Jürgen Klopp szerint a bedobások eddig elfecsérelt lehetőségek voltak, ezért játékosai tudását fejleszteni szeretné ezen a téren. Nem aprózta el a dolgot, egy Guiness-rekordert bérelt fel, akitől egyébként te is vehetsz virtuális leckéket 27 ezer forintért cserébe.

Jól elvégezve helyzetet teremt

A dán Thomas Gronnemark dolgozott már nagycsapatoknál speciális edzőként, többek között például a Hertha BSC-nél is. Karrierje során több mint 2000 játékost tanított meg a legoptimálisabb bedobásokra. Referencia munkái között leginkább a dán bajnokságban szerzett gólokra szokott hivatkozni, alább látható is egy korábbi tanítványa, Kian Hansen. A 2018-19-es idényben két klubja (FC Midtjylland és AC Horsens) összesen 20 gólt hozott össze hosszú bedobások után.

"Ha a megfelelő technikával, laposan és pontosan dobják be a labdát, akkor komoly taktikai fegyver lehet. A túl magas labdát könnyen kivédekezik. A játékosok többsége 5-10 métert javult a képzés után, de volt aki 15 méterrel tudta messzebbre dobni a labdát, és ehhez elegendő volt egy 45 perces tanulási fázis" -  vélekedett Gronnemark.

Klopp szerint sok labdát eldobálnak

Az előző szezonban a német tréner vizsgálta a bedobásokat, szerinte nagyjából 50-et végezhetnek el meccsenként, aminek többségét rossz helyre szórták el játékosai. Gronnemark nem csak a dobás technikai részéhez ért, hanem a rövid sprintek szakértője is, amit még abban az időben tanult, mikor bobozott Dániában. Tudása mellett legnagyobb marketingértéke egy Guiness-rekord, a leghosszabb bedobás terén. Jöjjön is az 51 méter 33 centiméteres hajítása.

Te is lehetsz a tanítványa!

Ha szeretnél te is a világ legprofibb hajítójától tanulni, van rá lehetőség. Egy videósorozatra lehet előfizetni Gronnemark weboldalán, ahol a következő témákat lehet elsajátítani: rakéta bedobás, precíziós mozdulat rövid-, és hosszútávhoz, kapufa kihívás vagy épp 30 méteres dobás. Végezetül nézzük legjobb nebulóit, akik a legtöbbet fejlődtek a képzések végére.

  • Mads Thychosen (FC Midtjylland) - 12.25 méteres javulás
  • Andreas Poulsen (FC Midtjylland) - 13.65 méteres javulás
  • Sargon Duran (Wiener Neustadt) - 15.00 méteres javulás

Fogadj angol focira az Unibetnél!

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org