A magyar bajnok a Bajnokok Ligája főtáblájának első körében a spanyol Unicaja Malagát fogadja. Mennyi esélye van a meglepetésre a Falcónak?

2023 okt 18. 18:05 Közvetítés: UnibetBet365

Falco KC Szombathely: A jó rajt megvolt

A felkészülés során már tudatosan koncentrált az európai kupasorozatra a Falco, ugyanis olyan csapatokkal játszottak, mint az olasz Brindisi vagy Napoli, velük modellezték például a spanyol Unicaja Malaga elleni találkozókat. A szombathelyi gárdának ugyanis a magyar bajnokság már nem ad olyan kihívást, amivel ilyen mérkőzésekre fel lehet készülni. A hétvégén például a Kaposvárt ütötték ki (103-66). 

A Falcónak olyan mély a kerete, hogy a kettős terhelés és a rotáció sem veszélyezteti a magyar bajnoki szereplésüket, így nyugodtan koncentrálhatnak a Bajnokok Ligájára. Ahogyan arról az európai topligák elemzésében írtunk, ilyen kiemelkedően erős gárdáknál nincsen szó kettős terhelésről, mert ezt a keretnek el kell bírnia. A szombathelyiek pedig szinte csak alapoztak a magyar bajnoki mérkőzésekkel az olyan találkozókra, mint amilyen az Unicajával szembeni lesz.

Unicaja Malaga: Ismeretlen terepen

Azt maga a spanyol klub is elismerte, hogy számukra Magyarország és a magyar csapat ismeretlen, nincsenek tisztában azzal, mire képes a Falco. Ebből a szempontból előnyben lehetnek a szombathelyiek - a hazai pályát még hozzávéve -, de máskülönben eléggé nehéz dolguk lesz, mert az Unicaja felvette a versenyt a nemzetközi kupában érdekelt csapatokkal is, mint amilyen a Real Madrid

A csapat magja már tavaly óta együtt játszik, Kendrick Perry a legponterősebb játékosuk, aki jól triplázik, kellemetlen irányító, akit jól ismerhetnek a magyarok, hiszen játszott Körmenden és Szolnokon is. A korábbi Barcelona játékos, Nihad Đedović szintén egy rutinos róka, a kiscsatár bármikor képes egy 15-18 pontos meccsre. Dylan Osetkowski francia bajnokként és komoly Euroliga tapasztalattal érkezett tavaly. 

Ha pályán van, leginkább ő jelenti a különbséget, rendszerint vele jobbak támadó és védőoldalon is, amire nagy szüksége lenne a Malagának, mert ott akadnak hiányosságok. A perimétert ugyan jól védik, triplázni ellenük nehéz, viszont a palánk alatt gondban lehetnek, ezt már több csapat kihasználta. A spanyolok ezt a mérkőzést a jó triplázásukkal nyerhetik meg, periméteren pedig nehéz lesz megfogni Perry-t. 

A szorzók viszont nem biztos, hogy megfelelően tükrözik az erőkülönbségeket. A Falco ugyanis már a tavalyi szezonban is a hazai meccseken felvette a versenyt a topligás csapatokkal, legyőzték a Strasbourg - Murcia párosát, ezért merünk megkockáztatni egy hazai magasabb hendit. Ez nem egy erős tipp, viszont egy próbát mindenképpen megér.

  • Falco Szombathely v Unicaja Malaga tipp

    Falco +12,5 ponttal
    Bet365
    1.83

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés