Európa Liga: Itt az ideje bizonyítani!

Foci Európa Liga MOL Vidi FC PAOK Thessaloniki

Két meccs, 0 rúgott gól, 0 pont és a csoport utolsó helye. Ez a Vidi eddigi mérlege az Európa Ligában, amelyhez sokkal optimistábban álltunk hozzá másfél hónappal ezelőtt. A harmadik kör előtt úgy néz ki az állás, hogyha a Vidi kikap Szalonikiben, akkor koncentrálhatnak a hazai sorozatokra, mivel az Európa Liga érdemi része véget ért számukra.

Az igazi görög atmoszféra

A görög-magyar válogatott meccsen a hangulat nem volt éppen fergetes és a pár ezer néző „elveszett”  a stadionban - ez alól talán csak az áriázó öregúr volt a kivétel. Most azonban más lesz a szituáció és egy fanatikus szurkolótábor előtt kell helytállnia a 11 Vidi játékosnak. Ez mindenképpen szokatlan lesz nekik, azonban a Chelsea elleni is megállták a helyüket, így bízhatunk bennük. A PAOK (1.31) az elején már nyomás alá akarja majd helyezni a vendégeket és egy esetleges győzelemmel közel kerülnének már a második helyhez is. A boriszovi (sima) győzelmük nagyot dobott az esélyeiken és ezzel helyre tették a fehérorosz gárdát is, akik az első körben Budapesten győztek. Ennek köszönhetően, ha a Vidi ellen jól zárják a következő két meccset, akkor a BATE ellen ők három újabb ponttal fognak számolni és a sima második hely biztosított. Ne feledjük, hogy az első körben a Vidi az eddigi leggyengébb produkcióját nyújtotta a sorozatban és ezzel könnyen lehet, hogy elvágta már magát a továbbjutás érdemi kérdésétől. Másrészt, ez okozhat talán egy kis könnyelműséget a görögökben, akik lebecsülhetik a magyar együttest. Az első 15-20 percet mindenképpen meg fogják nyomni a PAOK játékosok és ezt kellene túlélni a Vidinek ahhoz, hogy pontszerzésben gondolkozhassanak.

Andre Vieirinha - bír 90 percet? (Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com)

A hétvégén a hazai csapat rangadót vívott és az Aris otthonából hozták el a három pontot (1-2), amivel továbbra is élen állnak - bár ez annak is köszönhető, hogy több csapatot pontlevonással sújtottak. Üröm és öröm lehet számukra viszont, hogy André Vieirinha és Léo Matos is kisebb sérüléssel hagyta el a játékteret és kérdéses a szereplésük még csütörtökön. Valljuk be, magyar drukkerként nem nagyon sírnánk, ha nem tudnának pályára lépni a Vidi ellen. A PAOK-nál azért jegyezzük meg, hogy a csapat teljesítményére eddig nem lehet panasz: a bajnokságban 100 százalékosak eddig hét forduló után, míg a BATE elleni idegenbeli győzelemmel egyértelműen bejelentkeztek a tavaszi folytatásért a nemzetközi kupában.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Húzzuk fel a falat - újra!

Amennyire biztosak lehetünk a PAOK presszingjében a mérkőzés elején, annyira biztosra vehető a Vidi biztos védekezése. Bízhatnak is benne, mivel láthattuk, hogy a Chelsea ellen sem álltak messze a pontszerzésről és az angolok ellen egyre jobban mentek a kontrák is. Mindez azért is figyelemre méltó, mivel a PAOK hazai pályán még annyi veszélyt sem jelentett a londoniak kapujára, míg a fehérváriak a Stamford Bridge-en. Hasonló taktikával léphetnek újra pályára a vendégek, akiknek ez a játék fekszik és nem az, amit a BATE ellen mutattak az első fordulóban.  További előny, hogy itt ők esélytelennek (10.00) számítanak és a legtöbb fogadó elkönyvelte a hazai győzelmet, megnézve az eddigi eredményeket.

