Európa Liga: Bizonyítanak a spanyolok?

Bence
1 tipp
2019 máj 1. 09:16
Szólj hozzá!

Foci Európa Liga Arsenal FC Valencia CF

Az elmúlt évek a spanyol foci dominanciájáról szólt az európai kupaporondon. Idén az angolok kerültek fölénybe az elődöntők során, élnek is a lehetőséggel? 

Arsenal - Valencia

A LaLiga csapatok fölénye óriási volt mostanában, leigázták Európát. Legutóbbi 10 fináléból (5-5 Bajnokok Ligája és Európa Liga), 9 az ő csapataik győzelmével ért véget. Hasonlóra a 80-as évek végén volt példa, mikor az olaszok kerültek reflektorfénybe. Erre az évre már csak két spanyol csapat maradt az elődöntőkben, egyik a Barcelona a BL-ben, másik a Valencia az Európa Ligában. Mi a közös még bennük? A játékfelfogásuk. Mindkét klub a higgadt játékot és a védekezést preferálja. 

A spanyolok taktikai felfogásáról már párszor írtunk, legutoljára az Atlético Madrid ellen. Ezen sokat nem változtat Marcelino, mivel ez már egy jól betanult rendszer, ami elsősorban a fegyelmezett defenzív játékos alapul. A spanyolok nem fognak feleslegesen támadni, átadják majd a terepet a londoni csapatnak. Mi játszhat Unai Emery kezére? Egyre kevesebb védekezni tudó középső középpályása marad a Valenciának. Kondogbia sérült, Coquelin pedig eltiltott. 

Geoffrey Kondogbia (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Ez utóbbi fontos tényező lehet a párharc szempontjából, mert így sebezhetőbb a spanyolok védekezése. A kérdés csak az, hogy mire megy felállt védelemmel szemben az Arsenal. A Bate ellen szögletek és kontra révén, Rennes ellen utóbbi segítségével mentek tovább. Napolival szemben is egy korai gyors támadás segített, hogy megtörje az olaszokat. Marcelino erre figyelni fog, nem fognak ennyire kinyílni, mint az említett csapatok. 

A hazaiaktól kombinatív játék kell, de felmerül a kérdés, hogy ez elég lesz- a sikerhez? Kiválóan zárja le a területeket a Garay irányította védelem, ami igazán jól megy az angoloknak (rövid passzos játék kis területen, illetve üres területekbe bejátszás), azokat limitálhatják. A vendégek gyors kontrákra építenek, illetve pontrúgások után szereznének meg az előnyt. 

Tippelés szempontjából merész lenne az Arsenal ellen fogadni, mert hazai pályán jönnek tőlük a gólok és a győzelmek, ezért a gólok irányába tendálnánk. Az irodák - kiindulva az eddigi meccsekből - minimum 2, de inkább 3 találatot várnak. Ha kicsit biztosra mennénk, akkor a 3 gólos határra kapott szorzó sem rossz (1.44), de a 2,5 kifizetődőbb lehet (1.90).  Mi azonban két másik fogadást választanánk: büntetőlapok és szögletek.

Előbbi esetében játékosokra specializálódva. José Gayá nehezen oldja meg hiba nélkül a baloldali védekezést, Arsenal góljai sok esetben innen jönnek, szóval lehet érték a lapjában (3.00), ahogyan Carlos Solerében is (2.80). A fiatal játékos kénytelen lesz védekező feladatokat is ellátni, ezt pedig nem képes minden esetben hiba nélkül lehozni. Szögletek? A 3,5-es határ a vendégekre csábító, főleg, ha beállnak védekezni. 

Borítókép: Neto. Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Arsenal - Valencia Tipp

    Valencia szögletei 3,5 alatt
    2.07 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI 29.85 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Európa Liga Fogadások 2018/19

mate_debrecen hozzászólt
2019 máj 31. 01:13
Azt sosem értettem, hogy ennyire minek kell Európa perifériájára vinni a döntőt... OK, hogy Grúzia, Kazahsztán, Azerbajdzsán stb. máshogy nem láthat ekkora eseményt, de akkor már nálunk is jobb helyen lenne, megközelíthetőbb, nem 5 óra az út Angliából, stb...

Szurkolás nuku és gyászos hangula
RedMunchen hozzászólt
2019 máj 30. 16:57
Tudtam, h a Chelsea a jobb, de en azert vartam az Arsenal sikeret mert akkor ot angol is mehetett volna a BL-be, ami hosszu tavon az egesz orszagnak pozitivum lett volna (na meg titkon benne volt, h jovore ellenuk garantaltan sikeresen vettuk volna a BL nyolcaddontos parharcunkat.  ;D).
tonijani hozzászólt
2019 máj 30. 06:47
Azt hiszem, nem is volt kérdés ki nyeri az EL-döntőt:

"Annak ellenére, hogy az irodák a Chelsea csapatát várják befutóként, úgy látszik a fogadók ezt másképp gondolják.

A főleg az Egyesült Királyságban ismert Ladbrokes fogadóiroda adatai szerint 71%-a a játékosoknak az ágyúsok végső győzelmére tippelt, s csupán 29%-a vár Chelsea győzelmet.

Alex

Kapcsolódó cikkek