Játékok, melyekben Feketelaszlo szerepelt

Ez a felhasználó nem szerepelt egyik játékunkban sem.

Feketelaszlo közösségi adatai

Feketelaszlo statisztikái

0 %

ROI

0

Tippek


Tipp Esemény Odds Beküldve Játék
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France 2013 témához
2013 júl 22. 19:40
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 22, 2013, 17:56:23
-Ryder Hesjedal: 70.hely...oké Giron is indult de könyörgöm ez nagyon gáz.Idei évi teljesítménye egy nagy nulla.Több mint 2 órát kapott Froometól a tavalyi Giro győztes.

Had vegyem legalább őt a védelmembe (mert ha mindenkivel ezt tenném, még elfogultsággal lennék vádolható   :) ). Hesjedal az első héten eltörte az egyik bordáját. Hiába nyilatkozza azt, hogy ez neki nem hátrány, ennél nagyobb kamut nem szabad elhinni. Ez pont olyan negatívum, ami miatt mondjuk valaki nem negyed órát, hanem 2-t kap 3 hét alatt.
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France 2013 témához
2013 júl 22. 13:55
Azért így visszagondolva csak azt sajnálom, hogy ez az idei Tour ennyire a dopping árnyékában telt, most jött csak ki igazán az Armstrong botrány visszhangja. Én azért szeretnék Froomenak hinni:

Idézetet írta: Chris Foome
This yellow jersey will stand the test of time.

Úgy legyen! Véleménycikk, amivel egyetértek

S igen, köszönet mindenkinek aki véleményével hozzászólásával gazdagította a topikot, kiváltképp Cescnek.  :beerchug:
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France 2013 témához
2013 júl 20. 18:47
Még van ugyan egy párizsi befutó, de azért pár fontos következtetést levonhatunk, mert a Champs Élysées már csak a parádéról fog szólni:

-Nagy pénz, nagy kerékpározás - kis pénz, kis kerékpározás. Volt korábban valaki, aki írta, hogy ő csalódott a franciákban. Én annyira nem, sőt szerintem a csapat összetett második hellyel meg egy szakaszgyőzelemmel kb. hozták a kötelező szintet vagy picit afölött. Ez most azért nem egy hagyományos Tour volt, a két Wourld Tour csapatuk is a kissebbek közé tartozik, a szabadkártyás Pro-conti csapatok pedig most nem tudtak egyszerűen labdába se rúgni, mert mindenki a legjobb sorát hozta el. Talán csak Nibali volt nagy hiányzó, de mindenki más aki számít a 100. TDF-re időzítette a formáját.

-Meglepetés kevés volt: folytatódik a lengyel és kolumbiai kerékpársport felemelkedése, de a sztárok még mindig a britek és a spanyolok. Nagy leszereplés viszont akadt. A volt szovjet tagállamok eltüntek a süllyesztőben. Ukrán versenyzőt eleve nem is neveztek, pedig hatalmas sikereik voltak a 2000-es évek elején. A fehéroroszok a Skynál Froome fő segítői közt kellett volna, hogy legyenek - ez az első héten valamennyire működött, aztán nem is láttuk őket. Oroszok is csak hárman voltak, a Katushánál. Egyszer-kétszer szökésben feltüntek, de nem mutattak valami acélos teljesítményt. S a kazakhok, na az valami borzalom volt. Ők voltak a legnagyobb számban képviseltetve (össz. 4-en) ebből a kategóriából és egyikük ráadásul maga az U23-as világbajnok. Őt konkrétan láthattuk egy szökésben és azt hiszem ennyi - azt reméltem, hogy majd legalább Moreno Moser szintjét tudja hozni vagy ott lesz egy-két sprintben a kis Lutsenko, de nem. Két kazakh feladta, a másik kettő utolsó előtti és utolsó előtti-előtti lett az összetettben - a pelotonnal bejönni képtelenek voltak egy sík szakaszon. Kár, hogy az Astanának, mint szintén nagy költségvetésű csapatnak csak Nibali megvásárlására futotta, de a saját nemzeti utánpótlás nevelése valahogy nem az igazi (mondjuk a Tourral párhuzamosan futó versenyeken jól szerepelt a másodosztály, de az másik téma).