További jó hír a csapat tájáról, hogy Kovácsik Ádám először állhat a kapuban az Európa Liga csoportkörben és ezzel megteremtheti azt a stabilitást, amit Tujvel esetében azért hiányolhattunk - bár nagyobb baki nélkül hozta le a meccseit. Ezen kívül, Nikolic mester végre a hétvégén pihentetett is, így többek között Juhász, Scepovic, Stopira, Huszti és Nikolic se játszotta végig a Hali elleni találkozót és az ő szereplésükre nagy esély van csütörtökön. Másrészről Armin Hodzic végigjátszotta és jól szerepelt Vidi szerelésben - talán először mondható el ez róla az augusztusi transzfere óta. Más kérdés, hogy valószínűleg csak a csere padon fog helyet kapni és reméljük nem lesz szükség a behozatalára.

Itt az újabb görög próba a Vidi előtt, ezúttal már Danko Lazovic nélkül. MTI Fotó: Illyés Tibor

Tippeljünk

A következő két összecsapás mindkét csapat szempontjából sorsdöntő, mivel a PAOK páholyban, míg a Vidi nagyon verve érezheti magát a negyedik forduló után. Ahhoz, hogy magyar oldalon legyen értelme a számolgatásnak, ahhoz bizony négy pontot kell szerezni a görög együttes ellen. Ebből valószínűleg az egyet célozza meg a csapat szerb vezetőedzője idegenben és ehhez fog alkalmazkodni a taktika is. A fanatikus szurkolók előtt azért nagy blama lenne a görögöknek nem behúzni ezt a meccset, főleg miután simán lenyomták a BATE-t. Ehhez mérték az alacsony hazai szorzót (1.31), ami mellé nem húzhattak alacsony 2,5 overt (1.80), mivel a bukik szerint egy több gólos hazai siker is benne lehet a pakliban. A valóság viszont könnyen lehet az, amit a Vidi az idén már többször (Razgradban, Malmöben, Stamford Bridge-en) bejátszott idegenben és egészen addig húzza a stabil védekezést, amíg tudja. Ez elég jól ment, megfigyelhetjük, hogy az első félidőben ezeken a meccseken nem is kaptak gólt. Ennek tükrében elég jó opciónak néz ki a félidei 0:0 (3.20), vagy az under 1.0 (2.08).

Borítókép: Kovács István (b). MTI Fotó: Illyés Tibor

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • PAOK Thessaloniki - MOL Vidi FC; félidő 1.0 under
    2.08 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gavrilo Princip

Gavrilo Princip

ROI 18.83 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Európa Liga Fogadások 2018/19

mate_debrecen hozzászólt
2019 máj 31. 01:13
Azt sosem értettem, hogy ennyire minek kell Európa perifériájára vinni a döntőt... OK, hogy Grúzia, Kazahsztán, Azerbajdzsán stb. máshogy nem láthat ekkora eseményt, de akkor már nálunk is jobb helyen lenne, megközelíthetőbb, nem 5 óra az út Angliából, stb...

Szurkolás nuku és gyászos hangula
RedMunchen.. hozzászólt
2019 máj 30. 16:57
Tudtam, h a Chelsea a jobb, de en azert vartam az Arsenal sikeret mert akkor ot angol is mehetett volna a BL-be, ami hosszu tavon az egesz orszagnak pozitivum lett volna (na meg titkon benne volt, h jovore ellenuk garantaltan sikeresen vettuk volna a BL nyolcaddontos parharcunkat.  ;D).
tonijani hozzászólt
2019 máj 30. 06:47
Azt hiszem, nem is volt kérdés ki nyeri az EL-döntőt:

"Annak ellenére, hogy az irodák a Chelsea csapatát várják befutóként, úgy látszik a fogadók ezt másképp gondolják.

A főleg az Egyesült Királyságban ismert Ladbrokes fogadóiroda adatai szerint 71%-a a játékosoknak az ágyúsok végső győzelmére tippelt, s csupán 29%-a vár Chelsea győzelmet.

Alex

Kapcsolódó cikkek