Edzőmérkőzések nélkül tétmeccset játszani, és egyből belevágni a Bundesligába nagy kihívást jelent, a magyar labdarúgó-válogatott és a RB Leipzig kapusa szerint.

A 30 esztendős játékos nemrég az M4 Sportnak arról beszélt, hogy korábban is volt már hosszabb szünetben része, többnyire nyáron, de ez más helyzet, magasabb biztonsági faktorral.

"Nem tudtuk, mikor kezdhetjük újra a mérkőzéseket, amikre ráadásul nem volt egyszerű felkészülni sem, hiszen nem játszhattunk edzőmeccset, azonnal a mélyvízben voltunk" - nyilatkozta Gulácsi.

A hálóőr szerint azt is nehéz megszokni, hogy nincsenek nézők, nincs közös bevonulás, ugyanakkor tudja, hogy profi sportolóként ezt is meg kell szokniuk, és be kell tartaniuk, amit kérnek tőlük. "Persze mindannyian azt kívánjuk, hogy minden térjen vissza a régi kerékvágásba. Addig próbálunk alkalmazkodni" - fogalmazott.

Gulácsi Péter (Fotó: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com)

A kényszerszünet óta lejátszott mérkőzésekkel kapcsolatban úgy gondolkodik, hogy szerezhettek volna több pontot is, de mindezek ellenére elégedettek. Miért ne lennének azok? Célkitűzésük, a Bajnokok Ligája indulást jelentő első négy pozíció elérése volt. Jelenleg a harmadik hellyel életben tartják ezt az álmot, az üldözők előtt. A versenyfutás természetesen szoros, és akár fogadhatsz is rá!

Első 4-ben végez a Bundesligában (bet365 szorzók):
RB Leipzig 1.03 Leverkusen 1.44 Mönchengladbach 2.37

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020-06-07, 21:00