-Cavendish trónja meginog - Greipel tavaly már el-el tudta kalapálni őt, de idén a tisztán sprinterekre építő Argosszal és a megerősödő Sagannal is meg kell osztania a sprint sikereket. Ebből a szempontból még érdekes lehet a 21. szakasz, bár én azt mondom, Cav még mindig a világelső, még ha nem is ő nyeri a zöld trikót vagy a legtöbb szakaszt.

-Végigmenve a 3 hét sikerein jó látni, hogy eleinte sokat változott a sárga trikó - Bakelants megérdemelte, meg azt is, hogy 18. lett végül összetettben (épp Richie Porte előtt), holott korábban szitne semmilyen profi sikere nem volt. Volt dél-afrikai sárga-trikós. Aztán Froome sokáig. Egyedül talán a fehér trikóért folyt komolyabb küzdelem, amiben Kwiatkowski alul maradt, de ez nem von le semmit az érdemeiből, hisz míg Quintana úgy mászik hegyre, mint majom a fára, a lengyel a sprintekben is jeleskedik. Froomet pedig úgy néz ki egyedül Nibalival lehet összevetni. A Cápa elvileg ott lesz a Vueltán, kiváncsi vagyok, vajon a kenyainak van-e még valami terve erre az évre - akár Spanyol Körverseny, akár világbajnokság.

Összegezve a sajnálatos bukásokon és sérüléseken (Hesjedal, VDB, Bouhani) kívűl kevés váratlan esemény volt az idei Touron, de egyáltalán nem volt unalmas. Sőt, hozta azt a színvonalat, amit egy 100. Tour De Francetől elvár az ember.
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France 2013 témához
2013 júl 16. 12:05
/off
Ne haragudjatok, hogy visszatérek a doppinghoz, de nehéz mellette szó nélkül elmenni, az meg ha beszélünk róla még talán nem baj: akkor mondhatjuk el valakiről, hogy kokszos, ha az be is bizonyosodik. Nem akarom védeni Froomeot, de amíg nem produkál pozitív tesztet az ártatlanság véleme alatt áll. Egy kerékpárost se kezeljünk csalóként addig, amíg meg nem bukik a teszten: épp ezért alkalmazzák. Már leírták, de a doppingszerek a teljesítményt fokozzák, de nem váltják ki azt: attól, hogy valaki beszedi az EPO-t, még nem tudja ellébecolni a kemény felkészülést és nem lesz egy átlag felvezetőemberből Superman. Ugyanakkor olyanok szerint akik közelebb állnak a tűzhöz mint én, mára a profi kerékpárosok 80-90% tiszta (szerintem mondjuk több is). A folyamatos kontrollok miatt ma már egy csapat sem akar lebukni, mert nem csak az eredményeket és pénzét veszik el, de a kerékpár sportban lassan a legnagyobb szégyen a csapat-szintű dopping. Ha kiderülne egy WT csapatról, hogy piszkos dolgok folynak a házuk táján, az a gárda jövőre már sehol nem lenne. Lásd Rabobank, aki nem azért vonult ki a csapat mögül tavaly, mert valamelyik aktuális kerekesük doppingolt, hanem mert az 5-6 évvel ezelőtti versenyzőket gyanusították meg. Ennek megakadályozására a legjobb mód, ha nem alkalmaznak olyan versenyzőt, aki gyanús. Gondoljunk csak a Girora, hogy a Vini Fantini vezetője miket nyilatkozott, mikor kiderült, hogy Santamborgio és Di Luca a tudtán kívűl szereket vett be (kétséges is a csapat jövője...). Vagy a Katushára, akik már azért nem kaptak eredetileg WT licencet, mert pár versenyzőjük lehet, hogy doppingolt (nem biztos, csak lehet!). Én elhiszem, hogy vannak ma is, akik élnek a szerrel, de tömeges, szervezett doppingot 2013-ban már nem tudok elképzelni, nincs mindenki teletömve az első tízből.
Különben butaság összehasonlítani más sportágakkal a kerékpárt, mert fociban, kosárlabdában ha lebukna egy csapat, akkor kapnak egy kis ejnyebejnyét, netán páran egy eltiltást, de 100+ évre visszatekintő klubok nem fognak rögtön bezárni, nemzeti válogatottaknál meg ez eleve értelmezhetetlen is. Magyarán nincs mit veszteniük azzal, ha 11/7/5 embert vagy abból néhányat teljesítményfokozókkal küldenek pályára. Egy ilyen, stabilabb közegben én elképzelhetőbbnek tartom, hogy általánosan elfogadott a dopping, mint a kerékpárban, ahol ha lebuksz, ma már bucsút mondhatsz a karrierednek. Nehéz is lenne elhinni, hogy pont a futballban nincs dopping - A FIFA elnöke nyíltan kiáll a kokszosok következő generációja mellett (nem ismerem a teljes sztorit, de ezt még Pat McQuaid sem próbálná meg). Minden sportban jelen van sajnos, de azt nem mondhatja senki, hogy a kerékpárban ne tettek volna ellene az emúlt években.
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France Tippjáték témához
2013 júl 16. 10:08
16. szakasz

1. Nairo Quintana
2. Alberto Contador
3. Joaquin Rodriguez
4. Chris Froome
5. Pierre Rolland
6. Jakob Fuglsang
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France 2013 témához
2013 júl 15. 13:52
Idézetet írta: ragadozo93 Dátum július 15, 2013, 10:09:39
Belenézek én is egyre többször a szakaszokba itt-ott, aztán lehet, hogy hülyeség, de felmerült bennem egy kérdés:
Ugyebár látni egy csomó embert, lakókocsit az utak mellett. Ezektől az emberektől szednek valamiféle "belépőt", hogy ott lehetnek, vagy bemehetnek kocsival, aki azzal megy?

Nem, de még így is megéri a franciáknak. Belgiumból, Spanyolországból, Olaszországból, Dániából, az Egyesült Királyságból meg fél Európából és sok tengerentúli országból odacsődül párszázezer néző és náluk vesznek mindent: benzint, vendégéjszakát, cigit, ételt-italt - ekkora vendgécsalogató a világon nincsen mint a Tour de France. A helyiek, akik a szurkolók többségét adják, persze csak egyszer-egyszer mennek ki az út szélére bezsebelni az ajándékokat a szuvenír-osztó karavánból (felvonul vagy 100 különböző cég autója amiből promókat szórnak ki: trikók, sapkák, termékbemutatók, stb.), vagy éppen valami lokálpatrióta installációt készítenek amiket a közvetítő helikopter tovább ad a TV-nek (magyarán soktízmillió ember az 1000 fős kis francia falu TSZ-ének reklámját nézi). Vannak olyanok is, akik csak néhány napra utaznak ki, vagy a nyaralás keretein belül tekintenek meg egy-egy szakaszt a helsyszínen. A keménymag viszont már 2-3 nappal egy hegyibefutó előtt odatelepszik a célhoz, ők tipikusan a lakókocsis turisták és a teljes versenyből 2-3 hetet is Franciaországban töltenek, szenvedélyesen gyűjtik az aláírásokat, eldobott kulacsokat, mindent. Megkockáztatom, hogy a 3 hét alatt majdnem annyit keresnek a franciák egy-egy ilyen megszállott szurkolón, mint mi magyarok egy tucat (12) német turistán a Balaton mellett.
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France 2013 témához
2013 júl 14. 17:04
Hoppá, elugrottam egy kicsit, gondoltam ha fél5-re visszaérek jó, úgyis egy órával később lesz a befutó, még látom a hegyet. Hazaérek, ez a kenyai varacskosdisznó meg már a célegyenesben teker. Pár éve síkon mentek ilyen átlagokat. Most meg, 242,5 km, Mount Ventoux, hegyi befutó 41,7 km/h, elképesztő... :o
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France Tippjáték témához
2013 júl 14. 00:48
15. szakasz

1. Pierre Rolland
2. Chris Froome
3. Alberto Contador
4. Mikel Nieve
5. Joaquin Rodriguez
6. John Gadret
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France Tippjáték témához
2013 júl 13. 10:59
14. szakasz

1. Cavendish
2. Sagan
3. Greipel
4. Rojas
5. Degenkolb
6. Danny Van Poppel
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France Tippjáték témához
2013 júl 12. 09:42
13. szakasz

1. Greipel
2. Cavendish
3. Sagan
4. Kittel
5. Ferrari
6. Lobato
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France Tippjáték témához
2013 júl 11. 01:47
12. szakasz

1. Cavendish
2. Greipel
3. Sagan
4. Kittel
5. Ferrari
6. Lobato
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France Tippjáték témához
2013 júl 9. 21:36
11. szakasz

