Meglepően sikeres csütörtököt zártunk múlt héten, ami azt jelentette, hogy 1997 után először nyert mindegyik magyar csapat egy adott héten a nemzetközi kupában. A Honvéd meccsének a vége felé éreztem azt, hogy valami hiányzik ebből a hétből. Rá kellett jönnöm, hogy ez a csalódottság, amit akkor érzek, mikor egyik csapatunk egy verhető ellenfél ellen esik ki. Ezt elkerülhetjük az Európa Liga első körében idén? Igen, azonban a Honvéd - és akár a Debrecen is - nehéz 90 perc elé nézhet, így most velük fogunk foglalkozni.

Kár azért a kapott gólért

Mind a Debrecen, mind a Honvéd meccse hasonló mederben folyt. Az ellenfeleiknek is voltak komoly helyzeteik, azonban ezeket rendre elpuskázták és így a magyarok meggyőző előnybe kerültek. Közel volt mindkét gárda a hazai 3-0-ához, azonban a Honvédnak nem sikerült feltenni az i-re a pontot - pedig kétszer is próbálkozhattak. Először Gazdag büntetőből a 4-0-hoz, majd a csapat védelme a végsőkig való koncentrációval. Egyik se jött be, így pedig veszélyekkel teli lehet a litván kirándulás a kispestieknek a hazai 3-1 ellenére. A nemzetközi kupaindulók közül náluk volt egyértelműen a legtöbb változás az utóbbi hónapokban: új tulajdonosi kör, új vezetőedző, formálódó keret, új (bérelt) stadion. A vezetők egy korábbinál nagyobb költségvetést és a Vidi-Fradi párossal vetekedő gárdát emlegettek, azonban ebből eddig sok nem látszik. Lefkovits és Moutari jó vásárnak bizonyult, azonban olyan emblematikus játékosokat kell pótolniuk, mint Gróf és Holender. A többiek (Niba, Kulacs, Egerszegi) egyelőre nincsenek olyan edzettségi állapotban, hogy segítsenek Vilniusban, így azt kell hogy mondjuk, egy gyengébb Kispest megy a Balti túrára a tavalyihoz képest. A pad rövid (Cipf vagy Kálnoki-Kis beállása ezt tökéletesen jelzi), a felkészülési állapota nem megfelelő több játékosnak (lásd összes csere az első meccsen), míg a szerkezeten sokat nem változtatott Sannino mester. Ehhez képest a litvánok jól játszottak Budapesten is, így akár továbbjutásban is reménykedhetnek a 3-1 ellenére.

David N'Gog (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A litvánokat akár idézőjelbe is tehetnénk, mivel a kezdőben sokat nem találhattunk. Ezen azonban nem csodálkozhatunk, mivel a Balti országok nem érik fénykorukat a világfutballban, viszont (közép-) európaiaknak jó lehetőséget tudnak biztosítani. Egyébként három litván került be a Kispest ellen a kezdőbe, viszont a húzónevek nem közülük kerültek ki. A Liviu, Kis, Morer hármas mindenképpen figyelemreméltó és nem csodálkozok, hogy a hazai porondon nehezen találnak legyőzőre. A Suduva csapatával fej-fej mellett haladnak, a többi gárdát már lassan lekörözve döntik majd el a bajnoki cím sorsát. Záró jelben érdemes megjegyezni, hogy a Suduva otthon 0-0-át játszott a Crvena Zvezdával a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így pedig igen merésznek tűnik az a Gazdag kijelentés, hogy Litvániába is győzni mennek. Ami növelheti a Kispest esélyeit, hogy hétfőn edzőt is váltott a Vilnius, így Marek Zub helyét Joao Lius Martins veszi át. A portugál 2016 óta Litvániában van már, így bizonyára ismeri új csapatát, illetve nem hiszem, hogy sokat változtatna a felálláson, összeállításon. Ezzel szemben a játékosoknak jó motiváció lehet bizonyítani az új edzőnek.

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Válogatott ligáknál és bajnokságoknál érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Főleg a számtalan kihagyott helyzet jellemezte a litván támadásokat a Kispest ellen, azonban a hazai pálya megfordíthatja az esélyeket. A 2.20-as hazai szorzó mindenképpen jó kiindulási alap, mivel szerintem jóval nagyobb esélyük lesz a győzelemre ennél. A magas odds miatt egy DNB-vel biztosítható (1.65). Ami viszont talán ennél is jobbnak tűnik, az a Vilnius által lőtt gólok száma. Kettő mindenképpen kell nekik a továbbjutáshoz és a Honvéd védelme ellen az első meccs alapján ez össze is jöhet (2.25). A továbbjutásra még nem jöttek ki az oddsok, viszont 4.50 felett ez is tehető lesz a hazai oldalra. Érvem emellett, hogy tavaly hasonló körülmények között esett ki a magyar csapat a Niederkorn ellen, illetve Ben Hatira és Nagy Gergő sérülés miatt nem tarthat a csapattal.

Debrecen - csak egy gól kell

A lehető legjobb eredménnyel zárult a Loki hazai összecsapása (3-0) az albán Kukësi ellen. A játék képe alapján viszont hízelgő eredménynek is számít ez, mivel az albánoknak rengeteg kihagyott helyzetük volt a 90 perc során. A 70. perc környékén már a világ 8. csodájának gondoltam volna, ha kibírja a hazai csapat kapott gól nélkül, de végül sikerült nekik. Lefutottnak gondolható a továbbjutás, azonban a Kukësi (2.80) játékosai és vezetői nem gondolnám, hogy ne szeretnék behúzni legalább a győzelmet a visszavágón. Erre jó esélyük is lesz, míg mi egy magas oddsot kapunk rájuk, így érdemes ezt a gondolatmenetet továbbfűzni. Biztosíthatjuk magunkat a döntetlenre is egy 1X-szel (1.53), illetve a magasabb odds reményében a DNB/1-re (2.04). Azt gondolom, itt kell keresnünk az értéket, illetve a lőtt gólok számában hazai oldalon.

Szatmári Csaba és csapattársainak gólöröme (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A Debrecen (2.35) feladata, hogy a múlt hetihez képest stabilizálja a védelmet, illetve találjanak egy gólt. Utóbbi nem hiszem, hogy kivitelezhetetlen lenne, mivel az albán védelem többször is rosszul zárt hátul. Ráadásul az újonnan igazolt Trujić - Garba duó jó vételnek bizonyult az első meccsük alapján. Ők kiegészülve Varga Kevinnel és Tőzsér mélységi indításaival, igen sokra vihetik az NB1-ben és az albán csapat ellen is. Összességében tehát lelkes hazaiakat várok, akik nem fognak vereséget szenvedni otthon, viszont a továbbjutást sem fogják kiharcolni. A támadásiak viszont eredményesek lehetnek és elérhetik a lőtt két gólt is a 90 perc során (2.75).

Borítókép: Gazdag Dániel (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

  • Európa Liga Tipp

    Zalgiris Vilnius - Budapest Honvéd; hazai csapat góljainak száma 1,5 felett
    2.25 Unibet
  • Európa Liga Tipp

    FK Kukësi - DVSC, hazai csapat góljainak száma 1,5 felett
    2.75 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org