Szokásához híven az OTP Bank Liga szombaton szinte egész napos programot kínál a hazai foci követőinek. A kora délutáni Debrecen-Mezőkövesd ütközetet egy Kisvárda-Zalaegerszeg alsóházi rangadó követi, majd 18:45-től a Puskás Akadémia látogat Diósgyőrbe. Aktuális beharangozónkban utóbbi párosítással foglalkozunk.

márc 2. 18:45

Két meccsen nyolc gólt vágott a Diósgyőr

Mondhatni álomszerűen kezdődött Vladimir Radenkovics munkássága a Diósgyőr élén. A 2013/2014-es szezonban Tomiszlav Szivics másodedzőjeként Miskolcon tevékenykedő szakember eddig két tétmeccsen ült a DVTK kispadján, s mindkét alkalommal fölényes győzelmet aratott a borsodi gárda.

Előbb múlt hétvégén a Fehérvárt verték komoly különbséggel (4:0), majd hétközben a Magyar Kupa címvédőjét, a Zalaegerszeget búcsúztatták szintén hazai környezetben (4:2). Amennyiben pusztán az eredményekre támaszkodnánk, kijelenthető lenne, hogy óriási változáson ment át a Diósgyőr napok alatt, ám érdemes kissé a dolgok mélyére tekintenünk.

Labdarúgó NB I - Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 002
Szép számmal lövöldözi mostanság a gólokat a Diósgyőri VTK együttese. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Bár mindkét siker megsüvegelendő teljesítmény, azért azt le kell szögeznünk, hogy a Fehérvár elleni meccs végén olyan markáns különbség valószínűleg nem alakult volna ki a csapatok között, ha a Videoton nem kerül szinte a meccs elejétől fogva emberhátrányba. A hétközi ZTE elleni gólzáporos kupagyőzelem pedig betudható annak is, hogy Márton Gábor nyolc helyen változtatott alapcsapatán, s ezzel egyértelműen megmutatkozott, hogy a klub a kupát beáldozza az élvonalban való bennmaradás minél előbbi kivívása érdekében. 

Mindezek tudatában kíváncsian várjuk, hogy a Puskás Akadémia ellen mit produkál a Diósgyőr? A hazai pálya előnye, s a jó mentális periódus a malmukra hajthatja a vizet.

Kellemetlen ellenfél idegenben a Puskás Akadémia

Érdekes szezont fut idén a Puskás Akadémia gárdája. Hornyák Zsolt együttese a mezőnyben talán egyedüliként sokkalta jobban szerepel otthonától távol, mint a Pancho Arénában. Mindezt bizonyítja, hogy az OTP Bank Liga idegenbeli tabelláját alapul véve a Puskás előkelő második helyet foglalja el rabolt pontot tekintetében (6-1-4).

Mindazonáltal intő jel lehet számukra, hogy a 2024-ben lezajlott három vendégeskedésükből két esetben pont nélkül maradtak Nagy Zsolték. Legutóbb múlt héten távoztak üres kézzel a Nagyerdei stadionból, amikor a Debrecen Szécsi góljának köszönhetően 1:0-ra legyőzte a felcsútiakat. A sűrű ponthullajtások következtében pedig a tabellán nemhogy zárkózni tudtak volna a harmadik helyen lévő Fehérvárra, sokkal inkább a mögöttük lévő Debrecen érkezett meg lőtávolba.

Labdarúgó NB I - Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 001
Legutóbb Debrecenben pont nélkül maradt a Puskás Akadémia (kékben). (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Botorság itt a gólokra fogadni?

Egyértelműen igen a válasz, ha a két csapat idei egymás elleni eredményeit vesszük alapul. Első ízben még a mostani szezon legelső fordulójában találkoztak egymással, amikor az újonc, s kissé megszeppent Diósgyőr hazai pályán 0:1-re kapitulált a Puskás Akadémiával szemben. Ezt a gólszegény csörtét egy még ínségesebb 0:0 követte november elején Felcsúton.

Valljuk be, elég karcsú ez a két meccsen esett egyetlen találat. Ugyanakkor mi most mégis egy gólokban gazdagabb mérkőzésben reménykedünk. Érveink között fő indokként a Diósgyőr pazar eredményessége szerepel az edzőváltást követően. Tény, hogy a fentebb említett tétmeccseken alakuló forgatókönyvek a DVTK malmára hajtották a vizet, mindazonáltal még így is erős mutatónak mondható a nyolc rúgott gól. Külön öröm lehet miskolci szempontból, hogy ezen dugókból jópár játékos kivette a részét Gera Dánieltől kezdve, Edomwonyin át, a Fehérvártól télen kölcsönbe érkező Szabó Leventéig.

Vendégoldalról pedig bízunk benne, hogy a múlt heti, Debrecen elleni vereséget igyekszik majd kozmetikázni a Puskás. Muszáj lesz előre mennie Hornyák együttesének, hiszen ha szombat délelőtt a Loki a Mezőkövesd ellen megszerzi a három pontot, akkor bizony akár az ötödik helyre is visszacsúszhat a dobogóra pályázó felcsúti alakulat. Nem mellesleg az ősszel kiemelkedően jó idegenbeli mérleggel rendelkező Puskástól elvárható, hogy ne hozzon le két egymást követő bajnokit rúgott gól nélkül, pláne úgy, hogy papíron az NB1 egyik legerősebb támadó szekciójával rendelkeznek.

Mindezekből kiindulva tehát a szezonbeli két underes végeredménnyel záruló ütközetek ellenére ezúttal rátesszük egységnyi tétünket a gólok száma 2.5 felett fogadásra. A TippmixPro kínálatában pedig egész szép szorzót mérnek az opcióra.

  • Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia tipp

    gólok száma 2.5 over
    TippmixPro
    1.80

Duplázd meg nyereményed akár 100$ értékig

A Stake.com-on a legrangosabb európai focira fogadva megkétszerezheted nyereményed.

Stake regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Sportfogadas.org