Szerdán a Rosenborg 3-1-re győzött a Maribor otthonában, ezzel nagy lépést tett a Bajnokok Ligája playoff köre felé, ahol a Ferencváros - Dinamo Zágráb párharc győztesével játszana. Egyrészt érdekes lehet már kicsit előretekinteni, másrészt kiváló lehetőségeket mutat a hétvégi találkozójuk fogadási szempontból.

Melyik a fontosabb?

Olvastam egy interjút az egyik Rosenborgnál (1.40) dolgozó vezetővel, aki azt nyilatkozta, hogy a klub szempontjából körülbelül 100 millió norvég koronával (10 millió euró) nagyobb a bevétel, ha a csapat a Bajnokok Ligája csoportkörét és nem az Európa Ligáét éri el. Norvégiában nincsenek állami támogatások, így ezek az együttesek az ilyen bevételekből tartják fenn magukat. Ebből a szempontból biztosak lehetünk benne, hogy jelenleg a fekete-fehéreknél inkább választanának egy BL csoportkört, mint egy bajnoki címet. Ettől függetlenül meg fogják próbálni mindkettőt, azonban nem érdemes elmenni a következő meccsükön a hazai fogadás felé.

A szlovénokat legyőzték 3-1-re, azonban több sérülés bonyolította a helyzetet náluk az elmúlt napokban. Konradsen a meccs előtti edzésen sérült meg, míg a stabil kezdőnek számító Reginiussent a 14. percben kellett lecserélni. Ők a két véglet, mivel előbbinek valószínűleg csak azt a találkozót kellett kihagynia, mivel ma már teljes értékű edzést végezhetett, míg utóbbira kivizsgálások várnak, így szombaton biztosan nem játszik a Tromsø ellen. Csak hogy Reginiussen jelentőségét szemléltessem: eddig egy percet sem hagyott ki az Eliteserien idei idényéből. Hozzá hasonló helyzetben van Birger Meling, aki egészséges, viszont a következő meccset kihagyja eltiltás után, ezzel pedig még egy stabil védőt veszít Horneland mester.  Rajtuk kívül még említhetjük a szerdán két gólt szerző Søderlundot és Gjermund Åsent, akiket kisebb húzódás miatt kellett lecserélni a Maribor ellen. A norvég hírekre támaszkodva őket valószínűleg be lehet vetni szombaton, azonban más kérdés, hogy érdemes-e kockáztatni egy Maribor elleni visszavágó előtt. Ráadásul, ha rásérülnek, akkor még a playoff körben sem lehet majd rájuk számítani, így én őket a cserepadra tudnám inkább elképzelni. Egyébként nem meglepő a sok sérülés a csapatnál, mivel Horneland mester érkezése óta a fizikai felkészülésre helyezik a hangsúlyt és a folyamatos fizikai terhelés mellett ezt több játékos izomzata se bírja. Kíváncsi vagyok, hogy milyen állapotban lesznek a játékosok a szezon végére, mivel Horneland korábbi állomáshelyén (FK Haugesund) is volt ebből már probléma. A Rosenborg nevéhez képest most nem annyira hosszú a pad, így a nagy csapatoknál bevett rotálás itt nem nagyon lehetséges.

Európai labdarúgás bónusz


Akár 70% bónusz válogatott ligákra tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Északi kalandorokat fogadnak

A Rosenborg szerencséjére azért nem világverő csapat jön, csak a Tromsø (8.50), akik viszont szeretnek borsot törni a trondheimiek orra alá. Az előzményeket elnézve azért a szorzójuk kicsit túlzás, mivel idén még a kieső helyeket is elkerülik egyelőre. Az utóbbi években bevett szokásuk volt, hogy az idény első harmadát végigalusszák, majd onnan kezdenek felzárkózni és csodával határos módon bennmaradnak a végén. Nyugodtak most sem lehetnek azért, miután két ponttal vannak az osztályozó hely fölött, de legalább az utolsó helyen lévő Strømsgodset tisztes távolságból követi őket. A sérült listájuk a Rosenborghoz képest igazán baráti, miután Ruben Espejord és Mikael Ingebrigtsen már régóta maródi már és ez nem is fog megváltozni mostanában.

Tore Reginiussen fontos hiányzója lehet a Rosenborgnak. Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

Mivel egyértelműen a vendégek felé mennék el, így érdemes a statisztikákat is átnézni a gólok terén. A bukik nem tartják túl valószínűnek a vendégek találatát (1.91), ami az alacsony hazai szorzóból következik. Viszont azt tekintve, hogy a négy alap védőből kettő biztosan nem játszik a hétvégén az ellenfélnél, illetve a jövő heti programot nézve, már kissé érthetetlen. Egyértelmű értéket találunk itt, amit érdemes kihasználni. A Tromsø jól áll a góllövéssel, miután az eddigi 16 találkozójából csak háromszor nem talált be! Ráadásul júniusban már egyszer megverték a riválisukat (1-0), így miért ne találhatnának be? A Rosenborg egyébként öt bajnoki meccsen tudta hozni a clean sheetet, így ezzel se lehetne szombaton nagy probléma. Felmerül a kérdés, hogy érdemes-e elmenni az X2 (2.95) felé, ami szintén jó oddson van. Bennem is felmerült ez az opció, azonban Valakari mester mostanában azt a Kallstrømöt preferálja a kapuban, aki egymaga áthúzta a szelvényemet az FKH ellen pár hete a kapitális hibáival, így pedig maradnák a biztosabbnak vélt gólnál.

Borítókép: Lerkendal Stadion. Fotó: HuBar/Wikipédia

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Rosenborg BK - Tromsø IL, Tromsø lő gólt
    1.91 Unibet