Lucas Pouille nyerte a múlt heti montpellieri tornát és nem sokat emészti győzelmét, máris egy újabb kihívással birkozna meg.

Most egy rangosabb (ATP500-as) rotterdami versenyen próbál szerencsét. Ha már a szerencséről esett szó, akkor hozzá kell tenni, hogy nem kis szerepe volt az említett otthoni sikerében, hiszen az elődöntőben már fél lábbal a vesztés küszöbén állt, amikor Jo-Wilfried Tsonga sérülés miatt feladta a meccset. Tsonga 6-1, 5-5-re vezetett amikor abba kellett hagyja a játékot azzal a tudattal, hogy két meccslabdája is volt közben. Ez persze semmit sem vesz el Lucas érdeméből, hiszen az ember kovácsolja szerencséjét.

Nincs ünneplésre idő

Rotterdamban már első meccsén nagyot kell játszania ahhoz, hogy továbbjusson mert a háló másik felén a fiatal orosz Andrey Rublev lesz és nem a legjobbak az esélyei ellene (2.02). A francia srác az egyik kedvencem, mert a nézői szemeknek nagyon esztétikus játékot tudja nyújtani. Minden mozdulata, minden ütése úgy néz ki ahogyan az kinéznie kell, folyékony, gördülékeny, természetes. Nem is csoda, hogy Roger Federer edzőpartnere is volt.

Lucas Pouille 006

Lucas Pouille (Fotó: STRINGER Image / Shutterstock.com)

Véleményem szerint a világranglista 16-ik helye, amelyen jelenleg áll nem valós tükre a lehetőségeinek. Az itthoni rajongók élőben láthatták Budapesten is pár meccs erejéig. Nyert is a magyar salakon és a tavaly mindhárom játékfelületen (salak, fű, kemény) tornagyőzelmet szerzett, ami a változatos játékstílusának bizonyítéka. Ami viszont bosszantó lehet az, hogy késik az igazi áttörés. Annak ellenére, hogy eddig öt tornagyőzelmet tudhat magáénak, ezekből egy ATP500-as (Bécs 2017), a többi mind ennél kisebb rangú. Az idényzáró helyezéseit is nézve, a 2016-os évet 15-ik helyen zárta, a 2017-est pedig a 18-on. Többet várok én ennél tőle. Az elvártnál alacsonyabb eredmények szerintem annak a ténynek tulajdonítható, hogy a szépsége ellenére, játéka hatékonytalanná tud válni. Habár minden ütése jó, nincs jelen pillanatban kimondottan egy olyan fegyvere, amiben bármikor folyamatosan megbízhat, amire szerintem egy top 10-es álmokkal rendelkező játékosnak szüksége van. Egy ilyen fegyver a nehezebb mérkőzéseken is gyakrabban átvinné. Ennek persze lehet a nem optimális mentális teljesítőképesség is az oka, mert technikailag nincs felróni való. A labdamenetei sokszor bizonyos taktikai koncentrálási hiányosságot sugallnak. Néha van olyan érzésem, hogy ő úgy jól elvan magában a pályán és nem igazán hozza a legjobb döntéseket. Emiatt gondolom úgy, hogy jelen pillanatban Rublev az esélyesebb. Andrey technikailag messze elmarad ellenfelétől, de hatékonyabb azzal amije van. Támad minden szögből és gyorsabb. Mentális szempontból egyik játékos sem a legerősebbek egyike, hiszen mindkettőnek vannak mély hullámvölgyei.

Az idén már játszottak egymás ellen Kooyongban, Ausztráliában, ami az eddigi első egymás elleni meccsük volt és ez is bemutató jellegű volt. Az orosz győzött három játszmában (3-6, 6-1, 6-4). Pouille taktikai fölényhez kell jusson, hogy sikert érjen el, mert Rublev az agresszívebb, amihez szükséges lesz a játékának változatosságára. Van némi tapasztalat főlénye is, ami szintén segíthet.
Szorzók szempontjából is egy másik mérkőzésre is áttekinthetünk. Damir Dzumhur a múlt heti szófiai döntőssel, Marius Copil-al fog összecsapni. A győzelemre ajánlott szorzók közti különbség (Dzumhur - 1.46, Copil - 2.70) a jelen pillanatban kissé nagynak tűnik, látván a román menetelését Szófiában. A szervájára alapozó Copil kemény harcra fogja kényszeríteni Dzumhurt, ezért a játékok 22.5 feletti számára ajánlott 1.93-as szorzót találom inkább vonzónak.

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org