A magyar csapatok közül a Vidi kezdheti egyedül győzelem után a visszavágót, azonban könnyű párharc rájuk se vár. A DVSC reménytelen helyzetbe került, viszont a sorsolás után már tudtuk, hogy számukra a második kör lehet a maximum, amit elérhetnek. A Honvéd 0-0-ás döntetlennel utazik Romániába.

Nem adja fel a Vaduz

A korai gól ellenére szépen helytállt a Vaduz (3.60) Felcsúton, így pedig szövögethetik a harmadik körös álmaikat, miután csak egy gólos hátrányt kell leküzdeniük. Ettől függetlenül azért a Fehérvár kézben tartotta a hazai mérkőzését és egy góllal pontot tehet a továbbjutó neve mögé. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a Vaduz hármat hintsen otthon a piros-kékeknek, így mindenképpen adva van a cél Marko Nikolić csapata előtt. A magyar bajnoksággal ellentétben a svájci (másodosztály) már elindult múlt hétvégén és a liechtensteini csapat egy 2-0-s győzelemmel javította a nyitókörös vereségét. Mindkét gólt Milan Gajic lőtte - büntetőből.  Ez pedig meg is világítja a Vaduz egyik problémáját, a góllövést. A tavalyi szezonban az egyik legkevesebb gólt szerezték a Challenge League-ben és idén se szórták eddig meg magukat. Ráadásul eltiltottjuk is lesz, mivel Denis Simani a hátvédsorból három meccs alatt három sárgát abszolvált, így idén már nem fog pályára lépni a nemzetközi kupában, ha kiesik a csapata. A támadósorban Coulibaly azért elég veszélyesen mozgott köszönhetően gyorsaságának és ezért is gondolom, hogy a vendégek minél kevesebb mozgásteret akarnak a vaduziaknak adni otthonukban.

Stopira gólja sokat érhet a visszavágón. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Kérdés, hogy Marko Nikolić milyen taktikát választ a találkozóra. Mennyire fontos a MOL Fehérvárnak (2.00) a minél korábbi gól megszerzése és mennyire lehet a biztos védekezésre játszani. A tavalyi selejtezőkörös taktika alapján utóbbit fogja választani a szerb. A legtöbb meccsük esetében alig esett gól az első félidőben. A Bajnokok Ligája selejtezőjében lejátszott nyolc meccse közül négynél nem esett gól, míg másik négy találkozón egy gól volt az első 45 perc alatt. A sor idén nem folytatódott, mivel a Zetát már az első félidőben kitömték, míg a visszavágón már visszatértek a sormintához (0-0, majd 1-0 az első meccsen a Vaduz ellen). Alapesetben a bukik egy underes meccset várnak (1.71), ami a második félidőben azért borulhat. Ezért is maradnék az első félidőnél, ahol egy góllal biztosítanám magam, azonban az odds még így is jónak mondható (1.76).

Fordított szerepkörök

Három hete a Debrecen 3-0-ra focizta le hazai pályán az albán ellenfelét, míg múlt héten ők kapták ugyanezt az eredményt a Torinótól. A továbbjutás már eldöntve, viszont a Lokinak a tisztes helytállás cél lehet. Beszélhetnénk itt 1X-ről (2.28) akár, viszont láthattuk, hogy a két csapat között nagy a különbség és ezért ez attól függ majd, hogy az olaszok mennyire tartalékolnak későbbre. Tehát, ha a végeredményre akarunk fogadni, akkor érdemes megvárni a kezdőket, amelyek egy órával a kezdés előtt már ki lesznek hirdetve. Ami viszont a minimális elvárás lenne a hazai csapattal szemben, hogy lőjenek egy gólt. Ez kísértetiesen hasonlít a tavalyi Újpest - Sevilla párharchoz, ahol az első meccsen eldőlt a továbbjutás (0-4), majd a visszavágón Zsótér góljával a vigaszdíj megvolt (1-3). Mivel a hajdúságiaknak voltak helyzeteik az odavágón is, ezért jó esély mutatkozik arra, hogy a cívisvárosban gólt is találnak már. Ebben segítheti a csapatot az is, hogy elég alacsonyan húzták meg a belépők árait a Lokinál, így a legtöbb szektorba 2000-3500 Ft közötti összegért válthatók a jegyek. Másrészt, mégis csak egy Serie A-s csapat jön, így szép nézőszámra számítok, ami előtt lelkes hajdúsági futballra számítok.

Andrea Belotti - pályára lép a Nagyerdei Stadionban? (Fotó: Marco Canoniero / Shutterstock.com)

A hazai csapat góljára most 1.53-at fizetnek, ami kombinálható egy mindkét csapat lő góllal (1.76). Nem gondolnám, hogy a Torino annyira gyenge csapattal állna ki, amelyik egy gólt legalább ne szerezne, vagy kikapna vendégségben. Egyébként a vendégek győzelmi szorzója sem rossz (1.55), viszont azt ne felejtsük el, hogy nekik ez már egy tétnélküli találkozónak is felfogható, illetve a felkészülési időszakuk se volt az igazi, miután csak vészbeugrók az EL-ben, míg az olasz bajnokság még később fog indulni. Ezek a tényezők segítik a Lokit és épp ezért tartom jó ötletnek, hogy itt a fogadásba belevonjuk a hazai gól megszerzését.

Borítókép: MOL Vidi játékosainak gólöröme (Fotó: MTI/Illyés Tibor)