Sorsdöntő összecsapásra számíthatunk a CSZKA - FTC meccsen, mivel a találkozó vesztese már nem nagyon kalkulálhat a továbbjutással. Ez a Fradinál benne volt a pakliban a legelejétől, azonban a CSZKA-t tartották a bukik a csoport megnyerésére a legesélyesebbnek, így a két meccs alatt szerzett nulla pontjuk igencsak meglepő. Várakozásaim a cikkben és a podcastban.

Hazai pályán

Mindenképpen csalódást keltő a CSZKA eredményessége eddig, miután a bajnokságban is csak az ötödik helyen állnak, míg a nemzetközi kupában egyáltalán nem megy nekik. Moszvában azért legalább az orosz bajnokságban nem szerepelnek rosszul, miután a hat meccsükből négyet is megnyertek 1-1 döntetlen és vereség mellett. Ennek is köszönhetően hiába állnak az ötödik helyen, a listavezető Lokomotiv három pont távolságra van előttük, míg a Krylya Sovetov kilenccel követi őket. Ez azért egy árnyaltabb képet ad róluk és jól mutatja be az erőviszonyokat a két csapat között.

A CSZKA keret értéke egy laza 136 millió euro, viszont pár sérült nehezíti Viktor Goncharenko dolgát. Hátulról Vasin és Nababkin, míg a középpályáról Dzagoev és Efremov hiányzik. Ettől függetlenül azért Nikola Vlasic, vagy a tavalyi orosz gólkirály, Fedor Chalov jelentős veszélyt jelenthet a magyar kapura. Láttuk anno, hogy Dani Olmóval sem tudtunk nagyon mit kezdeni, akkor mi lesz most a magyar csapattal a moszkvai hidegben? Összességében, a rossz nemzetközi szereplés ellenére egy attraktív hazai csapatot várok, akik próbálják megragadni az utolsó esélyüket a csoportban. Ehhez mindenképpen be kell húzniuk ezt a találkozót!

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Nehéz helyzetben Rebrov

A videóban elég sokat beszélek a Fradi helyzetéről, így ide inkább egy kis elmélkedést írok, ami az őszi szezon hátralevő részében meghatározó lehet. A Fradi az utóbbi években nem szembesült a kettős terhelés nehézségeivel és úgy tűnik ez most visszaüt. Kiválóan kezdték az idényt és topformában volt jó néhány játékosuk - ehhez elég csak megnézni a különbséget a két Ludogorets ellen vívott hazai találkozón. Azonban ezt nehéz fenntartani, illetve magyar szinten heti két fontos meccsel nem is lehet. A Fehérvárnak sem sikerült tavaly és úgy néz ki az FTC is kudarcot fog most vallani. Az utóbbi egy hónapban látványosan visszaesett a játéka a zöld-fehéreknek és mivel az NB1-ből is bőven van még forduló hátra, így ez sorsdöntő is lehet a Fehérvárral folytatott versenyfutásban. Ha az NB1 táblázatát megnézzük, akkor ebből persze semmit nem látunk, mivel a vesztett pontok tekintetében a listavezető MOL Fehérvárral állnak holtversenyben. Viszont, ha megnézzük a legutóbbi három győzelmüket (ZTE, Kisvárda, Újpest), akkor láthatjuk, egy kicsit nagyobb koncentrációval mindegyik ellenfelüknek pontot kellett volna szereznie

Szerhij Rebrov nehéz helyzetben
(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A fociban a sok kihagyott helyzet és a gyenge játék egyszer visszaüt. A Ludogorets kihasználta az FTC gyengeségeit, mivel jóval erősebb csapat, mint az NB1 mezőnye. Viszont, ha a Fradi játéka nem javul, akkor bizony a megerősödő magyar mezőnyhöz is kevés lesz a mostani játéka. Ez pedig egy döntés következménye, amit Rebrov egy hónappal ezelőtt hozott meg. Augusztusban kipróbálta az ukrán tréner, hogy mi lenne, ha a bajnokságban egy felforgatott kezdővel játszanának. A Kaposvár és a Diósgyőr ellen jött egy-egy szerény 1-0, míg a kettő között egy csúfos fiaskó Felcsúton (1-4). Látszott, hogy nem annyira mély a keret, hogy ezt büntetlenül csinálja a zöld-fehér csapat. Így jött az ötlet, hogy mindenhol a legjobbak játszanak. Ebből jöttek a pontok (győzelmek az NB1-ben, pontszerzés Barcelonában), azonban a fent említett meccseken sokat romlott a játék minősége. Ezt egyelőre magyar szinten nem torolták meg a csapatok, viszont a CSZKA Moszkva nem teheti meg ezt a szívességet a magyar bajnoknak. Hiába vannak problémák mindkét oldalon, a budapestieknél sokkal mélyebben gyökereznek ezek, így pedig ide be kell húzni a hazai győzelmet (1.52).

Borítókép: Mario Fernandes (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)