A Borussia Dortmund és a Bayer Leverkusen kihasználná, hogy a Bayern München átalakulóban van. A szezont jó rajttal indítanák, viszont ehhez egy rangadót kéne nyerniük. Aki a hétvégi derbit behúzza, komoly lépéselőnybe kerülhet, míg a vesztes számára az egész szezon megváltozhat. 

Tragikus események

Erling Haaland távozása után nehéz helyzetbe került a Dortmund, de Sebastien Haller leigazolásával változott a helyzet, legalábbis egy ideig. Az elefántcsontparti játékos sajnos nem sokáig folytathatta a felkészülést a BVB-nél, mivel orvosi vizsgálatok és szövettani eredmények alapján rosszindulatú daganatos elváltozást diagnosztizáltak nála. A tragikus információk után, hírzárlatot rendelt a Dortmund, Haller megkezdte a kemoterápiát, szerencsére jó esélyei vannak a teljes felgyógyulásra. 

A Dortmund a frissen igazolt támadó nélkül vág neki a szezonnak, reméljük, hogy mihamarabb láthatjuk őt a pályán, de a legfontosabb, hogy teljesen felgyógyuljon. Nélküle a Dortmund támadósora inkább tehetséges, mint rutinos, hiszen az Adeyemi (20 éves), Moukoko (17 éves) és Malen (23 éves) fémjelezte hármastól várják a gólokat. Kétségtelen, hogy Haaland is fiatal volt, de valamivel magabiztosabban jelenthette ki az ember, hogy vele jönnek a gólok is. 

Mindhárman tehetségesek, kis szerencsével korszakos támadókká válhatnak, de egyelőre tapasztalatot kell gyűjteniük. Edin Terzic jó edző, de ez egy nehéz feladat számára. Kockázatos úgy nekivágni a szezonnak, ahogyan a Dortmund teszi, hogy a keretben több olyan játékosra számítanak kezdőként, akik még alig múltak 20 évesek. Ilyen korban azért még nagy lehet a formaingadozás (elég Pedri vagy Gavi szezonjára gondolni Barcelonából). 

Gyógyszergyár az élre tör

Gerardo Seoane az első évben megismerte és építgette a Leverkusent, végül harmadik helyre kormányozta őket, ez az utóbbi évek legjobb eredménye a gyógyszergyári csapatnak. A gárda nemhogy gyengült, hanem erősödött a nyár folyamán, egy olyan keret állt össze, amivel már az alapvető elvárás a dobogó, de mivel a bajorok gyengültek, ezért az aranyéremért folyó harc sem lenne ördögtől való gondolat. 

Ehhez viszont előbb a BVB otthonában kéne győzelemmel kezdeni, de legalábbis nem vereséggel. Haller hiányában erre an esélyük, mert a Dortmund nyáron komoly változáson ment át, míg a Leverkusen ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Ez utóbbit érdemes kiemelni, ugyanis, ha az utolsó 15 fordulót vesszük, akkor a Leverkusen nyújtotta a legjobb teljesítményt, szezon második felére összeállt a gárda. Nyári erősödéssel együtt, így már nem lenne meglepő, ha idén egyre több győzelmet hoznának. 

  • Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Tipp

    Leverkusen DNB-vel
    2.37 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org