Egy hónap pihenő után vasárnap este Birminghamben, a Muller Grand Prix-val folytatódik az atlétikai Diamond League sorozat, amely immáron a tizenkettedik állomásához érkezett. Számtalan világbajnokot találunk a mezőnyben, illetve Baji Balázs is rajthoz áll, szóval remek késő délutáni csemegének ígérkezik.

Kőkemény visszavágó!

Kezdjük akkor rögtön Baji Balázzsal, aki a néhány napja véget ért londoni világbajnokság egyik legkomolyabb meglepetését szállította. A békéscsabai gátas azzal a céllal utazott az angol fővárosba, hogy döntőt szeretne futni. Ugyan pokoli erős volt a mezőny, de az elődöntőben futamgyőzelemmel tudott a legjobb nyolc közé kerülni. A döntőben már teljesen felszabadultan foglalhatta el a pozícióját a rajtgépben, a századok pedig vele voltak, így nem kis meglepetésre bronzérmes lett. Hatalmas dolog ez egy magyar sprintertől, de nem mondhatjuk azt, hogy ne lett volna a levegőben egy kiugró eredmény, hiszen idén háromszor is megjavította az országos csúcsot és már 13.15-nél jár. 

Baji Balázs

Baji Balázs (Fotó: MTI)

A mezőnyben többen is ott lesznek azok közül, akiket Baji a világbajnoki döntőben maga mögé tudott utasítani. Például London olimpiai bajnoka, Aries Merritt, Rió ezüstérmese, Orlando Ortega és az a Garfield Darien, aki két századdal kapott ki Balázstól. A franciának lehetett a legfájóbb a vereség, hiszen az utolsó métereken jött be elé Baji. Darien háborgott is, hogy volt olyan pillanat, amikor összeért a karjuk, ugyanis éppen egymás mellett futottak. Biztos vagyok benne, hogy a mezőnyben a gall gátas lesz az egyik legmotiváltabb, hogy visszavágjon.

Ennyiért megéri kockáztatni

A vb egyik, hanem a legnagyobb betlije Ryan Crouser nevéhez fűződik. A riói címvédő amerikai súlylökő az egész szezonban verhetetlen volt, úgy hajigálta a szert 22 méter fölé, hogy élmény volt nézni. Londonban viszont messze tudása alatt teljesített, 21.20 méterig jutott és csak a hatodik lett. Nem volt egyébként egy túl színvonalas döntő, Tomas Walsh ugyan 22.03-mal nyert, de az egész fináléban ez az egy 22 méter feletti dobás volt. Az ausztrál is ott lesz a mezőnyben, mint ahogyan Peking világbajnoka, Joe Kovacs is. Várhatóan közöttük dől el a győzelem, a többiek nincsenek 22 méteres formában. Crouserre a vb előtt nem túl jó oddsokon lehetett fogadni, annyira borítékolható volt a győzelme, most viszont 2.00-es oddsot adnak rá, amire megéri lecsapni. Biztosan csalódott a gyenge londoni szereplés miatt, de egyben a bizonyítási vágy is fűtheti.

Ez is izgalmasnak ígérkezik

Sifan Hassan

Sifan Hassan (Fotó: Wikipédia)

Nagy várakozás övezi a női 3000 méteres versenyt is, ahol Hellen Obiri személyében láthatjuk az 5000 friss világbajnokát, illetve Sifan Hassan személyében egy 1500 specialistát. A táv éppen köztes, ezért lesz borzasztó érdekes verseny. Hassan egyébként a fő számában nem tudott érmet nyerni Londonban, 5000 méteren viszont meglepetésre ő is felállhatott a dobogóra. Obiri más ligában játszott, de így is nagy dolog volt ez Hassantól. Obiri egész szezonban nagy formában futott, ezért egyáltalán nem volt meglepő, hogy világbajnok lett. 1500-tól 5000-ig bármilyen távon ütőképes, kellően gyors a végén, így nehéz vele mit kezdeni. Hassan gyorsasága is sokat fejlődött, de azért egy hajrában inkább Obirire tennék. Nem csak rájuk kell viszont figyelni, a mezőnyben ott lesz Margaret Chelimo Kipkemboi, Agnes Jebet Tirop, Shannon Rowbury és Eilish McColgan is, aki hazai pályán versenyezhet. Nagyon erős futók, akik 8:30 körül tudnak, éppen ezért a 8:33-as Gyémánt Liga rekord simán megdőlhet.

Sztárparádé

Utoljára hagytam a női 100 métert, ami az est legnagyobb durranását ígéri. A mezőnyben találjuk a 100 ezüst és bronzérmesét, azaz Dafne Schippers-t és Marie-Josée Ta Lou-t, a 200-as harmadik Shaunae Miller-Uibo-t, és a 100 gát világbajnokát, Sally Pearsont. És akkor még nem esett szó a riói címvédő Elaine Thompsonról, aki egyébként Crouserhez hasonlóan hatalmasat betlizett Londonban. A jamaicai sprinter annyira meggyőző volt a szezonban, hogy kevesen merték megkérdőjelezni a győzelmét Londonban, de az év legfontosabb futását csúnyán elgörcsölte. Meglátjuk mennyire maradt ez meg benne, mindenesetre ilyen nevekkel rossz verseny nem lehet. 

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Férfi súlylökés: Crouser nyer
    2.00 Unibet