Kei Nishikori második körös kihívása a showman Gael Monfilst legyőzése.

A jelenleg 28 éves japán játékos Grand Slamet szeretne nyerni 30 éves korig, de New York az idén kevéssé tűnik valószínűnek, hogy célja beteljesülésének színhelye lesz 51.00. Sérüléséből való felépülése után nem sikerült eddig visszatornásznia magát olyan magas színvonalra, mint amilyenen volt. Kei a legjobb játékosok csoportjának tagja volt nemrég, de jelenleg csak a 19. a világranglistán. Ami viszont még aggasztóbb lehet számára az, hogy nem tud az élvonalba kárt tenni. Azelőtt sem nyert rendszeresen a legjobbak ellen, de most erősebb az az érzés, hogy az olyanok mint Alexander Zverev vagy Stanislas Wawrinka messze túl kemény ellenfeleknek bizonyulnak számára, ne is beszélve Novak Djokovicról vagy Rafael Nadalról. A játékából hiányzó ütőerőt nem tudja eléggé alátámasztani a folytonosság, ami most amúgy sem rendkívüli.

Kei Nishikori (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Azért New York kellemes emlékeket idézhet neki, mivel eddigi egyetlen Grand Slam-döntőjét itt játszotta 2014-ben (amelyet Marin Cilic ellen veszített el). De ehhez a hosszú meneteléshez arra is szükség volt, hogy egy akkor csúcsformában lévő Novak Djokovicot verjen az elődöntőben. Egy vagy több ilyen siker egy torna lezajlása alatt kissé valószínűtlen ha Nishikori legutóbbi eredményeit nézzük. Még addig hosszú az út és a most zajló Grand Slam-tornán még csak a második fordulóra készül, ahol a kiszámíthatatlan és látványos Gael Monfils várja. A francia játékos 31 évesen és a világranglistán a 39. helyen, valahol a középmezőny első felében találja magát jelenleg és nem téves kijelenteni, hogy nagyobb eredményeket nem sejtet a közeljövőben. Legutóbbi jelentősebb sikere John Isner legyőzése volt Indian Wellsben márciusban. Őt inkább zseniális megoldásai miatt értékelik a legtöbben mint eredményességéért.

Fiatalabb korában nagyobb jövőt láttak neki sokan, de ez már nagyon régen volt. Kreatív, fantáziadús megoldásai csak pillanatnyi sikereket hozhatnak, ha a folytonosság nem a legjobb barátja. Veszélyes marad bárki ellen, de valahogy a legjobbak fel szoktak készülni ellene. Tagadhatatlan, hogy Nishikori a meccs esélyese 1.40, akitől várható, hogy elegendően jó játéka legyen ahhoz, hogy Gael nem találjon gyakran benne réseket. Gael esetleges továbbjutására 2.95-s szorzót ajánlanak. Azt azért még hozzátehetjük, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy Monfils eléri karrierje eddigi legnagyobb sikerét és nyerni fogja a US Opent, akkor erre a szorzó 151.00. Tudni kell azt is, hogy Monfils és Nishikori sem még Masters-tornát sem nyertek eddig.

Gael Monfils (Fotó: CP DC Press / Shutterstock.com)

Csütörtöki kiemelt meccsek a férfi egyéni versenytábláról:

  • Alex De Minaur - Frances Tiafoe:          2.25 - 1.65
  • Robin Haase - David Goffin:                   4.00 - 1.25
  • Nick Kyrgios - Pierre-Hugues Herbert: 1.20 - 4.60
  • Fabio Fognini - John Millman:               1.50 - 2.60


Fogadj a US Openre!

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.08.29. (10:15)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.