A 9. fordulóban találkozik egymással a jelenlegi listavezető (Brann) és a bajnokság utolsó helyezettje (Start), amely csapatok között már 18 pont van. Egyértelmű vendéggyőzelem lesz, vagy borsot törhet a kis csapat a bergeniek orra alá? Ezekre keressük a választ a cikkünkben.

Bajban az újonc

Kristiansand hiába a legmelegebb norvég város, a szurkolók eléggé borúsnak láthatják a csapat jövőjét. Két éve utolsó helyezettként kiestek, majd tavaly a Bodø mögött messze lemaradtak, míg idén megint nem megy nekik. Nyáron érkezett a kispadra Mark Dempsey, aki az FK Haugesunddel már ért el részsikereket, így nem tűnt rossz választásnak télen. Ráadásul az átigazolási időszakot sem zárták rosszul, így meglepő hogy ennyire rosszul állnak. Érkezett a Vikingtől Mathias Bringaker, a Tromsøtől a villámlábú Sigurdarsson, illetve afrikai tehetségek - amely mindegyik északi együttesnél jellemző. A legnagyobb probléma az együttesnél, hogy rövid a pad, a sérülések pedig eddig nem kerültek el őket. Az elsőszámú kapusuk sérült (Opdal), a középpályásoknak már egy kórterem se lenne elég (stabil 4-5 hiányzó), míg a három támadó közül Salvesen a múlt héten kiállítatta magát. Ennek eredményeképpen az elmúlt hat fordulóban egy pontot szereztek, ezzel pedig az Eliteserien legrosszabb formában lévő együtteséről beszélünk.

A problémák ott kezdődnek a csapatnál, hogy fegyelmezetlenek: a Vålerenga (1-6) és az Odd (3-0) ellen is már a mérkőzés elején megfogyatkoztak és ez okozta a két legnagyobb arányú vereségüket. Amikor nem követtek el ilyen hibákat, akkor tudták tartani a versenyt náluk magasabbra taksált gárdákkal is: a Rosenborg a hosszabbításban szerzett góllal nyert csak 2-0-ra ellenük. Többnyire egygólos vereségeket szenvedtek és szerintem kemény ellenállásba fog ütközni a Bergen, mivel ez a felállt védelem problémát szokott nekik okozni. Mégsem mehetünk a hazai pontszerzés felé (1.98), mert ahhoz alacsonyan húzták meg a határt. Másrészről most az Eliteserien (messze) legjobb formában lévő csapata látogat hozzájuk, akiket furcsa lenne, ha pont a Start állítana meg.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás


Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Szép kilátások a vörösöknél

Az év elején féltettem kicsit a Brannt (1.85), mivel télen a fél csapat el akart menni - végül csak a negyede állt tovább -, ami nem éppen a jó csapategységről tanúskodik. Azonban mióta visszajutottak (immáron a harmadik szezonjuk) az első osztályba, azóta ilyen erősek nem voltak. Minden posztról tudunk kiemelni játékost, aki átlendíti az együttest a holtpontokon. A kapuban Sahin-Radlinger hozza a tutit, ami nagy előrelépés Leciejewskihez képest, a védelem továbbra is kőkemény, a középpályára új színt hozott Gilbert Koomson, míg az egyetlen ék (Lie Skålevik) egy igazi lesipuskás. Talán amiben a legnagyobbat tudta előrelépni a gárda, az a korábbi kétarcúságuk levetkőzése volt. A korábbi két szezon során, otthon - a fanatikus szurkolóik előtt - rendkívül jól játszották, viszont idegenben nem tudták ráerőltetni az akaratukat az ellenfélre. 2018-ra megváltozott a mentalitás és bizony a presszing megy távol Bergentől is. A legjobb példa erre talán az idei egyetlen remijük a Strømsgodset (1-1) ellen, amikor hiába voltak idegenben, mégis az ő akaratuk érvényesült. Más kérdés, hogy Bismar Acosta öngóljával még a vereséghez is közel kerültek a meccs hajrájában.

Hibázhatnak a védőik, azonban azt hiszem, továbbra is ez a legerősebb szekció Bergenben - ha mindenki egészséges. Kettő gólt kaptak összesen, emellett pedig mindenkiben benne van a veszély. Wormgoor és Acosta a pontrúgásoknál állandó veszély, míg a szélsővédők a beadásokkal keresik középen Lie Skåleviket előszeretettel. Ezért is gondolom, hogy a Start stabilnak mondott védekezését átfogja tudni ütni a Brann és behúzzák a találkozót - azonban nem könnyen. Ennek következtében olyan érdekes helyzet jöhet össze, hogy egyszerre elgondolkoztató a vendégsiker, illetve a 2,5 gól under (2.00). Nagyon adja magát a 0-1, vagy a 0-2, amit csak egy szerencsés hazai gól, vagy egy piros lap húzhatna keresztül. Ennek következtében játszik még a nem szerez mindkét csapat gólt lehetőség (2.10), ami talán a legtöbb opciót lefedi és korrekt értéken is kapjuk meg.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Start - Brann; mindkét csapat szerez gólt - NEM
    2.10 Unibet