Amennyiben a Veszprém pontot szerez a Kielce otthonában szombaton a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában, a második helyen végez csoportjában.

A veszprémieknek az első helyre már nincs esélyük, mert a listavezető Barcelona előnye négy pont. Vereség esetén a Vardar Szkopje még megelőzheti őket, de ahhoz le kell győznie a címvédő Montpellier-t, mivel a pontazonosság esetén rangsoroló egymás elleni eredmény a magyar csapatnak kedvez.

A Veszprém dolgát némileg megkönnyítheti, hogy az ellenféltől sérülés miatt hiányozni fog Alex Dujshebaev, Daniel Dujshebaev, illetve a csapatkapitány Michal Jurecki. A vendégeknél a balátlövő Jamali Iman, illetve a dán beálló René Toft Hansen nem játszhat.

"Elengedhetetlen a győzelem szombaton, hiszen nem várhatjuk el, hogy a Montpellier végezze el helyettünk a munkát. Ugyanúgy készülünk, mint minden meccsre, ugyanolyan nehéz lesz ez a találkozó, mint bármelyik a Bajnokok Ligájában. Ha másodikok leszünk a csoportban, könnyebb ellenfél következhet a folytatásban" - nyilatkozta klubja honlapján a Veszprém spanyol vezetőedzője, David Davis.

Amennyiben csapata megszerzi a második helyet, az alsó ágról érkező portugál Sporting CP lesz az ellenfele a negyeddöntőbe jutásért. A Kielce számára azért fontos a meccs, mert győzelem esetén egyet előrelépve a negyedik helyen végezne az A csoportban.

A két együttes eddig tíz alkalommal találkozott a BL-ben, a mérleg a Veszprém szempontjából hét győzelem, két döntetlen és egy vereség. A legemlékezetesebb találkozójuk a 2016-os BL-döntő volt, melynek 46. percében a magyar csapat 28-19-re vezetett, de ezután 12 percig nem talált a kapuba. A rendes játékidő és a hosszabbítás is döntetlennel zárult, a hétméteres-párharcot pedig a Kielce nyerte.

március 02., szombat

Oddsok a mérkőzésre:

  • Dupla esély                                     1X @ 1.87
  • Dupla esély                                     X2 @ 1.53
  • Döntetlen esetén a tét visszajár 1 @ 2.10
  • Döntetlen esetén a tét visszajár  2 @ 1.66
  • Gólok száma páratlan/páros       Páratlan @ 1.91
  • Gólok száma páratlan/páros       Páros @ 1.91

További szombati program:

március 02., szombat

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-03-01, 18:30

  Fogadj és nézd élőben!  

Forrás: mti