Az Athletic Bilbao és a Valencia nyáron edzőt váltott, új szakvezetők kapcsán pedig pontos elképzeléseink voltak, milyen futballt akarnak látni a pályán. Az első fordulóban megerősítést nyert az ötletelésünk, de mire mennek majd egymás ellen a klubok?

Jól ismerjük őket

Két spanyol bajnoki címmel a zsebében visszatért Bilbaóba a klub korábbi játékosa és edzője, Ernesto Valverde. A Barcelona kispadján megismerhette őt a világ, defenzív játékot favorizálta, rangadókra alaposan felkészült, kevés gólokban gazdag meccse volt, pedig Messi és Suárez személyében olyan támadói voltak, akikre gólszerzés szempontjából nem panaszkodhatott. Amikor visszatért Baszkföldre, pontosan tudtuk, mire számíthatunk tőle: védekezés, védekezés és néhány kontratámadás. 

Míg Valverde a nyugalom szobra, addig a Valencia edzője a pálya szélén üvölt, ha kell a legjobb játékosát hordja le, de játékosként is ilyen volt, ismerhetjük őt is. Gennaro Gattuso Olaszország után Spanyolországba tette át székhelyét, mint ahogyan spanyol kollégája, úgy ő is a defenzív játékban hisz, ha az adott, akkor nagy baj nem érheti őket. Egyaránt 1,5-1,5 évet volt a Napoli és a Milan edzője, hiába szerzett például a Napoli 86 gólt irányítása alatt, mégis inkább underes klubnak mondtuk őket, de a Milant még inkább. 

Helyzetek, helyzetek mindenhol

Az, hogy a Bilbao - Mallorca meccsen nem született gól, kész csodával ér fel, ugyanis a csapatok nem spóroltak, elsősorban a baszkok próbálkoztak. Az első félidőben négy nagyobb helyzetük volt, majd a második játékrészt egy hatalmas kapufával kezdték, de utána is több tiszta helyzetük maradt ki, miközben a Mallorca szinte a semmiből majdnem gólt szerzett. 

Lehet úgy is fogalmazni, hogy a baszkoknak nem volt szerencséje, de tényleg minden lövésükkel Rajkovic kapust találták meg. Mindeközben a Valencia - Girona meccs unalomba fulladt, alig akadtak kaput eltaláló lövések, nagy nehezen sikerült egy büntetőből gólt elérni, de az is eléggé véleményes volt. Ha lehet úgy fogalmazni, akkor ez egy tipikus Gattuso-meccs volt. 

Védekezni kell

Két olyan edzőről beszélünk tehát, akinek a defenzív játék megszervezése a mindene, nem kell ezt tovább ragozni. Önmagában már a 2,5 gól alatti opció is eléggé jól fizet, hiszen a Valencia a megújult csatársorával közel sem biztos, hogy akár egy gólt képes berámolni a Bilbaónak, míg a hazaiaknak nem érezzük a három találatot. A döntetlen sem rossz meglátás, főleg azért, mert irreálisan magas a szorzója (3.80).

Kissé érthetetlen, hiszen Gattusónál érdemes figyelembe venni a Milannál eltöltött időszakát, talán az a klub hasonlít leginkább a mostani Valenciára (eddigi első osztályú csapatai közül). Ott a Serie A-ban 31%-os döntetlen arányt sikerült összehoznia, de Valverdének sem kellett a szomszédba mennie, ha pontosztoskodásról volt szó. Mi mindenesetre maradunk a kevés gólos opció mellett, első fordulót elfigyelve, ebben is van érték. 

  • Athletic Club Bilbao - Valencia Tipp

    2,5 gól alatt
    1.80 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org