Lesz-e újabb Nadal-Djokovic döntő, vagy Del Potro és Nishikori borítják a papírformát?

Nadal - Del Potro

Eltelt még egy év de a US Open egyik elődöntője ugyanazt a két játékost hozza egymással szembe mint a tavaly, így Rafael Nadal és Juan Martin Del Potro újabb izgalmas csatára készülnek New Yorkban. A világelső Nadal rettenetes küzdelmek árán jutott idáig, de mégis a mérkőzés esélyese 1.65-s szorzóval. Példa nélküli fizikai teljesítőképessége és mérhetetlen akaratereje a bukik szerint még az adott körülmények között is továbbjutó erényeknek látszanak az argentin játékos ellen. A spanyol játékos természetes a harc és ki tudja hol van állóképességének határa?

Rafael Nadal (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Del Potro viszonylag könnyen és várhatóan jutott az elődöntőig, csak John Isner ellen vesztett egy játszmát. Támadni fog minden oldalról és ezzel nagy lesz a vállalt kockázat. Ha bejön neki és pontos lesz, akkor nyerhet 2.25 főleg, ha Nadalon mégis mutatkozni fognak a fáradtság jelei. Célegyesebben kell támadnia Del Potronak mint ahogy azt Thiem tette Rafa ellen a negyeddöntőben, mivel az argentin játékos lábmunkája nincs olyan mint az osztráké. Ebből kifolyólag a tévedési lehetőség is nagyobbak lesznek. A taktikai tervekben nincs sok ismeretlen, hiszen rengetegszer játszottak egymás ellen. Del Potro minél kevesebb ütésből kell megoldja a labdameneteket, mert ha nem, akkor Nadal előnyős helyzeteket dolgoz ki magának. Juan Martin fonákja is fontos szerepet játszhat. A helyzet magaslatán kell legyen ezzel a bizonytalanabb ütésével is, mert nem engedheti meg magának, hogy puhány legyen ezen az oldalon sem. Nadal nyert a tavalyi elődöntőben és még kétszer is azóta az idei Roland Garroson és Wimbledonon, de a 2009-s elődöntőben Delpo győzött három sima játszmában, ami viszont mentálisan már nem egy plusz az argentinnek. A nehézségek előtt nem egy összecsukló játékos Delpo, de a kulcspillanatokban még meg sem inoghat. Ez nem lesz könnyű feladat számára, mert a nyomás azért érzékelhető játékán. Mindenesetre, a mostani Nadal verhetőbbnek látszik mint az a Nadal, aki a tavalyi elődöntőben győzött. Nadal tornagyőzelmére 3.25-s a szorzó, a Del Potroéra pedig 5.00.

Juan Martin Del Potro (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Nishikori - Djokovic

A másik elődöntőben Novak Djokovic újabb döntőbe való jutását, Kei Nishikori próbálja majd meggátolni. Ezt a felállást is már láthattuk a 2014-s US Open elődöntőjében, amikor a japán legyőzte a szerbet, de utána kikapott Marin Cilictől a döntőben. Most megverte Cilicet, de sikerül megvernie Novakot? A szorzók jóval esélytelenebbnek mutatják Keit (4.70) mint a volt világelsőt (1.20). Djokovic nem volt még túl meggyőző az idei US Openen, de nem is volt rá szüksége, mivel a ellenfelei nem kényszerítették rá. Nem igazán lehet tudni, hogy a Wimbledon-győzelme utáni játékszínvonala hol is van jelenleg a többi élvonalú játékoshoz mérve. Az viszont tény, hogy abban az estben ha az elvártnál gyengébb eddigi játéka egy periódust jelent és nem csak lazábbra engedett alkalmi szerepléseket, akkor azt Kei kihasználja.

Novak Djokovic (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Nishikorinak úgy mint Nadalnak öt szettes meccset kellett játszania a negyeddöntőben, úgyhogy fizikai teljesítőképessége talán már nem lesz annyira acélos, mint amennyire azt megszoktuk tőle. Ő is hihetetlen harcos, de azért nem épp Nadal. Djokovicnak az lenne inkább a fontos, hogy ne tévedjen rengeteget, mert Nishikorinak nem lehengerlő a játéka. Inkább Novak figyelmessége a kulcs ebben a meccsben, mert ha sikerül összpontosítania, akkor mese nélkül ő az esélyesebb. Egy pontos játékra van elsősorban szűksége. Djokovic, annak ellenére, hogy az említett 2014-s vesztett meccstől, minden alkalommal verte Nishikorit, még biztosan emlékszik a négy évvel ezelőtti váratlan pofonra. Ha nem kedvtelenedik el és motivált lesz, akkor Nishikori nagyon nehéz feladat előtt áll. A japán agresszívebb labdamenetekben kellene kikényszerítse ellenfele ellenállásának megtörését vagy hibáinak sorozatát. Támadóbb játékot kell játszania mint amit szokott játszani általában.

Kei Nishikori (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Kissé kérdéses az, hogy mennyire lesz képes erre a változtatásra és ennek eredményessé tételére főleg egy Grand Slam meccsen. Djokovicot látják a bukik a legesélyesebb játékosnak a tornagyőzelemre (1.90), míg Nishikorit a legesélytelenebbnek az elődöntősök közül (13.00).


  Fogadj és nézd élőben!

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.09.06. (11:43)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.