Csúfos kudarccal végződött a csütörtök esténk, azonban a csapat már egyszer jól reagált egy ilyen eseményre, miután a nyitókörben elszenvedett szlovák vereség után megvertük a horvát válogatottat. De vajon most melyik arcát mutatja a gyerekeknek a nemzeti csapatunk?

Számolgatás helyett

Jelen írásban nélkülözzük a számolgatást és a horvát meccs elemzését, mivel mindegyik teljesen felesleges esetünkben. Azerbajdzsán ellen győzni kell és csak ez számít! A bukik is így vannak vele, így a hazai győzelmi odds nagyon alacsony (1.33). Kik érhetik ezt el? Az eltiltottak közül visszatér Nagy Ádám és Baráth Botond, míg Kleinheisler a piros lapja miatt most biztosan nem fogja Pátkai helyét betölteni. Ennek köszönhetően középre továbbra is megoldás kell. Rossi utalt rá, hogy két meccsben gondolkodnak, így változások várhatóak a kezdőben. Ezt még ráadásul a 0-3 előtt mondta, így biztosak lehetünk benne, hogy nem csak Kleinheisler nevét nem fogjuk találni az előző felálláshoz képest. Vida alternatívájaként Sigért prognosztizálom, aki szerintem alkalmas az azeri csapat ellen, illetve duplán otthon fog játszani. Rajta kívül a védelemben várhatóak cserék és a legnagyobb kérdőjel Kádár lehet, aki 45 percet kapott csak Splitben. Az égetőváltozások viszont háttérbe szorulhatnak az eredménykényszer és a keret mélysége miatt. Sajnos kevés olyan játékost találunk a meghívottak között, akikben látjuk a potenciált - és ez nem elsősorban szövetségi kapitány hibája.

Willi Orban hozhatja a magas szorzót
(Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A Szlovákia ellen megvívott meccsig (1-2) remekül szerepelt a magyar válogatott hazai pályán Rossi irányítása alatt. Ennek következtében a győzelmünknek nem kellene veszélyben forognia, viszont abban is biztos vagyok, hogy könnyű sem lesz. Így a győzelmi oddsunk értéktelen egészen 1.50-ig, amit nem fog elérni a jelenlegi emelkedésével sem. Bár ha pár sérült még összejön, akkor ez meg lehet, viszont akkor már abban sem lesz érték. Amely irányba elmennék, azok inkább a gólszerzők. A támadószekciónkban mindenki 3.00 alatt van, így egyiküket sem érdemes nagyon támogatni a zsetonunkkal. Viszont Willi Orbán 6.50-es szorzója érdekes. Az első azeri meccsen két gólt is elért és a pontrúgásainkat nagyon erőltetjük a Rossi-éra alatt. Az ő helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőben, illetve a számai sem rosszak. 10 meccsen három gólt szerzett és több helyzetet is kidolgozott a pontrúgások után. Ha valakinek a fejét becélozzuk a szívós azeriek ellen, akkor arra jó esély van, hogy az ő lesz. Ezen az említett elmúlt 10 meccsen egyébként egyedül Szalai Ádám (2.10) lőtt nála több gólt, szám szerint ötöt. Az oddsokat figyelembe véve jó opció lehet Willi.

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat


Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Hiányzókban ők sem fukarkodnak

Szerencsés helyzet, hogy az azeriek (11.00) a horvátokkal játszottak az ezt megelőző körben, ahol bizony szép számmal gyűjtögették a lapokat. Kryvotsiuk, Medvedev és Nazarov is kihagyja a budapesti mérkőzést, miután megszerezték mindannyian a harmadik sárgájukat. Előbbi kettő a védelemből, utóbbi a középpályáról fog hiányozni. Mindhárman stabil kezdők voltak az Eb-selejtezők alatt, ráadásul Medvedev töltötte be a csapatkapitány szerepét is. Ezért sem mennék el a vendég pontszerzés felé (3.25), mivel tudjuk, hogy az azerieknek sincs bő keretük, illetve az A-csapatukra se mondanánk, hogy verhetetlenek. Ez már egy másik ellenfél lesz, felesleges abból kiindulnunk, hogy a horvátok ellen mi, és ők hogyan játszottak.

A Groupama Arénában 15 ezer gyerek előtt lépünk pályára vasárnap délután.
Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Biztosak lehetünk viszont abban, hogy az azeriek egy szilárd védekezést próbálnak majd megvalósítani és ebből egészen az első gól megszerzéséig nem is fognak kijönni. Ebből kifolyólag viszont az első félidőben eső - pontosan - egy gól (2.60) opció már nem is rossz. Ezt könnyen el tudjuk képzelni, meglehetősen magas a szorzója, illetve az iramban való visszaesést is prognosztizálhatjuk egy esetleges vezető gól megszerzése után. Ne felejtsük el, hogy a nézőtéren főleg gyerekek lesznek és nem fanatikusok. Azért ettől nem lesz nagyon rémisztő a hangulat, illetve Dzsudzsákékat is kevésbé fogja motiválni, hogy megszerezzék a második, majd harmadik gólt. Hasonló történt az első meccsen is, miután Orbán megszerezte a vezetést a 18. percben. Azerbajdzsán fokozatosan jött fel és szerencsénk is volt, hogy mindig közte tudtuk tartani a két gólt. Itt is ez lehet a cél, de mint tudjuk, a védekezésünk nem áll stabil lábakon (csak Wales ellen nem kaptunk gólt), így ésszel kell előremennünk. Továbbra is tartom, hogy főleg pontrúgásokból lehetünk veszélyesek és arra fogunk rájátszani, hogy a 16-os környékén ebből minél többet harcoljunk ki. Ezután pedig eljöhet Willi Orbán ideje.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-10-11, 19:05.

Borítókép: Magyar válogatott játékosainak gólöröme (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)