Copa América: Annyi a brazil álmoknak?

Nagy Bence
2019 jún 6. 10:16
Szólj hozzá!

Foci Neymar brazília Copa America

Mire megy Neymar nélkül a hazai pályán szereplő brazil válogatott a Copa Américán? Képesek egy szívós játékkal megszerezni a végső győzelmet még a PSG klasszisa nélkül is?

Hiányzik a vezér

Mióta eligazolt a Barcelonától, sérülésekről és botrányokról szól Neymar élete. Ez beárnyékolja az amúgy nagyon tehetséges játékos pályafutását, akit pár évvel ezelőtt még Cristiano Ronaldóval és Lionel Messivel említettek egy lapon. A PSG-ben aztán hiába jöttek a bajnoki címek, újból árnyékba került, mégpedig az utóbbi évtized legnagyobb tehetsége miatt. Kylian Mbappé vezére lett a párizsi gárdának, ráadásul a rengeteg sérülés miatt Neymar teljesen a háttérbe szorult és a Bajnokok Ligájában sem tudott a csapatának segíteni. 

Amolyan utolsó mentsvár volt az idei Copa América. Tite a keret összeválogatásánál jöl ötvözte a fiatalos lendületet a rutinnal, védelemben masszív és sokat látott játékosok kaptak helyet, míg elől gyors és sikerre éhes támadók. A csapat vezére Thiago Silva mellett Neymar lett volna, akitől azt várták, hogy a nehéz helyzetben kihúzza a csapatot a gödörből. Katar ellen azonban megsérült, biztosan ki kell hagynia a kontinenstornát.

Neymar (Fotó: MDI / Shutterstock.com)

Mi lesz így a brazilokkal? Azért lássuk be, hogy az oroszországi világbajnokságon Neymar játéka nem tett feltétlenül jót a Selecaónak. Ez leginkább a belgák elleni mérkőzésen ütközött ki, ahol Neymar és Marcelo erőlködését "élvezhettük", amit a belgák köszöntek szépen és ki is használtak. Neymar hiánya tehát még jót is tehet a csapatnak, ha lesz egy olyan játékos a támadósorban, aki képes lesz előlépni az árnyékból. 

A védelem világklasszis, Alissonnal a kapuban sok problémájuk nem lehet hátul, főleg, mert egy összeszokott hármas söpröget előttük. Ez eddig rendben van, de mi lesz a támadójátékkal? Richarlison, Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Lucas Paquetá, David Neres, Philippe Coutinho és Arthur. Azt láthattuk, hogy komoly teher alatt Coutinho nem tud teljesíteni, márpedig Neymar távollétében ő lehet a fazonszabásza a válogatott játékának. 

Arthur inkább mélységi irányító, mintsem olyan, aki egy villanással meccseket döntsön el. Lucas Paquetá formája ingadozó, ahogyan David Nerestől sem várható el, hogy magához ragadja a kezdeményezést. Maradt tehát a Firmino - Jesus - Richarlison trió. Utóbbi nem klasszikus vezér, de Gabriel Jesus sem viseli könnyen a rá pakolt terheket. Maradna Roberto Firmino, de nála megtapasztalhattuk, hogy a Liverpoolban is harmadik opció támadásban, ő a szürke eminanciás. Óriási munkát végez mezőnyben, de csak rá nem lehet felhúzni egy támadójátékot. 

A végsó győzelmükre kínált 2.37-es szorzó nevetségesen alacsony, de sajnos reális. Láthattuk, hogy Argentína borzasztóan ingadozó, Messi-függő, Kolumbia lehet kellemes meglepetés, de az igazán komoly rivális Uruguay számukra. Hasonlóan jó védelemmel rendelkeznek, mint a brazilok, elől világklasszis támadók. Ott a középpálya a kicsivel gyengébb, de még dél-amerikai szinten az is erősnek számít. Érdemesebb inkább 8.00-as szorzóért rájuk fogadni. 

Borítókép: Neymar. Fotó: plopes / Shutterstock.com

Nézzen sportot élőben

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Copa América: Uruguay nyeri a tornát
    8.00 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -2.62 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Nézzen sportot élőben

  • Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Copa América 2019

TiB hozzászólt
2019 júl 8. 00:11
ha peru nyer, akkor messi mit szól? ;D

Brazília - Peru 3:1  ;)
csabax hozzászólt
2019 júl 7. 17:38
Azért az mókás, amikor az adócsalás miatt 21 hónap börtönre ítélt Lionel Messi korrupciót emleget.  ;D
butyi hozzászólt
2019 júl 7. 12:57
ha peru nyer, akkor messi mit szól? ;D

Kapcsolódó cikkek