Elkezdték szétszedni a Bodø/Glimtet!

Foci Eliteserien Bodø/Glimt Sandefjord Fotball

A nemzetközi selejtezők végeztével visszatérünk a norvég focihoz, ahol az Eliteserien küzdelmei lassan belépnek az utolsó harmadba, mivel már a 20. forduló következhet a hétvégén. A válogatott szünet előtti utolsó körben a Bodø trükkös meccs elé tekinthet, miután a folyamatosan underdog meglepetéseket produkáló Sandefjord érkezik hozzájuk.

A licit elkezdődött!

2020 a Bodø éve lett, ezt kár vitatni. A bajnokságban 57 pontból eddig 53-at gyűjtöttek be és ennek köszönhetően 18 ponttal vezetnek a Rosenborg ellen. 33 pontot lehet még szerezni a bajnokságban, így jó eséllyel innen már nem bukhatja el történelmi első bajnoki címét az északi város. Ráadásul a kiváló hazai teljesítmény mellett a nemzetközi kupában is letette a névjegyét a csapat, miután simán búcsúztatott két litván csapatot, majd az AC Milanra is veszélyes volt a San Siróban. Saltnes a 92. percben ziccert rontott Milánóban, így a nemzetközi álom - vagyis az Európa Liga csoportkör - szétfoszlott, és ezzel egyidőben elkezdődhetett a húzóemberek elvándorlása. Az első fecske egyből a legfényesebb gyémánt, azaz Jens Petter Hauge lett, akit éppen a Milan vett meg körülbelül 5 millió euróért.

Bruges helyett Milánó. Idén júniusban kezdtek jönni az első komoly ajánlatok Hauge játékjogáért. A nyáron a Cercle Brugge tett egy 1-2 millió euró körüli üzletet az asztalra, amit azonban a játékos elutasított, mondván, itt akar lenni mikor a csapat megszerzi az Eliteserien-trófeát. Szeptember végén azonban az AC Milan ajánlatát (évi 1 millió euró körüli bért kap) már sem ő, sem a klub nem tudta elutasítani - mindkettejük helyzetét könnyítette, hogy a bajnoki cím többé-kevésbé már zsebben van.

Korábban már említettem, hogy a Bodø legnagyobb gyengesége, hogy kispad tulajdonképpen nem létezik (kivétel a Junker - Boniface opciókat). Nincs egy olyan játékosuk, aki a kezdőben helyet lévővel felvenné a versenyt, így pedig óriási szerencséje volt a Bodønek, hogy a mágikus hatosból csak Junkert kellett pár hétre pótolniuk. Haugénak egyáltalán nincs alternatívája, miután az egész szezonban 157 percet hagyott ki (az 1980-ból). Ebből 90 a KBK ellen volt, ahol a 18 éves Tounekti játszott helyette és viszonylag kevés vizet zavart. Lépett is a Bodø és hazahívta kölcsönből Runar Haugét, aki nem már mint az eladott JP öccse. A fiatalabbik Hauge mindössze 380 percet játszott a másodosztályban, így Tounektivel kiegészülve, azért minőségi pótlásról nem beszélhetünk a balszélen.

Nem JP Hauge lesz az egyetlen hiányzó a csapatból, miután Marius Lode piros lapot és kétmeccses eltiltást kapott az előző fordulóban elkövetett brutális belépője miatt. Őt majd éppen a Sandefjordtól érkező Høibråten pótolhatja. Szólnak arról pletykák, hogy Kasper Junkerért is van egy ajánlat az asztalon, viszont abban biztos vagyok, hogy ez a transzfer a hétvégét meg fogja várni, miután a helyettesének tartott Boniface eltiltott lesz a Sandefjord ellen. Ettől függetlenül az 1.16-os győzelmi szorzó kicsit irreális. Ennel nagyobb volt a szorzó a két litván csapat ellen is, amelyeket gyengébbnek tartok, mint a jelenlegi Sandefjordot. Véleményem szerint, ez az odds a napokban feljebb fog szökni, miután a sportfogadók elkezdenek foglalkozni a hétvégi bajnokikkal.

