Pár hónapra, hogy Belinda Bencic az Olimpiai játékokon egyéniben aranyérmet és párosban ezüstérmet nyert, Svájc újabb hatalmas sikert könyvelhet el, mivel válogatottja a torna döntőjében van, ahol az Orosz Tenisz Szövetség csapatával fog megmérkőzni a bajnoki címért.

Belinda Bencic (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Belinda és csapata könnyen száguldott át az elődöntőn, mindkét egyéni meccsüket két játszmában nyerték. Először Jil Teichmann verte Storm Sanderset, majd Bencic a már ismertebb Ajla Tomljanovicot. Az orosz válogatott viszont az elődöntőben papírformát borított az Amerikai Egyesült Államok ellen, még úgy is hogy a találkozó talán legvártabb mérkőzésén Danielle Collins legyőzte Anastasia Pavlyuchenkovát. A továbbjutásban hatalmas szerepe volt az orosz keret legfiatalabb tagjának, Liudmila Samsonovanak, aki egyéniben verte Sloane Stephenset miután az első játszmát 1-6-ra veszítette és a páros meccsen is hozzájárult a győzelemhez.

Míg az oroszok ötödjére nyerhetik meg a tornát, a svájciak második alkalommal kerültek döntőben, miután 1998-ban Martina Hingis-el és Patty Schnyder-el a keretben kikaptak a spanyoloktól. Ennek ellenére, Belinda és csapata esélyesebben indulnak az oroszoknál és megszerezhetik első bajnoki címüket.

2021.11.06., Szombat

16:00  Orosz Tenisz Szövetség - Svájc    2.25    1.57

Fogadj a Billie Jean King Kupára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.11.06. - 09:17