Egyelőre az oroszok uralják a legrangosabb európai kupasorozatot. A CSZKA Moszkva és a Khimki egy vereséggel áll a tizenhatos mezőny élén, de már megszokhattuk, hogy az Euroliga minden hétre tartogat meglepetéseket, így könnyen fordulhat a kocka. A forduló egyik nagy kérdése, hogy a Real Madrid feltud-e állni a padlóról?

Spanyolok hullámvölgyben

Épphogy kikecmergett a Barcelona a rossz periódusból, most a Real Madrid jutott a sorsukra. Legutóbbi két mérkőzésükön kikaptak az Euroligában, hétvégén pedig hazai pályán buktak az ősi rivális katalánok ellen a spanyol bajnokságban. A Hanga Ádámék elleni szoros vereség egyértelművé tette, hogy most valami nincsen rendben a szezont parádésan kezdő fővárosiaknál. Sergio Llull kiválását csak ideig-óráig tudta Luka Doncic egyedül megoldani, de azért ő sem gép. Ennek tetejében jött még Gustavo Ayon kiválása (Kuzmics sérülése mellé), így azért komoly hiányzókkal kell szembenéznie Pablo Laso mesternek. Walter Tavares érkezett a palánk alá, amolyan tűzoltásként, de egyelőre neki még tanulnia kell a spanyolok játékrendszerét. Kedden a Baskonia lesz az ellenfél, elsőre csak legyintenénk, mivel a baszkok nem kezdték jól a szezont, aminek meg is lett az eredménye. Prigioni ment, Pedro Martinez érkezett a kispadra, akivel kezdi összekapni magát a társaság. Khimkit is megszorongatták, ami jó előjel lehet a hétközi kettős forduló előtt. A Badalonát is magabiztosan verték hétvégén, a csapat sztárja, Beaubois is tudott pihenni, így nincs oka panaszra a hazaiknak.

Felipe-Reyes-Real-Madrid-005

Felipe Reyes. Fotó: Francesc Juan/Shutterstock.com

A két gárda tehát ellentétes előjelekkel várja a találkozót. A Real Madrid épp egy krízis közepén van. Doncic túl van terhelve, ez egyre inkább látszik. Az még inkább, hogy Randolph vagy Reyes nem tudja tehermentesíteni őt egy jó palánk alatti teljesítménnyel, így a Madrid játéka eléggé a szlovén játékmester formájára koncentrálódik. Mindkét klub magas intenzitással játszik, ettől függetlenül kicsit túlzásnak érzem a 167,5 pontos határt a dobott pontokra (1.91). Formák alapján nem lenne meglepő egy hazai siker (2.40), de jobb ezt inkább egy hendivel megtámogatni.

Szerdára is marad rangadó

Eljött a visszavágó ideje, ugyanis a 2017-es Euroliga döntő két csapata találkozik egymással. A Fenerbahce hazai pályán fogadja az Oympiakoszt. Az előjelek nem a vendégeknek kedveznek. Hiába nyitottak négy győzelemmel, az elmúlt két mérkőzésen kapituláltak. Először a Barcelona ellen néztek bele egy komoly vereségbe, majd a hazai Panathinaikosz elleni rangadót bukták el. Mindkét meccs rávilágított a pireusziak Achilles-sarkára: gyenge offenzív játék.

Hiába tudnak csapatként parádésan játszani, jó a kémia, de ez kevés, ha nincs egy stabil vezér a pályán, aki nem más, mint Spanoulis. A görög legenda továbbra is sérült, egyelőre bizonytalan, hogy mikor térhet vissza, nélküle viszont nincs meg a Pireusz dinamikája. Nem kapnak sok pontot, sőt, viszont nem is szereznek, ami egy Fener ellen idegenben komoly vereséget eredményezhet.

Annál is inkább, mivel a szezon kezdetén mutatott gyenge forma már a múlté a törököknél, legutóbb a Bamberget árazták be nagyon csúnyán idegenben. A támadójátékról pedig már nem is érdemes beszélni, hiszen rengeteg opcióval rendelkeznek: Wanamaker, Datome, Vesely, Sloukas stb. Védekezésben is nagyon jók, szinte fojtogató a játékuk, offenzív játékban pedig jól megosztják a labdát egymás között. A törökök már az első perctől kezdve dominálni fognak, abban is biztos vagyok, hogy a defenzív játékba sok energiát fektetnek, így könnyedén előfordulhat, hogy a vendégek 70 pont alatt maradnak, amire szép szorzót kínálnak az irodák. A hazai sikerben sok érték nincsen (1.36), de az alacsonyabb szorzókat kedvelők megpróbálhatják. 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Olympiakosz pontjai 70,5 alatt
    1.87 Unibet