Marius Lode eltiltása miatt biztos nem lesz a pályán a SBK ellen.
(Fotó: sbonsi / Shutterstock.com)

Erősödik a Sandefjord

Marti Cifuentes remek munkát végez az SBK élén. A keret az év elején a leggyengébbnek számított, viszont egy remek szakvezető dirigál, így tartják a távolságot a hátsó hármassal szemben. Képesek a stabil védekezésre és ezt bemutatták a múlt héten is a Molde ellen aratott győzelem során (0-1). A két csapat egyébként a 14. fordulóban már találkozott egymással és akkor nagy nehézségek árán, egy 78. percben lőtt Saltnes góllal tudott nyerni a Bodø (2-1). Azóta a sárga-feketék gyengültek, de mi történt a Sandefjord oldalán?

Osztottak-szoroztak a Sandefjord (11.00) háza táján és rájöttek, hogy egy újabb év az Eliteserienben egy kisebb befektetéssel jobb hasznot hozhat, mint egy esetleges kiesés. Cifuentes a nyáron megteremtette ennek az alapját, most pedig pár igazolással próbálják a helyüket erősíteni. A védelembe jött Haakenstad a finn bajnok KuPS-tól, a Moldéval bajnok Singh a középpályára, míg a Brann, majd Vålerenga színeiben futballozó Vega a szélre. Három olyan játékos, akik egyértelműen erősítést jelenthetnek ennek a keretnek és egy olyan vezetővel, mint Cifuentes, bent kell maradniuk az Eliteserienben. A keretből csak Zé Eduardo és Kralj fog hiányzoni, de előbbi már az ötödik forduló óta, míg utóbbi öt forduló óta maródi, így a pótlásuk nem új keletű. Szerintem fals az odds ezen a meccsen és így hendivel is bőven értékes oddsot kapunk a Sandefjordra.

Borítókép: Bodo/Glimt csapatának címere (Fotó: Anders Haukland / Shutterstock.com)

Korai kifizetés 2 gólos vezetésnél ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Bodø/Glimt - Sandefjord Fotball Tipp

  Sandefjord +2.0
  2.06 Bet365Hozzászólások 11

grof19

grof19

 • 2020 okt 1. 16:04

Nagyon jó az összefoglaló Gavrilo. Már most érdemes megjátszani ezt az tippet mert nagyon biztos,hogy lejjebb fog menni hiszen mindég szoros mérkőzést játszott egymással a két csapat és igen sok az (1:1) eredmény köztük. Köszönet a tipp ajánlatért!

chabialonso

chabialonso

 • 2020 okt 1. 16:42

Sandefjordiaknak hosszú utazás Bodo. Ott Oslo alatt ahhoz képest nyár van, de tény, hogy a vendégektől két gólt is el tudok képzelni.

gavrilo14

gavrilo14

 • 2020 okt 1. 17:03

chabi, Oslo 13 fok, Bodø 15. A Golf-áramlat vicces időjárást tud okozni az országban.

sunik29

sunik29

 • 2020 okt 1. 19:19

Jo tipp! Koszi.

LosGabos

LosGabos

 • 2020 okt 1. 22:39

Szembe megyek a leírtakkal, sima hazai győzelem, 2:0 vagy 3:1.

csabax

csabax

 • 2020 okt 1. 23:31

Tévedni emberi dolog.

Powell

Powell

 • 2020 okt 2. 11:49

Az egymás elleni páharcokat valamint a Sandefjord formáját nézve meglepetés lenne ha 2 góllal kikapnának.

curpy82

curpy82

 • 2020 okt 2. 15:34

3.5 felett és hazaira teszem. Ebbe azért sok minden belefér.

LosGabos

LosGabos

 • 2020 okt 4. 22:40

Ezt a bajnokságot a Bodo/Glimt veretlenül fogja megnyerni.

csabax

csabax

 • 2020 okt 4. 22:57

Nem zárható ki.

grof19

grof19

 • 2020 okt 5. 06:49

Sikeresen jött a tipp. Köszönet érte! :)


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

Korai kifizetés 2 gólos vezetésnél ajánlat

 • Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek