Pozitív örökmérleggel várhatjuk a finnországi találkozót.

Közel 100 éve íródik a két válogatott közös története, mely 16 mérkőzésből áll a magyarvalogatott.hu-n található adatok szerint. A magyarok fölényes gólarányát az Aranycsapat javította fel még az '50-es években. Puskás Ferencék egyszer Budapesten, kétszer pedig Helsinkiben játszottak a finnekkel, és nagy arányú győzelmeket arattak, igaz csak barátságos meccseken.

Vereséggel kezdtünk élesben

Az első tétmeccsre 1978-ban került sor, amit a finnek meg is nyertek. Ezt követően egyszer sem tudtak minket legyőzni éles összecsapáson, csak barátságos találkozón. Az 1980-as Eb-, és 1998-as vb-selejtezők során is egy ponttal lemaradva végeztek a magyar csapat mögött. Későbbi selejtezőcsoportok során is ez történt, Finnország mindig közvetlenül Magyarország után végzett.

Utóbbi évek gólszerzői

Néhány éves szünet után 2010-ben futott össze a két csapat, újfent selejtezők során. Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs góljaival nyertünk 2:1-re, majd a visszavágón nem született találat. A 2016-os Eb-kvalifikáció során kétszer is 1:0-ra vertük őket, Stieber Zoltánnak és Gera Zoltánnak köszönhetően. Az utóbbi évek gólszerzői közül ezúttal ketten vannak ott a keretben. Szalaira 4.00-es oddsot adnak, míg Stieber találata 5.25-öt fizetne.

Ahogy az eredménysorból látható, a kevés gólos tétmeccsek vannak többségben, a legutóbbi három alkalommal például mindössze két magyar találatot láthattunk, a finnek eredménytelenek voltak. Az Unibet fogadási kínálatában érthető módon az underekre adják a kisebb szorzót, például a 2.5 gólnál kevesebb mindössze 1.46-ért játszható.

Néhány szorzó a finn-magyar összecsapásra:

  • Mindkét csapat szerez gólt  2.15
  • Gólok száma 2.5 felett  2.70
  • Finn győzelem  2.40
  • Döntetlen eredmény születik  2.95
  • Magyar sikerrel zárul a meccs  3.15
  • Félidőben döntetlen állás lesz  1.89

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018-09-05, 12:00