2022 NBA Draft útmutató: Holmgren, Banchero, Smith Jr.

Karola
2022 jún 20. 14:25
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba draft

Miközben folytatódik a 2022-es NBA-döntő a Golden State Warriors és a Boston Celtics között, a figyelem máris az NBA legfrissebb sztárjaira irányul.

Mi történt eddig?  

A drafton a szokásos 60 helyett 58 választási lehetőség lesz, mivel a Milwaukee Bucks és a Miami Heat is elvesztette második körös választási lehetőségét, megsértették az NBA szabadügynöki szabályait.

Májusban kiderült, hogy a 44 G League Elite Camp résztvevői közül hét játékos jutott tovább a Draft Combine-ra. Jared Rhoden, Tyrese Martin, Kenneth Lofton Jr., Bryson Williams, Darius Days, Jalen Wilson és Marcus Sasser is elfoglalhatja a helyét a június 23-i drafton.

Ezt a hírt néhány nappal később követte az NBA Draft Combine és a Draft Lottery, amely meghatározta a draft sorrendjét.

Mikor és hol tartják? 

A 2022-es NBA Draftot a New York-i Brooklynban található Barclays Centerben rendezik meg. A 76. alkalommal megrendezésre kerülő draft visszatér a szokásos időponthoz, miután 2020-ban és 2021-ben is elhalasztották az eseményt. Idén 2022. június 23-án startol 7:30-kor (keleti parti idő szerint).

Melyik franchise kapta meg az első választást?

Az Orlando Magicé lesz az első számú választás a 2022-es drafton. A Magic 82 mérkőzésen 22 győzelemmel és 60 vereséggel zárta az alapszakaszt, a győzelmi mutatója 0,268%-os volt. A második választásuk azonban csak a 32. helyen lesz.

Az Oklahoma City Thunder kapta a draft második helyét, miután az előző szezonban 24 győzelemmel és 58 vereséggel a liga negyedik legrosszabb mérlegét produkálta. A top 20-on belül is nekik van a legtöbb választásuk (a második és a 12.).

Ki lehet a draft első számú választottja?

Míg 2021-ben várható volt, hogy az Oklahoma State-i Cade Cunninghamet a Detroit Pistons draftolja az első helyen, addig 2022-ben ez már nem ilyen egyértelmű.

Az eseményt megelőző őrület során az Auburn csatárát, Jabari Smith Jr. és a Duke játékosát, Paolo Bancherót láthattuk potenciális választottként felmerülni, de a Gonzaga centere, Chet Holmgren az, aki a scoutok és a szakértők körében élen jár. Lehet, hogy a Magic a Minnehaha Academy korábbi csapattársával, Jalen Suggsszal társul (akit 2021-ben Orlandóba draftoltak).

Mindeközben a Purdue irányítója, Jaden Ivey (az idei draftosztály talán legatletikusabb irányítója) és az Iowa irányítója, Keegan Murray egészíthetik ki az első ötöt. Az első nem amerikai választás a francia Ousmane Dieng lehet, aki legutóbb az új-zélandi Breakersben játszott.

Mely európai játékosok vesznek részt a drafton?

A szerb KK Mega Basket csapatát az új korszak sokoldalú támadója, Nikola Jovic képviseli, aki lassan veszélyessé válik a gólszerzésben és az assziszokban egyaránt.

További nevek, akikre érdemes odafigyelni, a Paris Basketball centere, Ismael Kamagate, a Gran Canaria játékosa, Khalifa Diop és a Mega játékosa, Karlo Matkovic.

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Számlanyitási ajánlat

  • Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 útmutató
Bet365 regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2021/22

Admin hozzászólt
2022 jún 28. 09:36
Idézetet írta: RedMunchen Dátum június 16, 2022, 22:27:0018 / gsw

Gratulálunk @RedMunchen

Nyereményed 3.000 forint Skrillen keresztül.
SPF Előzetes hozzászólt
2022 jún 20. 17:22
NBA-draft: Az utolsó pillanatban is még változhat minden?

Nagy szorzókkal készülünk az idei játékosbörzére! Olvasd tovább

HT hozzászólt
2022 jún 19. 01:28
Olyan szinten nem követem az egyetemi bajnokságot, hogy emiatt még a draftot sem szoktam figyelni (mivel nem ismerek ott soha egyetlen játékost sem). Viszont mindig szívesen megnézem az ilyen videókat, mert elképesztő látni, hogy évről évre milyen tehetségek kerülnek be az NBA-be.

Ennek a Chet Holmgren nevű srácnak – a magasságához képest – nagyon jó mozgása van. Láttunk már

Még több Kosárlabda