Megírhattuk volna ezt a cikket hétfőn is, mikor a vasárnapi pofonból még alig tért magához München, de vártunk arra, mikor rúgják Thomas Tuchelt. Ehelyett azonban mi kaptunk pofont, hiszen Tuchel szezon végéig marad, de mi lesz a bajorok sorsa? Elbuknak mindent idén? A Leipzig mire képes egy több sebből vérző Bayern Münchennel szemben?

febr 24. 18:30 Közvetítés:
Tipp: Bayern München 2,5 gól alatt + Leipzig 0,5 gól felett
Unibet
1.82

Bayern München: Történelmi mélységek, Tuchel maradhat?

Nehéz magyarázatot adni arra, hogy mennyire pocsék idén a bajor sztárcsapat, de ennek ellenére is Thomas Tuchel a szakvezető. A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában 12 év után először kaptak ki az odavágón. A Lazio nem kímélte őket, megérezték, hogy a bajorok nem tudják dűlőre vinni a találkozót, így éltek a kínálkozó lehetőséggel. Harry Kane és társai szenvedtek, majd jött egy Dayot Upamecano hiba, ami megpecsételte sorsukat. Az pedig mutatja Tuchel alkalmatlanságát, hogy látva a francia pocsék formáját, illetve feszült hozzáállását, mégis kezdőbe tette őt ezek után a Bochum otthonában. Eredmény? Újabb kiállítás, újabb vereség. 

A Bayer Leverkusen ellen elszenvedett vereséggel együtt, ez így zsinórban három zakó, miközben nyolc ponttal leszakadtak a gyógyszergyáriaktól, akik kiváló formában vannak. Ez már nem egy szimpla kis válság, itt komoly gondok vannak. A bajorok vezetősége ennek ellenére nem rúgta ki azonnali hatállyal Tuchelt, hanem hasonló döntés született, mint Xavi esetében (ott azért más körülmények voltak), miszerint Tuchel szezon végén távozik. Addig viszont maradhat, de mégis mit várnak tőle? Mi fog változni ennek tudatában? Abban bíznak, amiben Barcelonában, hogy ez a felszabadultság majd egy lökést hoz magával? Eléggé teszetoszának tűnik a Bayern München vezetősége is. 

Belső feszültség

A Bochum elleni vereséget követően, sajtóban cikkeztek a Lőw - Kimmich vitáról, mikor heves szóváltást követően, majdnem egymásnak ugrottak a felek. Ez már megmutatja, milyen viszonyok vannak az öltözőben, hogy néhány hete maga Thomas Müller beszélt róla, hogy az edző mellett maguk a játékosok is hibásak a kialakult szituációban. Egyértelmű, hogy Tuchel és a stábja ezt nem tudja megoldani, de akár eszkalálódhat is a helyzet, ami ahhoz vezethet, hogy a bajorok játéka teljesen szétesik. Már így is ennek a határán vannak - talán át is lépték -, de onnantól hasonló spirálba kerülhetnek, mint ősszel az Union Berlin, akik képtelenek voltak nyerni hónapokon át.

Leipzig: Remek alkalom, de mire?

A bajorok szerencséje, hogy a Leipzig is ugyanúgy szenved, nem találják a fonalat 2024-ben. A játék nem annyira tragikus, mint a münchenieké, viszont nincsen szerencséjük, sok olyan mérkőzést veszítettek el, ahol bár a helyzetek megvoltak, de nem tudták őket gólra váltani és a védelem rendre csődöt mondott. A BL-ből minden bizonnyal kiestek, kevés esélyük lesz Madridban megfordítani a párharcot. Az egyetlen reális célkitűzés idén a dobogós helyezés elérése a német bajnokságban, de ehhez az ilyen magas labdákat le kell ütni, mint amit most a bajorok biztosítanak. 

Idei Bayern München - Leipzig meccsek, mire tippeljünk?

A lipcseikkel a szuperkupában Dani Olmo remeklésének köszönhetően győzték le még augusztusban a bajorokat. Utána szeptember végén Lipcsében 2-2 lett a meccs vége, de ott is a bajorok futottak az eredmény után, kellett az egyenlítésükhöz egy Kane büntető is. Marco Rose és a Leipzig rendre kitalálta a megfelelő taktikát, amivel a bajorok nem tudtak mit kezdeni, Harry Kane szenvedett, de a maga a Bayern München támadógépezete sem volt olyan gördülékeny, mint más meccseken. Ez a dinamika pedig most már alapjáraton sem fedezhető fel a bajoroknál, így a bátrabbak próbálkozhatnak egy kevés gólos hazai teljesítménnyel (Bayern München góljai 1,5 alatt: 2.38). 

Abban is lehet érték, hogy a lipcseik szimplán csak szereznek egy gólt, míg a bajorok nem lőnek kettőnél többet. Ez is reális forgatókönyv, ahogyan az is, amit ebben a szezonban a két korábbi mérkőzésükön láttunk: nem lesz olyan sok lipcsei gólhelyzet. A Bayern München védelme pocsék ugyan, viszont a lipcseik inkább hatékonyságban voltak erősek a kapu előtt, így viszonylag kevés helyzetből is tudtak gólokat elérni. A Lazio és a Bochum is a bajorokhoz képest kevesebb helyzetből tudott meccset nyerni (Leipzig 12,5 kapura lövés alatt: 1.75).

  • Bayern München - RB Leipzig tipp

    Bayern München 2,5 gól alatt + Leipzig 0,5 gól felett
    Unibet
    1.82

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés