Sild City (Hering város), avagy Haugesund, akik vendégül látják az egyetlen oslói csapatot, tehát a Vålerengát. Érdekes összecsapásra van kilátás, mivel a főváros környéki gárdákat nem nagyon szívlelik a nyugati parton, mivel úgy tartják, hogy a főváros túlságosan is sok állami támogatást nyúl le, pedig a kőolaj kitermelést és a halászatot a partmentén végzik. Miben fog ez számunkra megnyilvánulni a meccsen? Egy hajtós, paprikás találkozó várható, ahol a hazaiaknak nagyon nehéz lesz otthon tartani a három egységet.

Haugesund - így nem fog menni

A múlt héten már kifejtettem, hogy különböző okokból három (Karamoko, Stølås, Wadji) kulcshiányzója is van a kezdő tizenegynek a hazai oldalon és nincs minőségi pótlás. Azóta eltelt két meccs (Odd elleni idegenbeli vereség és a Strømmen elleni kupameccs) és Grindhaug mester felvázolta, hogy kikkel képzeli el a pótlást. A fiatal Koné elől továbbra se első opció (tavalyi teljesítményét elnézve ezen senki nem csodálkozik) és ezért két középpályásnak adta meg a csatár poszton a bizonyítási lehetőséget. Az egyik Martin Samuelsen, a másik pedig Kristoffer Velde. Egyikük se váltotta meg a világot és az Odd ellen a középpályás Tronstad talált be, míg a Strømmen ellen a rendes játékidőben senki. Majd a kupában jött Koné és végül eldöntötte a továbbjutást a másodosztály egyik leggyengébb tagja ellen. Mivel a pad véges, illetve lassan három fronton fog harcolni a csapat (jön az Európa Liga), így Koné ideje lassan el kell hogy jöjjön. Ez a szezon úgyse lesz kimagasló a csapatnak ilyen tartós hiányzókkal, így célszerű lenne az ifjú tehetséget beépíteni - vagy teljesen leépíteni és elküldeni a csapattól. Egyetlen jó hír, hogy Samuelsen június 30-án lejáró kölcsönszerződését sikerült meghosszabbítani szezon végéig.

Haugesund stadion. Fotó: gavrilo14

A játékosok pótlása a balhátvéd, azaz Stølås bérelt helyén, egy fokkal jobban ment. A télen szerződtették Thore Pedersent, aki a harmadosztályból kieső (!) SK Vard Haugesundtől érkezett. Olyan szempontból illik a csapatba, hogy helyi kötődésű fiatal (ilyen egyébként Samuelsen és Velde is), így vele a klub tovább építi a hagyományokat. Meglepően jól teljesített eddig, viszont ez egyedül a védekezésben betöltött szerepére értendő. Stølås inkább szárnyvédő, aki a kapu előtt is feltűnhet, jól ad be, veszélyesek a pontrúgásai és a bedobásai - ezek egyelőre hiányoznak Pedersen repertoárjából. Ezzel pedig el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amit a Strømmen ellen lehetett látni. Bizony támadásban most kevés a variáció a csapat számára. Nincsenek kidolgozott ziccerek, vezéregyéniségek hiányoznak, így pedig a következő hetekben egyértelmű lesz a visszaesés a hering városában.

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Vålerenga - most előre vagy hátra?

Kifejezetten jól indította a szezont Deila mester csapata és egy ideig tartotta az élmezőnnyel a ritmust. Majd egy hónappal ezelőtt beleszaladtak három csúfos vereségbe zsinórban. 0-3-as zakót kaptak a közvetlen riválisnak számító Lillestrømtől otthon, majd a Rosenborg verte meg őket ugyanilyen arányban, végül a harmadosztályú Bærum ellen kiestek a norvég kupából. A jó oldala ennek a botrányos sorozatnak, hogy már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, illetve az FKH-val ellentétben nem volt hétközi találkozójuk. Az előző fordulóban szintén gyenge szezont produkáló Sarpsborggal találkoztak és otthon legalább most megtartottak egy pontot.

Vålerenga IF játékosok. Fotó: Kjetil Ree/Wikipédia

Hiányzók itt is vannak, akik közül a legfontosabb egyértelműen Tollås Nation. A középsővédő és a középpályás Deyver Vega is térdsérüléssel küzd, így egyikükre se számíthat Deila mester. Viszont itt a keret bővebb és több idejük is volt a felkészülésre, így azt gondolom, hogy a pótlások könnyebben fognak menni.

Ehhez képest a Vålerenga oddsát elég magasan húzták meg (3.40), ami egy jó kiindulási pont lehet. Akár DNB/2-re (2.40), vagy X2-re (1.67) lehet tenni a mérkőzést, mivel a hazai oddsban (2.25) nincs érték. Érdekesség, hogy a hazai pályán rendszerint jól szereplő FKH idén a hat meccséből mindösszesen egyet tudott megnyerni.  Azon az egy meccsen a Stabæket sikerült kiütni, viszont a vendégek már az első félidő végétől emberhátrányban játszottak. Tehát az oslói pontszerzésre minimum jó esély van ezért érdemes megragadni az egyik magasabb szorzót.

Borítókép: Marilyn Monroe szobra Haugesundban. Fotó: Dmitry Chulov/Shutterstock

Unibet Póker: Teljesítsd a Moving on Up Kihívást

Mostantól jobban megéri pókerezni a 25€ és az 50€ Cash Game asztaloknál. Április elsejétől új rake struktúra van érvényben, aminek hatására több mint 10%-kal csökken a ház a haszna az NL25 és az NL50 esetében is.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • FK Haugesund - Vålerenga; X2
    1.67 Unibet