Egyszerűen hihetetlen, amit a Ranheim a tavalyi évben véghezvitt, ráadásul az idei év tragikus kezdése után újra erőre kaptak és begyújtották a rakétákat. Remek sorozatot folytathatnak, ahol a következő áldozat a Strømsgodset lehet, amely együttes már edzőt is cserélt a szezonban.

A futball törvényei rájuk nem igazak

Zseniális ez a trondheimi kiscsapat, amely a Rosenborg árnyékában felnőve vágott neki ennek a szezonnak és egyetlen céljuk a bennmaradás lehet. A tavalyi évhez képest annyi a különbség, hogy a legjobb spílereket elvitték tőlük (Rismark és Løkberg a Brannhoz, Witry a Djurgardenhez távozott, míg Helmersen kölcsönszerződése után visszatért a Rosenborghoz) és az üres helyeket alsóbb osztályú helyiekkel töltötték fel. Ez alól csak Magnus Stamnestrø a kivétel, akit a városi riválistól szerződtettek, pénzért. A világot azonban nem ő váltja meg eddig (11 percet játszott), hanem A csapat. Nagyon jól mutatja a gárda a küzdeni tudást és a szeretnivaló norvég focit, ahol az egyéni képességek nem a legjobbak, viszont 90 percig hajtás van. Ezt tudja biztosítani a Ranheim és ez mostanában egyre többször bejön.

Tragikusan indult a szezon, miután három vereséggel kezdtek a tabella alsó felébe várt csapatok ellen. Kongatták a vészharangot és nem is alaptalanul. Ezután a semmiből szórtak egy 5-öst az addig kiválóan szereplő Vikingnek, illetve verték a Brann - Sarpsborg kettőst is, akik a nemzetközi kupa helyekre esélyesek. Emellett tegyük azért hozzá, hogy a Vålerenga gyorslábú támadóközéppályás sora ellen beleszaladtak a késbe (1-5), azonban ettől nem tartok a hétvégi meccsükön. Az elsőszámú csatárt, Michael Karlsent, az előző meccsen 11 perc után le kellett hozni, azonban játékára van esély. Mondjuk, a Sarspborgnak nélküle is hintettek három gólt, így lehet, hogy a hórihorgas csatár nem is hiányozna annyira a keretből.

Tovább süllyed a drammeni hajó

2013-ban még bajnokságot nyertek, de azóta csak egyszer értek oda a dobogóra, hiába öntöttek bele rengeteg pénzt a transzferekbe az utóbbi években. Tavaly nyár óta azonban főleg eladnak játékosokat és nem is lehet csodálkozni, hogy a 13. helyen végeztek tavaly. Jelenleg az alsóház a reális a csapatnak, azonban a kiesés szele is könnyedén megcsaphatja őket. Két hete köszöntek el Bjørn Petter Ingebrigtsen mestertől és az utódja még nincsen meg. A sportigazgató elmondása alapján több jelentkező is van és az egyikük a VG szerint Kjetil Rekdal, aki az Eurosport szakkomentátora. Utóbbi érdekes döntés lenne, mivel a másodosztályú Starttól azért kellett távoznia egy hónapja, mert az egyik bajnokira igencsak másnaposan ült le és ennek nem is lett jó vége. Ettől függetlenül vannak olyan dolgok, amelyek nem fognak változni nyárig, ilyen pedig a játékosállomány. Ez nem egy veretes keret és velük a legjobb edzőnek is igencsak meggyűlne a baja, azonban láthatjuk, hogy nem a top norvég edzők állnak sorba a drammeniek kispadjáért.

Ráadásul több hiányzó is lesz a keretben.  Jonathan Parr és Kristoffer Tokstad az év elején stabil kezdő volt, azonban előbbi térd-, utóbbi bokasérülés miatt biztos nem utazik északra. Hasonló okokból maródi a norvég válogatott, Marcus Pedersen is, aki a harmadik forduló óta mindösszesen 10 percet töltött a pályán. Nem valószínű, hogy ezt a számot most fogja növelni. Tehát alapból adva volt egy gyenge keret, amelynek most mindegyik csapat részéből van egy komoly hiányzó. Akinek össze kell raknia a csapatot, az Håkon Wibe-Lund, aki igen jól ugrott be eddig. A Tromsøt lenyomták otthon 3-1-re, míg a kupában 1-0-ra az alsóbb osztályú Ullernt. Nagyot nem változtatott a csapaton vagy a felálláson, azonban ez a behatárolt lehetőségeinek is szól. Pedersen mellett csak egy vérbeli támadó, Mos, van ott és mögé pedig felsorakozik öt középpályás.  

Tippeljünk!

Az esélyek a Ranheim (2.38) mellett szólnak, mivel otthon játszanak és az utóbbi hetekben mutatott formájuknak elégnek kellene lennie. A magas odds miatt egy DNB biztosítást teljesen érthetőnek tartok (1.73), amivel még mindig szép szorzónál tartunk. Gólok terén viszont meg lennék lőve most. A norvég bajnokságtól nem meglepő módon magas gólátlagot hoznak (3, illetve 2,89), viszont a két csapat már összesen három darab 0-0-s döntetlent is produkált. Azt gondolom, hogy itt mindkét együttes az óvatosságra fog törekedni. A Ranheimnek az a jó, ha az ellenfél támad, mert kontrákból lehetnek veszélyesek (lásd sarpsborgi és bergeni győzelem), míg a drammeniek eddig egy meccset sem húztak be idegenben (0-2-2).

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Ranheim - Strømsgodset; DNB/1
    1.73 Unibet