Sokan örömködtek, miután az FK Sūduva kiejtette a múlt héten a Maccabit, mondván ez kedvez a Fradinak. Azonban nem a véletlen folytán esett ki az izraeli bajnok, nagyon is oda kell figyelnie erre a meccsre a zöld-fehéreknek, mivel itt csak nekik van vesztenivalójuk.

Három a litván igazság is?

Reméljük, hogy nem, mivel ez a harmadik alkalom zsinórban, hogy a litván gárda bejut az Európa Liga playoff körébe, ahol eddig mindig kudarcot vallott. 2017-ben a Ludogorets, míg tavaly a Celtic búcsúztatta őket az utolsó selejtező körben. Mindkét együttes otthon tudta legyűrni a litvánokat, míg idegenben csak egy döntetlenre voltak jók. Ezért is nem éri meg lebecsülni őket, mivel hazai környezetben veszélyes csapat a Sūduva (4.35). Múlt héten már írtam a remek mérlegükről Marijampolėban és ezt a Maccabi ellen csak javították. 2016 óta csak kétszer kaptak ki otthon tizenegy nemzetközi tétmeccs alatt, ami remek teljesítmény az ellenfeleket böngészve. A Fradinál jóval nevesebb és erősebb keretek is elhasaltak már Litvániában, ezért is előnyös, hogy idegenben kezdenek.

Megnéztem múlt héten a Maccabi elleni összecsapásukat és az ott látottak alapján hasonló összecsapásra van esély, mint ami a Valletta ellen volt. A litvánok néhány hazai labdarúgó mellett a technikásabb balkáni játékosokat részesítik előnyben, akikbe ráadásul az a tűz is meg van, amit a máltaiakban nem láttam. Visszatérve a múlt heti meccsükre, szerencsésnek is titulálható a 2-1-es győzelmük. Az első félidőben kétszer jártak az ellenfél 16-osánál és mindkét lövésük úgy pattant meg, hogy abból gól lett. Ezek után a meccs érdemi része eldőlt, viszont az izraeliek próbálkoztak becsülettel. A betömörülő védelem amúgy stabilan állt, kevés helyzetet tudtak ellenük kidolgozni és ez intő jel lehet a budapesti csapat számára is. Bátran kell vállalni az 1:1 szituációkat, mivel képességek terén azért ne számítsunk egy észak-európai topcsapatra, viszont a lelkesedésben biztosan verni fogják a Fradit. Mindenképpen el kell kerülnie a vendégeknek, hogy hátrányba kerüljenek, mivel onnan nehéz lesz megfordítani a meccset a kiválóan kontrázó litvánok ellen.

Kell a továbbjutás!

A Dinamo helyre tette a Fradit, azonban egy lehetősége maradt még a célja eléréséhez a zöld-fehéreknek. A Sūduva egyáltalán nem rossz csapat, azonban ki kell ejteni, ha a Ferencváros komolyan gondolja a klub további építését! A BL selejtező során láthattuk, hogy a koefficiens mennyire sokat számít. Egy közepes EL csoportba sok pontot lehet szerezni és ennek már jövőre jelentős hatása lehet a magyar csapat sorsolásakor. Ilyen szempontból talán nem is baj, hogy nem BL csoportkör lett belőle, amivel pénzügyileg jobban járt volna a csapat, viszont a pofozógép szerepét töltötte volna csak be. Másrészről, ha a Sūduvát nem tudják kiejteni, akkor az EL csoportkört sem érdemli meg a csapat, mivel ott nem lesz gyengébb ellenfél.

A Sūduvánál nincs eltiltott, míg az FTC-ben (1.80) Eldar Civic biztosan nem játszik, miután a Dinamo ellen kiállították. Sokatmondó, hogy Isael nem lépett pályára a hétvégén, így valószínűsíthető, hogy a brazil még mindig sérüléssel küszködik. A litvánok nem játszottak a hétvégén, míg az alap Fradi kezdőből hárman (Zubkov, Blazic, Heister) maradtak csak bent a Rákóczi elleni hétvégi meccsen. Meglepő lenne, ha bármelyikük is kimaradni a Sūduva elleni kezdőből, mivel nem találunk náluk jobb alternatívát. Rebrov eddig a selejtező sorozatban két poszton csereberélt csak, ez pedig a Heister - Civic, illetve a Sigér - Ihnatenko páros volt, azonban az elsőnél biztos, míg utóbbinál valószínűleg az első opció mellett fogja most is letenni a voksát. Az összeállítás és a felfogás sem fog tehát jelentősen módosulni, így ennek következtében egy domináns Fradit láthatunk majd csütörtök este. A litvánoknak sincs túl sok okuk változtatni, mivel a múlt héten működött a taktikájuk egy hasonló kaliberű csapat ellen. Ez azt jelenti, hogy vissza fognak vonulni a térfelükre és a három elől lévő játékos próbál majd gyors kontrákat vezetni a megszerzett labdákból. Amúgy a balti állam csapata a széleken verhető, így Tokmac Nguen, illetve Zubkov (és Lovrencsics) kulcsszerepben találhatja magát, miután jó beadásokat kell továbbítaniuk a centerben lévő Signevich felé.

A bukik már csökkentették az utóbbi napokban a Sūduva szorzóit, viszont még így is fölényes Fradi sikert várnak, ami legjobban a továbbjutásukra kapható oddsból látszik (1.12). Ebből is leszűrhetjük, hogyha értékes szorzót akarunk fogni, akkor mindenképpen a hazai oldal felé kell elmennünk. A Fradi góljai 1,5 alatt (1.81) például teljesen reális lehetőség. Említettem már ezt a 2016 óta lejátszott 11 hazai nemzetközi meccset, ahol két vereséget szenvedtek csak a litvánok. Emellett fontos megjegyezni, hogy egy olyan találkozó volt, ahol az ellenfél két gólt tudott lőni (2018 - Crvena zvezda). Bármennyire is adja magát ez a fogadási ötlet a statisztikák szerint, én mégis másfelé mennék el. Évente körülbelül egyszer szoktam döntetlen ajánlani és úgy érzem 2019-ben ez lesz erre a megfelelő alkalom. Első meccs, nem itt dől el a továbbjutás, nehéz dió ez a litván csapat, így nem marad más, mint megtenni a magas szorzós döntetlent (3.60).

Borítókép: Oleksandr Zubkov (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org