Szombaton rendezik a rogalandi rangadót, vagyis az FK Haugesund - Viking meccset. A hazai csapatnak a tavaly elvesztett kupadöntőért kellene visszavágnia, azonban egyik csapat sem sziporkázik mostanában és ez leginkább a gólok és az óvatos játék terén mutatkozhat meg ezen a találkozón.

A bukik a gólokat várják - a statisztika alapján jogosan

A fordulók előtt kiindulásként az általam vélt végeredmény, illetve 2,5 gól oddsokat szoktam megnézni, amely számok alapján gyorsan el lehet dönteni, hogy melyik meccsben lehet adott esetben érték. Ezen a rangadón az 1,80-as 2,5 over szorzó szerintem tévesen lett belőve, miután ez, az eddig lejátszott nyolc forduló gólátlagát szimbolizálja leginkább és nem a várható meccsképet. A Haugesund esetében 2,5, míg a Vikingnél 3,25 a meccsenkénti gólátlag. Tehát ebből az következik, hogy itt is várhatunk legalább három találatot. Azonban az említett két számot nem a csapatok által lőtt, hanem jóval inkább a kapott gólok húzzák fel. A hazaiak többek között belefutottak már egy bodøi 1-6-ba, míg a vendégeket szerdán a Molde tömte ki (0-5). Ennek következtében, ha a két csapat által lőtt gólok összegét (14) vetjük össze a kapottal (32), akkor már sokkal inkább érthető, hogy miért nem várok fiesztát a gólok terén.

Haugesund stadion. Fotó: gavrilo14

Egyik oldalon sem állt össze a támadójáték

A FK Haugesund a télen frissített elől, azonban az új csatárok eddig nem találták meg a góllövő cipőjüket. Az egy évre elmeszelt Wadji doppingeltiltása éppen vasárnap telik le, így az ő játékba lendülése új impulzust adhat nekik majd, de ehhez azért idő kell ennyi kihagyás után. Az első fordulók után Grindhaug mester elég nagy bajban volt és a védelem stabilizálásával próbálta helyrerázni a csapatát. Ez eddig jól sikerült. Az elmúlt öt meccsen négy gólt kaptak, azonban ebből hármat a más dimenziókban mozgó Molde rámolt be. A Viking ellen elegendőnek kell lennie ennek a védelemnek.

Szemtől szemben. A két mester, tehát Jostein Grindhaug és Bjarne Berntsen mindig lenyilatkozza meccs előtt, hogy mennyire tiszteli az ellenfél edzőjét és dicséri a kiváló munkáját. Az egymás felé irányuló kölcsönös tisztelet általában defenzív játékkal jár és így nem csodálkozhatunk, ha a tavalyi összecsapásaik igencsak szűkösek voltak gólokban: 0-0; 1-0; 0-1. Ráadásul az említett két gól mindegyike büntetőből született.

A Viking a télen eladta a gólokért felelős Tripic - Thorstvedt kettőst. Pótlásuk érkezett, azonban úgy néz ki, hogy vagy mellényúltak a vásárlásnál, vagy több idő kell az érkezőknek. A csapat által gurított nyolc gól kevés, ezzel alig pár együttest tudnak megelőzni, többek között a legkevesebb hatot szerző Haugesundot. Kérdés, hogy a védelem mennyire állt össze, mivel továbbra is lyukasnak tűnik. A korábbi eredményeikből az jön le, hogy a tabella hátsó felében lévő együttesek ellen azért kevés alkalommal vesztik el stabilizációjukat. Az élcsapatok tényleg kitömték őket, viszont a Mjøndalen (10.) - Sandefjord (12.) - Start (15.) hármas összesen kettő gólt jegyzett ellenük. Itt sokkal inkább az under, és nem az over felé kellene elmennünk.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020-07-16, 07:55

Borítókép: Forrás: Sportfogadas.org

Tenisz visszalépés garancia

Választását nyertesként kifizetik, ha az ellenfél sérülés miatt visszalép.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Haugesund - Viking Tipp

    FKH - Viking; 2,5 gól alatt
    2.00 Bet365