A spanyol bajnokság szombati játéknapján két olyan csapat mérheti össze erejét, akik a középmezőny tagjai, de közel sem biztos, hogy ez sokáig így fog maradni. 

Egyetlen játékoson múlik a siker

A Valencia pocsék játékkal kezdte a szezont, de ez érthető is, hiszen nyáron Gennaro Gattuso vette át a csapat irányítását, aki korábbi állomáshelyein sem a pazar támadójátékot helyezte előtérbe. A Valencia ebből a szenvedésből hozott egy 5-1-es sikert, szinte szó szerint a semmiből, majd következett egy újabb vereség, érthetetlen. Teljesen kiszámíthatatlan a csapat, támadójátékban sok koncepció nincsen, ha ez nem lenne elég, akkor nyár utolsó napján elveszítették a legjobbjukat, Carlos Solert. Bagóért igazolt Soler Párizsba, így a keret jelentős része 18, 20 és 23-24 éves játékosokból áll, ha az átlagéletkort nézzük, akkor a Valencia kerete a legfiatalabb a spanyol pontvadászatban! 

Ezek után nem kell csodálkozni a hektikusságon, hiszen ilyen fiatalon még komoly a formaingadozás. Gattuso "tapasztalata" sem segít ezen, ezért is írtuk a bevezetőben, hogy közel sem biztos a Valencia jelenlegi helyezése, mert ebben a keretben bármi benne van. Az is, hogy elkapják a fonalat, aztán 6. helyre odaérnek, ahogyan az is, hogy Gattusóval - vagy nélküle - majd a kiesés ellen kell menekülni. Edinson Cavani valószínűleg egyedül nem menti meg a csapatot, hiába várnak tőle csodát, illetve azt, hogy majd irányt mutat a fiataloknak. 

A "denevérek" a Celta Vigót fogadják hétvégén, ahol szintén egy 35 éves játékostól remélnek átlagon felüli teljesítményt. Iago Aspar egy Celta Vigo legenda, valószínűleg a klub történetének legnagyobb játékosa, aki még idén is ihletett formában játszik. Az öt mérkőzésen elért öt gólja mutatja, hogy szinte tőle függ a csapat játéka, hat gólból vette ki összesen a részét, ha nem villog, akkor a Celta Vigónak sincsen sok esélye a pontszerzésre. Ennek kapcsán azt vizsgáltuk, hogy Aspas hogyan játszott korábban a Valencia ellen, bizakodva tekintünk ezek alapján a szombati bajnokira. 

A 14 eddigi meccsén 7 gólt szerzett, többször is betalált a Mestallában. 35 évesen is úgy küzd, mint egy oroszlán, Cádiz ellen két hatalmas gólt szerzett a tizenhatoson kívülről, de a Girona ellen is elsült a balos, ott is győzelmet ért. Aspas képes lehet megbontani ezt a hazai védelmet, így önmagában akkora értéket nem látunk a Celta Vigo győzelemben vagy pontszerzésben, viszont egy Aspas-gólra meglepően jó szorzót kaphatunk! 

  • Valencia - Celta Vigo Tipp

    Iago Aspas gólt szerez
    3.15 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org