Három dolog biztos az életben: a halál, az adó és az, hogy Erling Braut Haaland gólt szerez - így jellemzi a nemzetközi sajtó a norvég támadót, akinek gólkirályi címei a bet365-nél közel sem tartoznak már a meglepetés kategóriába.

Félelmetes statisztikái vannak a 20 éves támadónak, ha célba veszi az ellenfél kapuját, akkor az nagy eséllyel góllal végződik. Az internetes portálokon és a közösségi médián is végigment a következő adat: amióta a felnőttek között játszik, tehát a norvég bajnokság óta, 91-szer találta el a kaput, és 70-szer volt eredményes. Brutális hatékonyság, amit egészítsünk ki még annyival, hogy teljes karrierjét nézve 86 percenként szerez gólt. Ezek alapján érthető miért emelkedik ennyire a transfermarkt.de szerint az értéke.

Nemrég megnyerte a Golden Boy díjat, amit a legjobbnak vélt Európában játszó 21 év alatti futballistának ítélnek oda. Akkorát megy a Bajnokok Ligájában, hogy már annyi gólja van a kupasorozatban, mint Ronaldónak, Zidane-nak vagy Miroslav Klose-nak. 16 találatát 12 BL-mérkőzésen hozta össze, amivel rekordot állított fel: korábban egyetlen játékos sem szerzett ennyi gólt, ilyen kevés összecsapáson. Kicsit már sok lesz a számokból, de egyértelműen őt igazolják! Eddig 31-szer lépett pályára a Dortmund színeiben, ezalatt 33-szor vette be az ellenfelek hálóját, és 6 gólpasszt is kiosztott. Jöhetnek a további trófeák?

Haaland gólkirály lesz a BL-ben - 4.00

Haaland gólkirály lesz a Bundesligában - 2.75

Az írásban közölt szorzók a bet365 fogadóirodától származnak, és ekkor voltak érvényben: 2020. november 26. - 12:30