Az utóbbi hónapokban roppant gyenge formában volt Dayana Yastremska, de még így is a 99. helyen találja magát, míg ellenfele, Sofia Kenin a 240. a WTA-ranglistán.

Dayana Yastremska (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

Az ukrán játékos az idény elején még eljutott a döntőbe Lyonban, de június második felétől nagyon mély hullámvölgybe süllyedt és június 17. és október 9. között egyetlen WTA-meccset sem sikerült megnyernie. Az eredménytelen sorozat Kolozsváron szakadt meg, de nem tartott egy fordulónál tovább. Azóta is csak a múlt heti andorrai alacsonyabb rangú tornán volt képes megnyerni még egy mérkőzést. Az amerikai ellenfele sem volt idén az a játékos, aki 2020-ban az Australian Opent nyerte. Neki január eleje és augusztus második fele között volt az az időszak, amikor mindenkitől kikapott. Ezt követően, Clevelandban két meccset nyerve eljutott a negyeddöntőig, de ezt újabb vereségek követték. Mégis, október végén és november elején két alacsonyabb rangú tornán elkapott egy elődöntőt illetve egy negyeddöntőt.

Ilyen eredmények tükrében, nehéz favoritot választani még akkor is ha a bukmékerek oddsai Kenin továbbjutását mutatják valószínűbbnek. Elképzelhető akár a papírforma borulása is mert, amellett, hogy Sofia idei játékformája mondható gyengébbnek, az egymás elleni mérkőzéseken is Dayana vezet 2-1-re. Ezekből az összecsapásokból viszont kettő zajlott az angersihez hasonló kemény borításon és itt már csak 1-1 az állás. Kenin nyert 2019 augusztusában Torontóban, majd Yastremska 2020 februárjában vágott vissza Dohában. Mind a két említett meccs csak két szettet igényelt.

december 06., kedd

Tipp Szett hendikeppel Yastremska, Dayana +1.5 @ 1.54

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.12.06., 06:28.