Szerdán a Rosenborg 3-1-re győzött a Maribor otthonában, ezzel nagy lépést tett a Bajnokok Ligája playoff köre felé, ahol a Ferencváros - Dinamo Zágráb párharc győztesével játszana. Egyrészt érdekes lehet már kicsit előretekinteni, másrészt kiváló lehetőségeket mutat a hétvégi találkozójuk fogadási szempontból.

Melyik a fontosabb?

Olvastam egy interjút az egyik Rosenborgnál (1.40) dolgozó vezetővel, aki azt nyilatkozta, hogy a klub szempontjából körülbelül 100 millió norvég koronával (10 millió euró) nagyobb a bevétel, ha a csapat a Bajnokok Ligája csoportkörét és nem az Európa Ligáét éri el. Norvégiában nincsenek állami támogatások, így ezek az együttesek az ilyen bevételekből tartják fenn magukat. Ebből a szempontból biztosak lehetünk benne, hogy jelenleg a fekete-fehéreknél inkább választanának egy BL csoportkört, mint egy bajnoki címet. Ettől függetlenül meg fogják próbálni mindkettőt, azonban nem érdemes elmenni a következő meccsükön a hazai fogadás felé.

A szlovénokat legyőzték 3-1-re, azonban több sérülés bonyolította a helyzetet náluk az elmúlt napokban. Konradsen a meccs előtti edzésen sérült meg, míg a stabil kezdőnek számító Reginiussent a 14. percben kellett lecserélni. Ők a két véglet, mivel előbbinek valószínűleg csak azt a találkozót kellett kihagynia, mivel ma már teljes értékű edzést végezhetett, míg utóbbira kivizsgálások várnak, így szombaton biztosan nem játszik a Tromsø ellen. Csak hogy Reginiussen jelentőségét szemléltessem: eddig egy percet sem hagyott ki az Eliteserien idei idényéből. Hozzá hasonló helyzetben van Birger Meling, aki egészséges, viszont a következő meccset kihagyja eltiltás után, ezzel pedig még egy stabil védőt veszít Horneland mester.  Rajtuk kívül még említhetjük a szerdán két gólt szerző Søderlundot és Gjermund Åsent, akiket kisebb húzódás miatt kellett lecserélni a Maribor ellen. A norvég hírekre támaszkodva őket valószínűleg be lehet vetni szombaton, azonban más kérdés, hogy érdemes-e kockáztatni egy Maribor elleni visszavágó előtt. Ráadásul, ha rásérülnek, akkor még a playoff körben sem lehet majd rájuk számítani, így én őket a cserepadra tudnám inkább elképzelni. Egyébként nem meglepő a sok sérülés a csapatnál, mivel Horneland mester érkezése óta a fizikai felkészülésre helyezik a hangsúlyt és a folyamatos fizikai terhelés mellett ezt több játékos izomzata se bírja. Kíváncsi vagyok, hogy milyen állapotban lesznek a játékosok a szezon végére, mivel Horneland korábbi állomáshelyén (FK Haugesund) is volt ebből már probléma. A Rosenborg nevéhez képest most nem annyira hosszú a pad, így a nagy csapatoknál bevett rotálás itt nem nagyon lehetséges.

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Északi kalandorokat fogadnak

A Rosenborg szerencséjére azért nem világverő csapat jön, csak a Tromsø (8.50), akik viszont szeretnek borsot törni a trondheimiek orra alá. Az előzményeket elnézve azért a szorzójuk kicsit túlzás, mivel idén még a kieső helyeket is elkerülik egyelőre. Az utóbbi években bevett szokásuk volt, hogy az idény első harmadát végigalusszák, majd onnan kezdenek felzárkózni és csodával határos módon bennmaradnak a végén. Nyugodtak most sem lehetnek azért, miután két ponttal vannak az osztályozó hely fölött, de legalább az utolsó helyen lévő Strømsgodset tisztes távolságból követi őket. A sérült listájuk a Rosenborghoz képest igazán baráti, miután Ruben Espejord és Mikael Ingebrigtsen már régóta maródi már és ez nem is fog megváltozni mostanában.

Tore Reginiussen fontos hiányzója lehet a Rosenborgnak. Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

Mivel egyértelműen a vendégek felé mennék el, így érdemes a statisztikákat is átnézni a gólok terén. A bukik nem tartják túl valószínűnek a vendégek találatát (1.91), ami az alacsony hazai szorzóból következik. Viszont azt tekintve, hogy a négy alap védőből kettő biztosan nem játszik a hétvégén az ellenfélnél, illetve a jövő heti programot nézve, már kissé érthetetlen. Egyértelmű értéket találunk itt, amit érdemes kihasználni. A Tromsø jól áll a góllövéssel, miután az eddigi 16 találkozójából csak háromszor nem talált be! Ráadásul júniusban már egyszer megverték a riválisukat (1-0), így miért ne találhatnának be? A Rosenborg egyébként öt bajnoki meccsen tudta hozni a clean sheetet, így ezzel se lehetne szombaton nagy probléma. Felmerül a kérdés, hogy érdemes-e elmenni az X2 (2.95) felé, ami szintén jó oddson van. Bennem is felmerült ez az opció, azonban Valakari mester mostanában azt a Kallstrømöt preferálja a kapuban, aki egymaga áthúzta a szelvényemet az FKH ellen pár hete a kapitális hibáival, így pedig maradnák a biztosabbnak vélt gólnál.

Borítókép: Lerkendal Stadion. Fotó: HuBar/Wikipédia

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Rosenborg - Tromsø Tipp

    Rosenborg BK - Tromsø IL, Tromsø lő gólt
    1.91 Unibet