Eb-selejtező: Ellenem az utódom

Nagy Bence
2019 márc 24. 10:11
Szólj hozzá!

Foci portugália Eb-selejtező Szerbia

Cristiano Ronaldo visszatért a portugál válogatottba, de nem sikerült nyerni az ukránok ellen. Jöhet a javítás vagy esetleg egy újabb botlás a regnáló Európa-bajnoktól? A szerbek egyre kellemetlenebb ellenfelek, ráadásul van egy bombaformában lévő támadójuk. 

Portugália - Szerbia

A portugálok megoldották a Nemzetek Ligája csoportjukat, bebizonyította a csapat, hogy van élet Cristiano Ronaldo nélkül is. Természetesen, ha van rá lehetőség, akkor jobb, ha a Juventus klasszisa is a pályán van, hiszen egy komoly veszélyforrás az ellenfél kapujára nézve, de a portugál válogatott inkább a szervezettségről szól, mintsem az egyénieskedésről. Ha megnézzük az eredményeiket, azt vesszük észre, hogy ritkán "szabadul el a pokol" a meccseiken. Inkább fegyelmezett védekezés és 1-0-ás győzelem, mintsem egy gólokban gazdag 4-3. Voltak ez alól kivételek, de nagyon ritkán. 

Fernando Santos ugyanakkor már gondol a jövőre is, ezért behívta a válogatottba a Benfica tehetségét, Joao Félixet. Több elit európai klub is megkörnyékezte a támadót, ő jelentheti a jövőt a portugálok számára. Maradjunk azonban a jelenben, ahol egyelőre egy 4-3-3-as rendszerrel próbálkozik a szövetségi kapitány. Valószínű, hogy ez jelenthette a problémát az ukránokkal szemben. Cristiano Ronaldo szerepköre ugyanis átalakult az elmúlt években. A világ legjobb befejező csatárává avanzsált, csakis erre összpontosul a játéka, hogy a mások által kidolgozott helyzeteket értékesítse. 

Joao Felix (Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com)

Ez kiválóan működött a Real Madridban, hiszen egy megfelelő kiszolgálószemélyzet volt mögötte, neki pedig csak érkeznie kellett a hajszálpontos beadásokra. Érthetetlen, hogy Fernando Santos miért tette ki újra a szélre az ukránok ellen. Ahelyett, hogy érkezett volna a szélről beívelt labdákra, ott kolbászolt a balszélen. Sokszor kellett labdával futnia a vonal mellett (vagy épp középen), ami már nem az ő játéka. Látszódott is rajta, hogy csak keresi a helyét, érződött rajta a feszültség. 

A portugál válogatott ott tart, hogy hiába van náluk a világ legjobb befejezőcsatára, ha rosszul használják. Ezen sürgősen változtatnia kell Santosnak, mert akár a továbbjutás is elmehet rajta. Nem ez a profilja CR-nek, hogy kihúzódik a vonal mellé, próbál befelé cselezni vagy beadni. Akkor voltak a legveszélyesebbek, amikor Ronaldo behúzódott középre André Silva mellé, de akkor meg egymást zavarták. Akkor játszottak a legeredményesebben az elmúlt években, amikor Ronaldo egyedüli ék volt elől. Nincsen szükség André Silvára jelenleg. 

Hétfőn este egy olyan válogatott látogat hozzájuk, ahol egy kiváló formában lévő középcsatár van, egy megújulást preferáló edző és sok tehetséges fiatal. Szerbiában valami elkezdődött, sokáig azt gondolták, hogy Milinkovic-Savic lehet a válogatott vezére, de felfedezték Luka Jovicot. A 21 éves támadó második a Bundesliga góllövőlistáján, németek ellen megszerezte első válogatott gólját is. Igazi energiabomba, gyors, jól fejel és mindkét lábbal képes gólt szerezni. Nem teketóriázik, bárhonnét kapura lő. A Barcelona már készíti elő a leigazolását, érdemes rá figyelni a jövőben. 

Mögötte olyan középpályások vannak a már említette Milinkovic-Savic mellett, mint Dusan Tadic, aki a Real Madrid ellen remekelt a BL-ben. A védelem lehet a csapat gyenge pontja, ott sebezhető a szerb válogatott. Mladen Krstajic egy kőkemény védő volt, de ezzel a csapatrésszel neki is meggyűlhet a baja. Rukavinán kívül nincsen 20 válogatottság feletti játékosa a hátsó alakzatban, sok a tapasztalatlan fiatal. Az sem segíti a munkáját, hogy a csapatkapitány sérült. Kolarovra nem számít tehát Krstajic, ahogyan a középpályán a Fejsa - Matic -Kostic trióra sem. 

A védekezés tehát gondot jelenthet a vendégek számára, ebből profitálhat az ukránok ellen rengeteg helyzetet kidolgozó portugál csapat. Minden azon múlik majd, hogy Ronaldo milyen szerepkörben lesz majd. A hazai védelemben is van bőven bizonytalanság, így talán a legjobb opció a mindkét csapat gólt szerez. Még akkor is, ha elsősorban defenzív focit erőltető válogatottakról beszélünk. Két ilyen gólvágóval megfontolandó lehet ennyiért (2.28). Magasabb szorzóért megfontolandó lehet az X2 is (2.35).

Borítókép: (MTI/AP/Francisco Seco)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Mindkét csapat gólt szerez
    2.28 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -39.62 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Foci-Eb 2020 - Budapest

RedMunchen hozzászólt
2019 aug 9. 10:22
Ugy latom ez egy ilyen het, szlovakok elleni meccsre se lehet jegyet venni, mert a szerver nem birja el a rohamot.

Update. Sikerult.  :beerchug:
prigioni1 hozzászólt
2019 aug 6. 16:13
Nekem meg lett! A szombati 4-szer 30 eurós! :great:
Milan hozzászólt
2019 aug 6. 15:13
@Milan a jegyigenylos portalon.
Email meg nem jott, de a feluleten tele vagyok piros iksszel...

Értem, köszi.

Kapcsolódó cikkek