Australian Open: Danielle, az idei szép meglepetés!

Tenisz Petra Kvitova Grand Slam Australian Open Danielle Collins

A 2019-ig még egy Grand Slam-meccset sem nyerő Danielle Rose Collins váratlan vágtája az Ausztralian Openen a döntőbe juttathatja, amennyiben egy bizonyos Petra Kvitova nevű kétszeres Grand Slam-bajnokot sikerül legyőznie.

A 25 éves amerikai a kitartó szorgalom sikertörténete. Nem volt csodagyerek, ezért kételkedett abban, hogy egy profi teniszezői karriert építhet magának. A virginiai egyetemre ment, ahol a teniszpályán megtett hatalmas munkájának eredménye két NCAA egyéni bajnoki cím lett. Ha később is, de végre megtörtént az igazi áttörés, mivel még két és fél évvel ezelőtt az amerikai egyetemi bajnokságokon vett részt, most pedig az Ausztrál Open elődöntőjében van.

A figyelmet már az első fordulóban magára vonzotta a világranglista 13. játékosának, a nemrég aucklandi bajnokká vált Julia Goerges legyőzésével, de a reflektorfény középpontjában az Angelique Kerber elleni 6-0, 6-2-es nyolcaddöntős sikere után került.

Mit tud az ember ha akar

A világranglistán jelenleg 35. helyen álló Collins játékán érződik az említett kételyekkel teli egyetemi periódusa által kiváltott bizonyítási vágya és ennek érdekében tett munkavállalása. Bár látványos támadó játéka, nem a technikai adottságai a legkiemelkedőbb ennek a szép eredménynek az elérésében. A harciassága, a kitartása és az adódott alkalom igazi értékelése és lehetőségként való felismerése voltak talán legnagyobb erényei a menetelésében. Az ő esetében is beigazolódik, hogy nem korlátol az amit kapsz amíg így gondolod.

Minden bizonnyal, azt ő is tudja, hogy nem indul esélyesként Petra ellen (4.20), de ez még nem fogja befolyásolni játékát, sőt inkább ösztönözni fogja őt. Elméletileg, ez a lendülete elbír majd a meccs tétjéből eredő izgalmakkal. Az viszont kérdéses, hogy tapasztalathiányát ilyen színvonalon, Kvitova ellen pótolni tudja ugyanezzel. A kétszeres Wimbledon-győztes cseh játékos technikai szempontból minden téren fölényesebb. Jobb a szervája (főleg a második!), jobb a tenyerese, fonákja, és kézügyessége. Az összképben, talán Danielle leggyengébb pontja az, hogy még akkor is ha gyors a lábmunkája, csak ideálisan ráhelyezkedett labdákkal tud igazán sértő lenni, és erre Kvitova nem szokott sok időt hagyni. Többek között, ezért is Petra esélyesebb (1.24).

Daniellenek viszont, folytonos kitartásával és a szögek lapos és gyakori váltakoztatásával eredményes is lehet. Ezt láthattuk is a nemrég Brisbaneben lezajlott egymás elleni meccsükön, ahol Collinsnak játszmaelőnye is volt. Nem feltétlenül a lábdáinak mélysége, hanem ezek szögeinek váltakoztatása számíthat, mivel Kvitova képes az akár hátsó vonalra pattanó labdákat is sértően visszaküldeni, amennyiben eléri őket. Nem örvend kiváló helynek Collins arzenáljában a nyesett és rövid labdák, amelyeknek jó lenne az időnkénti beékelése, mert Kvitova előremozgása elég lassú. Szóval, elképzelhető, hogy inkább a hit hard and run taktikát kell majd az amerikai használja, mert az kérdéses, hogy van elég technikai fegyvere, hogy változatos, hosszabb labdameneteket építsen egy olyan játékos ellen, aki oly kevés időt hagy ellenfeleinek.

január 24., csütörtök

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.23. (11:14).

Borítókép: Danielle Collins (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

5€-s ingyenes fogadás kosárlabdára

Fogadj kosárlabdára minimum 5€ értékben minden szombaton és vasárnap, és hetente egy 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5€-s ingyenes fogadás kosárlabdára

  • Fogadj kosárlabdára minimum 5€ értékben minden szombaton és vasárnap, és hetente egy 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Australian Open 2019

davixxx hozzászólt
2019 jan 28. 22:02
Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Peter Crouch inkább örüljön, hogy már nem szüz..  ::) ;D ;D (Bocsi, nem tudtam kihagyni  :P )
zsivany20 hozzászólt
2019 jan 28. 16:20
igen, így gondolom :D

Hát ne haragudj meg, inkább le is zárom a témát részemről, de ha szerinted ez a tegnapi volt Djokonak élete meccse, akkor nagyon kevés meccsét láttad...  :)
Milan hozzászólt
2019 jan 28. 16:17
Az az interju meg hatalmas, sztem semmi paraszt dolog nem volt benne.

Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Kapcsolódó cikkek