Kettő forduló maradt hátra a bajnokságból és számos nyitott kérdés áll még megválaszolatlanul. Három csapat van harcban a dobogóért, ami egyben az Európa Ligás helyek kétharmadát is jelenti, míg hatan küzdenek a kiesés ellen. A terv az, hogy ezen a hétvégén ránézünk az élmezőnyre, míg a jövő héten kitárgyaljuk, kiktől is búcsúzhatunk el idén.

Mindent egy lapra tesznek fel

Az előző fordulóban nyilvánvalóvá vált, hogy a Viking feladta a bajnokságot, miután az FK Haugesund ellen tartalékosabban állt fel a vártnál. Nem akarták kijátszani a lapjaikat a megyei rivális ellen, miután a norvég kupa döntőjében is egymással fognak találkozni. Egyet kell értenünk ilyen téren Bjarne Berntsen mesterrel, mivel sokkal jobb esélyük van, hogy megnyerjék a decemberben játszandó döntőt, mintsem, hogy megelőzzék a Rosenborg - Odd - Bodø trió két tagját a bajnokságban. Tehát a kupa prioritást élvez számukra, míg a bajnokságban a dogobó már elérhetetlen távolságba került a legutóbbi vereség következtében.

Viking Stadion. Fotó: Godztian/Wikipédia

A hazai pálya ellenére nem a stavangeri együttes az esélyes (3.45) és ez így is van rendjén. Van pár hiányzó a keretben, akik közül Tommy Høiland biztosan nem lesz bevethető állapotban, míg Østensen, Sale, Austbø és Tripic kétséges. Mindegyikük lényeges hiányzó lenne, azonban biztosak lehetünk benne, hogy páran felépültek a válogatott szünet alatt. Ettől függetlenül ez mégis egy kis téttel bíró találkozó a hazaiak számára, míg a vendégeknek kötelező feladat. Amiben bízhat a Viking, az a támadó játékuk. Az otthon lejátszott 14 meccsből mindössze kétszer nem találtak be, így jó eséllyel ez most sem fog történni.

Győzelmi kényszer

Hetek óta erős nyomás alatt van az RBK, miután biztossá vált, hogy a negyedik hely nem lesz Európa Liga-selejtezőt jelentő pozíció. Jelenleg egy pontra van az Odd, míg háromra a Bodø, akik közül egyet legalább meg kell előzniük a jövő évi nemzetközi kupához. Ez egyben jelentheti Horneland mester jövőjét is, akiről nehezen tudom elképzelni, hogy maradhatna, ha esetleg csak a negyedik hely lenne meg - ráadásul az Európa Liga csoportkörben már biztos csoportutolsók. Ennek köszönhetően nem fog nekik nagy problémát jelenteni, hogy jövő héten a Linzet fogadják, mivel a két hétvégi bajnoki a fontosabb! Két hiányzóval lehet számolni vendégoldalon, miután de Lanlay sérült, míg Helland eltiltott. Utóbbi lehet nagyobb érvágás, miután hiába kegyvesztett a vezetőedzőnél, az előző két hétben jól szállt be a meccsbe, mikor a csapata nem vezetett.

Rosenborg. Fotó: CosminIftode/Shutterstock.com

Ami nyilvánvaló a meccs várható képét nézve, hogy az RBK (2.00) támadólag fog fellépni. Ezt tette három hete a ’godset (3-3) és két hete a Bodø (3-2) ellen is. Ennek következtében érdemes lenne a gólok felé elmenni, viszont itt alacsony oddsokat találunk. De ez a realitás sajnos miután az RBK egyetlen egy meccset tudott idegenben kapott gól nélkül lehozni. Tehát a BTTS (1.45) elég jó eséllyel jön, viszont szintén alacsony értéken. Ezt összerakva a győzelmi kényszerben lévő vendégekkel, viszont jöhet az előző két hétben is ajánlott tipp: a mindkét csapat gólt lő + RBK győzelem (3.30). Van benne fantázia, míg az értéke is jó. Szerintem nem érdemes megrakni egy sima 2-est (2.00) ezen a meccsen, mivel kevés a valószínűsége annak, hogy pont ezen a meccsen lesz képes a clean sheetre a trondheimi gárda (májusban nyertek kapott gól nélkül utoljára bajnokit idegenben). Amúgy a Rosenborg egy nevetséges nyolcmeccses győzelmi sorozatban van a Viking ellen a bajnokságban, ami kellő önbizalmat adhat nekik a folytatásra.

Ami mellett nem mennék el szó nélkül, azok a lapok még. Norvégia többször is volt a legszabályosabb bajnokság Európában, azonban ez inkább a bírói felfogásnak volt betudható és nem a fair playnek. Ennek köszönhetően viszont a határ általában nagyon alacsonyan van és ez most  sincs másként. Négy lap (2.70) esetén már bőven duplázunk, így mindenképpen megfontolandó a lap over. Az RBK egy elég fizikális játékot játszik Horneland érkezése óta, illetve ha nem megy nekik, akkor ez elkésett becsúszásokban is megnyilvánulhat. Ráadásul a bíró, az a Tore Hansen, akiről első ránézésre lejön, hogy nincsen tekintélye a pályán. Nem egyszer láttam már őt ezért lapokkal kompenzálni, így kétféle meccse van: a laza lötyögés lapok nélkül, vagy a kezéből kicsúszó sárga-pirosokkal tarkított találkozók. Tekintve a bajnoki tabella állását, itt könnyen elszaladhat a ló a vendégekkel. Ha azt gondolod, hogy legalább kettő lapot begyűjt az RBK, akkor is jól kereshetsz egyébként (2.14).

Unibet Póker: 100 ezer eurós HexaPro Jackpot Mánia

Ötszörösére nőtt az esélye annak, hogy HexaPro Jackpottal találkozz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Viking - Rosenborg; vendég győzelem és mindkét csapat lő gólt
    3.30 Unibet