A Milan pillanatok alatt elbukhatja a versenyfutást a bajnoki címért a városi riválissal, ha nem tudják legyőzni a vasárnap esti derbin a Juventust. A torinóiak a top4-ért és a Bajnokok Ligája indulásért küzdenek. 

Elfogyott a lendület?

Kikapott a Spezia ellenében a Milan. Mondhatnánk, hogy ez belefér, de nem ez az első botlás manapság Pioliéktól. Korábban az Ibrahimovic-faktor is segítette a csapatot, de az elmúlt időszakban már inkább fék volt a svéd klasszis, mintsem megmentő. Amikor a pályán volt, akkor dekoncentrálttá váltak a többiek, mindenki a svédnek akart megfelelni és passzolni. A Milannak le kellett volna zárni a meccset az első 45 perc után, erre a második félidőben szenvedtek egy kiesés elől menekülő csapattal szemben. 

Ez intő jel lehet, mert amikor Ibrahimovic korábban pályán volt, szinte verhetetlenné váltak. A 2019/20-as szezon 2 vereség, 2020/21-ben 3 vereség, míg idén 4 vereség a bajnokságban, pedig csak 14 meccsen lépett pályára Ibrahimovic. Nélküle a csapat mérlege: 7 győzelem és 1 döntetlen a Serie A-ban. Lehetséges, hogy ideje továbblépnie a klubnak? A Juventus ellen erre is választ kaphatunk, ahogyan arra is, milyen állapotban van Allegri együttese?

A Milan szempontjából rossz hír, hogy a Juventus a Sampdoria 4-1-es legyőzése során, először funkcionált úgy hosszú idő után, mint egy igazi csapat. A hétvégi rangadó előtt ez a győzelem nagyon jól jött Allegri fiainak, motiváltak, újból lőtávolon belül a top4, ami idén a legfőbb feladat számukra. A fiatal Aké jól szállt be a meccsbe, Dybala is felszívta magát, illetve Morata is nagyot küzdött. 

Ez a mentalitás kell a Milan ellenében is, ha nyerni akarnak. A Milantól nem lesz elég, hogy 45 percig küzdenek, mostani Juventus ellen maximum hőfokon kell égni 90 percen át, de közel sem biztos, hogy ez a csapat alkalmas rá. Látunk fantáziát a vendég pontszerzésben, ráadásul egy kis érdekesség: Stefano Pioli még sosem győzte le Allegri csapatait (18 mérkőzésen maradt nyeretlen...). Valószínűleg ez nem a véletlen műve. 

Borítókép: Massimiliano Allegri. cristiano barni / Shutterstock.com

  • AC Milan - Juventus Tipp

    Juventus DNB-vel
    1.95 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org