Meglepően sikeres csütörtököt zártunk múlt héten, ami azt jelentette, hogy 1997 után először nyert mindegyik magyar csapat egy adott héten a nemzetközi kupában. A Honvéd meccsének a vége felé éreztem azt, hogy valami hiányzik ebből a hétből. Rá kellett jönnöm, hogy ez a csalódottság, amit akkor érzek, mikor egyik csapatunk egy verhető ellenfél ellen esik ki. Ezt elkerülhetjük az Európa Liga első körében idén? Igen, azonban a Honvéd - és akár a Debrecen is - nehéz 90 perc elé nézhet, így most velük fogunk foglalkozni.

Kár azért a kapott gólért

Mind a Debrecen, mind a Honvéd meccse hasonló mederben folyt. Az ellenfeleiknek is voltak komoly helyzeteik, azonban ezeket rendre elpuskázták és így a magyarok meggyőző előnybe kerültek. Közel volt mindkét gárda a hazai 3-0-ához, azonban a Honvédnak nem sikerült feltenni az i-re a pontot - pedig kétszer is próbálkozhattak. Először Gazdag büntetőből a 4-0-hoz, majd a csapat védelme a végsőkig való koncentrációval. Egyik se jött be, így pedig veszélyekkel teli lehet a litván kirándulás a kispestieknek a hazai 3-1 ellenére. A nemzetközi kupaindulók közül náluk volt egyértelműen a legtöbb változás az utóbbi hónapokban: új tulajdonosi kör, új vezetőedző, formálódó keret, új (bérelt) stadion. A vezetők egy korábbinál nagyobb költségvetést és a Vidi-Fradi párossal vetekedő gárdát emlegettek, azonban ebből eddig sok nem látszik. Lefkovits és Moutari jó vásárnak bizonyult, azonban olyan emblematikus játékosokat kell pótolniuk, mint Gróf és Holender. A többiek (Niba, Kulacs, Egerszegi) egyelőre nincsenek olyan edzettségi állapotban, hogy segítsenek Vilniusban, így azt kell hogy mondjuk, egy gyengébb Kispest megy a Balti túrára a tavalyihoz képest. A pad rövid (Cipf vagy Kálnoki-Kis beállása ezt tökéletesen jelzi), a felkészülési állapota nem megfelelő több játékosnak (lásd összes csere az első meccsen), míg a szerkezeten sokat nem változtatott Sannino mester. Ehhez képest a litvánok jól játszottak Budapesten is, így akár továbbjutásban is reménykedhetnek a 3-1 ellenére.

David N'Gog (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A litvánokat akár idézőjelbe is tehetnénk, mivel a kezdőben sokat nem találhattunk. Ezen azonban nem csodálkozhatunk, mivel a Balti országok nem érik fénykorukat a világfutballban, viszont (közép-) európaiaknak jó lehetőséget tudnak biztosítani. Egyébként három litván került be a Kispest ellen a kezdőbe, viszont a húzónevek nem közülük kerültek ki. A Liviu, Kis, Morer hármas mindenképpen figyelemreméltó és nem csodálkozok, hogy a hazai porondon nehezen találnak legyőzőre. A Suduva csapatával fej-fej mellett haladnak, a többi gárdát már lassan lekörözve döntik majd el a bajnoki cím sorsát. Záró jelben érdemes megjegyezni, hogy a Suduva otthon 0-0-át játszott a Crvena Zvezdával a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így pedig igen merésznek tűnik az a Gazdag kijelentés, hogy Litvániába is győzni mennek. Ami növelheti a Kispest esélyeit, hogy hétfőn edzőt is váltott a Vilnius, így Marek Zub helyét Joao Lius Martins veszi át. A portugál 2016 óta Litvániában van már, így bizonyára ismeri új csapatát, illetve nem hiszem, hogy sokat változtatna a felálláson, összeállításon. Ezzel szemben a játékosoknak jó motiváció lehet bizonyítani az új edzőnek.

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Válogatott ligáknál és bajnokságoknál érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Főleg a számtalan kihagyott helyzet jellemezte a litván támadásokat a Kispest ellen, azonban a hazai pálya megfordíthatja az esélyeket. A 2.20-as hazai szorzó mindenképpen jó kiindulási alap, mivel szerintem jóval nagyobb esélyük lesz a győzelemre ennél. A magas odds miatt egy DNB-vel biztosítható (1.65). Ami viszont talán ennél is jobbnak tűnik, az a Vilnius által lőtt gólok száma. Kettő mindenképpen kell nekik a továbbjutáshoz és a Honvéd védelme ellen az első meccs alapján ez össze is jöhet (2.25). A továbbjutásra még nem jöttek ki az oddsok, viszont 4.50 felett ez is tehető lesz a hazai oldalra. Érvem emellett, hogy tavaly hasonló körülmények között esett ki a magyar csapat a Niederkorn ellen, illetve Ben Hatira és Nagy Gergő sérülés miatt nem tarthat a csapattal.

Debrecen - csak egy gól kell

A lehető legjobb eredménnyel zárult a Loki hazai összecsapása (3-0) az albán Kukësi ellen. A játék képe alapján viszont hízelgő eredménynek is számít ez, mivel az albánoknak rengeteg kihagyott helyzetük volt a 90 perc során. A 70. perc környékén már a világ 8. csodájának gondoltam volna, ha kibírja a hazai csapat kapott gól nélkül, de végül sikerült nekik. Lefutottnak gondolható a továbbjutás, azonban a Kukësi (2.80) játékosai és vezetői nem gondolnám, hogy ne szeretnék behúzni legalább a győzelmet a visszavágón. Erre jó esélyük is lesz, míg mi egy magas oddsot kapunk rájuk, így érdemes ezt a gondolatmenetet továbbfűzni. Biztosíthatjuk magunkat a döntetlenre is egy 1X-szel (1.53), illetve a magasabb odds reményében a DNB/1-re (2.04). Azt gondolom, itt kell keresnünk az értéket, illetve a lőtt gólok számában hazai oldalon.

Szatmári Csaba és csapattársainak gólöröme (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A Debrecen (2.35) feladata, hogy a múlt hetihez képest stabilizálja a védelmet, illetve találjanak egy gólt. Utóbbi nem hiszem, hogy kivitelezhetetlen lenne, mivel az albán védelem többször is rosszul zárt hátul. Ráadásul az újonnan igazolt Trujić - Garba duó jó vételnek bizonyult az első meccsük alapján. Ők kiegészülve Varga Kevinnel és Tőzsér mélységi indításaival, igen sokra vihetik az NB1-ben és az albán csapat ellen is. Összességében tehát lelkes hazaiakat várok, akik nem fognak vereséget szenvedni otthon, viszont a továbbjutást sem fogják kiharcolni. A támadásiak viszont eredményesek lehetnek és elérhetik a lőtt két gólt is a 90 perc során (2.75).

Borítókép: Gazdag Dániel (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Európa Liga Tipp

    Zalgiris Vilnius - Budapest Honvéd; hazai csapat góljainak száma 1,5 felett
    2.25 Unibet
  • Európa Liga Tipp

    FK Kukësi - DVSC, hazai csapat góljainak száma 1,5 felett
    2.75 Unibet