A reflektorfények Soran Cirsteara kerültek és nem véletlenül, hiszen többek között a WTA-világbajnokot és az Australian Open idei bajnokát is sikerült búcsúztatnia.

Sorana Cirstea 041
Sorana Cirstea a tavalyi év vége fele kezdte el együttműködését új edzőjével, Thomas Johanssonnal. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Az Indian Wells-i, majd a floridai Caroline Garcia elleni bravúrjainak hatalmas visszhangja lett, de ez még mindig nem volt elegendő ahhoz, hogy az idény első Grand Slam-győztese, Aryna Sabalenka ellen is esélyesnek véljék. Mégis a harminckét éves román játékos (WTA 74.) újra remekül szerepelt és két játszmában verte a fehérorosz ellenfelét. Ezzel a sikerével az elődöntőbe jutott és még nem veszített játszmát ezen a tornán. Petra Kvitova ellen sem őt mutatják a bukmékerek oddsai esélyesnek, de amennyiben tarja a remek formáját, Sorana a csehországi kétszeres Grand Slam-bajnokot is meglepheti.

Kvitova (WTA 12.) az Indian Wells-i elődöntője után érkezett Floridába. Nem voltak nagyon hangzatos nevű ellenfelei, Linda Noskovát, Donna Vekicet és Varvara Grachevát is szettvesztesség nélkül ejtette ki. Jött azonban az Ekaterina Alexandrova elleni negyeddöntője, amelyet már a döntő felvonában húzott be. Petra és Sorana tíz alkalommal csaptak már össze és 6-4 az állás a csehországi játékos javára. A legutóbbit, a tavaly Cincinnatiban (szintén kemény borításon) zajlott mérkőzésüket is Kvitova nyerte, azonban azelőtt Cirstea a 2022-es és a 2021-es Australian Openen is verte őt. A szép román játékos másik két győzelmét is kemény pályákon szerezte, 2013-ban a szintén 1000-es kategóriájú torontói tornán és 2010-ben Koppenhágában. Érdekes kiemelni, hogy Petra csak egy meccsüket nyerte ezen a típusú felületen és ez a már említett tavalyi ohiói összecsapásuk volt.

március 31., péntek

Tipp Játék hendikeppel Cirstea, Sorana +3.5 @ 1.52

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 31. 5:13 UTC.