1. Chris Froome
2. Tony Martin
3. Alejandro Valverde
4. Svein Tuft
5. Alberto Contador
6. Sylvain Chavanel
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France Tippjáték témához
2013 júl 8. 21:24
10. szakasz

1. Cavendish
2. Greipel
3. Kittel
4. Sagan
5. Goss
6. Ferrari
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France Tippjáték témához
2013 júl 7. 00:32
9. szakasz

1. Alejandro Valverde
2. Daniel Martin
3. Chris Froome
4. Bauke Mollema
5. Igor Antón
6. J.C. Peraud
Feketelaszlo
Feketelaszlo hozzászólt a Re:Tour de France 2013 témához
2013 júl 6. 19:43
Egy kis számvetés az első hegyi szakasz után:

Meglepetések:
+ Valverde harmadik az esélyesek között Froome és Porte után, plusz a Movistar soraiban Quintana is brillírozhat: nem véletlen kezdett el nagyobb tempót diktálni a Sky a szökés után
+ A Belkines srácok teljesítménye is kiemelendő - bár kétlem, hogy a harmadik hét végén is ott lesznek az összetettben, sajnos nem az jellemző a hollandokra, hogy 3 hétig bírják a tempót
+ Mikel Nieve nem csak a csapatkapitány Igor Antónt, de Contadorékat is verte. Mint tudjuk a mostani helyzetben a baszk csapat túlélése múlhat pár jó eredményen
+ Az AG2R-nek egy kifejezetten nagy neve sincs, de ennek ellenére harmadikok a csapatversenyben, ha tudnak egy picit erősíteni, még akár a Saxoval vagy a Movistarral is pariba lehetnek
+ Andy Shleck még nem tért vissza a 100%-os formájához, de jó látni, hogy ott volt a hegyen. Remélem nem adja fel és végigküzdi a Tourt!

Csalódások:
- Damiano Cunego állítólag a 100. Tourra hegyezte ki a formáját. Nos ez nem igazán látszik rajta, évről évre rosszabb. Egy szökésben még benne lehet, de az összetettben Serpa és Niemiec esélyesebbek
- Thibaut Pinot-t tavaly óta a franciák jövőbeni nagy reménységeként aposztrofálták, de úgy tűnik, ott csúszik félre a karrierje ahol minden ilyen nagy reménységnek. Az Alpokra még összeszedheti magát
- Peter Velitst nem igazán lehetett ma látni a képernyőn és bár a 30. hely annyira nem rossz, ha jól tudom ő nem küzd semmiféle sérüléssel és még kiöregedettnek sem mondható
- Aktív volt, de Thomas Voecklert pár perc után vissza is húzta a mezőny. Tudtuk, hogy ő már nem összetett reményekre pályázik, de nem látom benne azt az erőt, amivel idén szakaszt nyerhetne

Froome nagy előnye kicsit meglepő, de ami szokatlanabb, hogy nem lacafacáztak a Skyosok, hanem már az első hegyen leépítették a mezőnyt, a második első kilométerein meg rögtön szét is kapták atomjaira. Kérdés, hogy ez után is ezt a taktikát fogják-e folytatni, vagy átengedik a kezdeményezést másoknak és inkább védekeznek. Nos előbbi elég nehéz lesz három héten át minden hegyen ilyen tempót diktálni szinte lehetetlen, utóbbi meg védtelenné teheti őket. Holnap valószínűleg ugyanezek az erőviszonyok maradnak, az időfutamon pedig várhatóan még tovább növeli az előnyét a brit. Ha a harmadik hétre elfárad vagy bajba kerül akkor meg lehet verni, de az Alpokra már 5-6 perc előnyt is felhalmozhat, szóval Contadornak vagy Valverdének pálfordulásra van szüksége. S akkor még mindig ott van Ritchie Porte, aki szerény véleményem szerint azért nem sokkal gyengébb mint a kapitány, csak a tavalyi "bakiból" tanulva nem akarták azt a látszatot kelteni, hogy versenybe szállhatna vele. Le a kalappal a csapat előtt, mert bár ez az idei azért nem olyan ütős sor, mint amit tavaly Wiggins kapott, de tudatosan már hetekkel vagy hónapokkal előtt megtervezhették, hogy hol mikorki meddig melyik kanyarban fog vezetni Froomenak.

A felhasználó összes hozzászólása