozó egyesületeknek.