Európa Liga: Itt az ideje bizonyítani!

Foci Európa Liga MOL Vidi FC PAOK Thessaloniki

Két meccs, 0 rúgott gól, 0 pont és a csoport utolsó helye. Ez a Vidi eddigi mérlege az Európa Ligában, amelyhez sokkal optimistábban álltunk hozzá másfél hónappal ezelőtt. A harmadik kör előtt úgy néz ki az állás, hogyha a Vidi kikap Szalonikiben, akkor koncentrálhatnak a hazai sorozatokra, mivel az Európa Liga érdemi része véget ért számukra.

Az igazi görög atmoszféra

A görög-magyar válogatott meccsen a hangulat nem volt éppen fergetes és a pár ezer néző „elveszett”  a stadionban - ez alól talán csak az áriázó öregúr volt a kivétel. Most azonban más lesz a szituáció és egy fanatikus szurkolótábor előtt kell helytállnia a 11 Vidi játékosnak. Ez mindenképpen szokatlan lesz nekik, azonban a Chelsea elleni is megállták a helyüket, így bízhatunk bennük. A PAOK (1.31) az elején már nyomás alá akarja majd helyezni a vendégeket és egy esetleges győzelemmel közel kerülnének már a második helyhez is. A boriszovi (sima) győzelmük nagyot dobott az esélyeiken és ezzel helyre tették a fehérorosz gárdát is, akik az első körben Budapesten győztek. Ennek köszönhetően, ha a Vidi ellen jól zárják a következő két meccset, akkor a BATE ellen ők három újabb ponttal fognak számolni és a sima második hely biztosított. Ne feledjük, hogy az első körben a Vidi az eddigi leggyengébb produkcióját nyújtotta a sorozatban és ezzel könnyen lehet, hogy elvágta már magát a továbbjutás érdemi kérdésétől. Másrészt, ez okozhat talán egy kis könnyelműséget a görögökben, akik lebecsülhetik a magyar együttest. Az első 15-20 percet mindenképpen meg fogják nyomni a PAOK játékosok és ezt kellene túlélni a Vidinek ahhoz, hogy pontszerzésben gondolkozhassanak.

Andre Vieirinha - bír 90 percet? (Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com)

A hétvégén a hazai csapat rangadót vívott és az Aris otthonából hozták el a három pontot (1-2), amivel továbbra is élen állnak - bár ez annak is köszönhető, hogy több csapatot pontlevonással sújtottak. Üröm és öröm lehet számukra viszont, hogy André Vieirinha és Léo Matos is kisebb sérüléssel hagyta el a játékteret és kérdéses a szereplésük még csütörtökön. Valljuk be, magyar drukkerként nem nagyon sírnánk, ha nem tudnának pályára lépni a Vidi ellen. A PAOK-nál azért jegyezzük meg, hogy a csapat teljesítményére eddig nem lehet panasz: a bajnokságban 100 százalékosak eddig hét forduló után, míg a BATE elleni idegenbeli győzelemmel egyértelműen bejelentkeztek a tavaszi folytatásért a nemzetközi kupában.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Húzzuk fel a falat - újra!

Amennyire biztosak lehetünk a PAOK presszingjében a mérkőzés elején, annyira biztosra vehető a Vidi biztos védekezése. Bízhatnak is benne, mivel láthattuk, hogy a Chelsea ellen sem álltak messze a pontszerzésről és az angolok ellen egyre jobban mentek a kontrák is. Mindez azért is figyelemre méltó, mivel a PAOK hazai pályán még annyi veszélyt sem jelentett a londoniak kapujára, míg a fehérváriak a Stamford Bridge-en. Hasonló taktikával léphetnek újra pályára a vendégek, akiknek ez a játék fekszik és nem az, amit a BATE ellen mutattak az első fordulóban.  További előny, hogy itt ők esélytelennek (10.00) számítanak és a legtöbb fogadó elkönyvelte a hazai győzelmet, megnézve az eddigi eredményeket.

További jó hír a csapat tájáról, hogy Kovácsik Ádám először állhat a kapuban az Európa Liga csoportkörben és ezzel megteremtheti azt a stabilitást, amit Tujvel esetében azért hiányolhattunk - bár nagyobb baki nélkül hozta le a meccseit. Ezen kívül, Nikolic mester végre a hétvégén pihentetett is, így többek között Juhász, Scepovic, Stopira, Huszti és Nikolic se játszotta végig a Hali elleni találkozót és az ő szereplésükre nagy esély van csütörtökön. Másrészről Armin Hodzic végigjátszotta és jól szerepelt Vidi szerelésben - talán először mondható el ez róla az augusztusi transzfere óta. Más kérdés, hogy valószínűleg csak a csere padon fog helyet kapni és reméljük nem lesz szükség a behozatalára.

Itt az újabb görög próba a Vidi előtt, ezúttal már Danko Lazovic nélkül. MTI Fotó: Illyés Tibor

Tippeljünk

A következő két összecsapás mindkét csapat szempontjából sorsdöntő, mivel a PAOK páholyban, míg a Vidi nagyon verve érezheti magát a negyedik forduló után. Ahhoz, hogy magyar oldalon legyen értelme a számolgatásnak, ahhoz bizony négy pontot kell szerezni a görög együttes ellen. Ebből valószínűleg az egyet célozza meg a csapat szerb vezetőedzője idegenben és ehhez fog alkalmazkodni a taktika is. A fanatikus szurkolók előtt azért nagy blama lenne a görögöknek nem behúzni ezt a meccset, főleg miután simán lenyomták a BATE-t. Ehhez mérték az alacsony hazai szorzót (1.31), ami mellé nem húzhattak alacsony 2,5 overt (1.80), mivel a bukik szerint egy több gólos hazai siker is benne lehet a pakliban. A valóság viszont könnyen lehet az, amit a Vidi az idén már többször (Razgradban, Malmöben, Stamford Bridge-en) bejátszott idegenben és egészen addig húzza a stabil védekezést, amíg tudja. Ez elég jól ment, megfigyelhetjük, hogy az első félidőben ezeken a meccseken nem is kaptak gólt. Ennek tükrében elég jó opciónak néz ki a félidei 0:0 (3.20), vagy az under 1.0 (2.08).

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • PAOK Thessaloniki - MOL Vidi FC; félidő 1.0 under
    2.08 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gavrilo Princip

Gavrilo Princip

ROI 84.00 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Európa Liga Fogadások 2018/19

RedMunchen hozzászólt
2019 máj 10. 07:16
A buntetoparbaj kapcsan most jutott eszembe, hogy ez az ABBA sorrend megbukott v csak elfelejtodott? Elsore is hülyeségnek tűnt, nem bánnám ha a régi rendszer maradna állandóra.
Greipel hozzászólt
2019 máj 10. 05:53
Megvan az Arsenalnak, méghozzá imponáló fölénnyel. Szerintem egyet is érthetünk abban, hogy ha összejönne a legnagyobb londoni derbi végül az UEFA Szuperkupában, az az angol klubfoci csúcsát jelentené.  :beerchug:
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 9. 13:25
Európa Liga: Fordítások hete?

Egy rövid elmélkedés erejéig térünk ki a csütörtöki Európa Liga elődöntők visszavágóira.  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek