A River Plate - Vélez Sarsfield egy komoly múltra visszatekintő összecsapás, ahol az elmúlt évek sem voltak mentesek az agressziótól. El lehet képzelni, mire képesek ezek a játékosok, ha a Libertadores-kupa továbbjutás a tét! 

Egyetlen gól

Mindössze 1-0-ra nyerte az odavágót a Vélez Sarsfield. Ezt is egy büntetőből sikerült összehozni, ahol a River Plate védője, Héctor Martínez komoly hibát vétett. A River Plate edzője, Gallardo egyből az arcát dörzsölte és a fejét fogta, hiszen egy könnyedén a kiesésükbe kerülhet. Csapata ugyan felpörgött a bekapott gól után, több helyzetet is kidolgoztak, de egyenlíteni nem sikerült. 

A második félidőben ráadásul a három legnagyobb helyzet a Vélez előtt adódott, de a csereként beálló Osorio mind a hármat kihagyta. Az biztos, hogy ő volt a leginkább agilis a pályán lévők közül, jól mozgott üres területbe, próbálták kihasználni a sebességét is hosszú indításokkal. A visszavágón megint a River Plate van lépéskényszerben, valószínűleg minden erejüket mozgósítják, hogy meglegyen a továbbjutás. 

Gallardo ugyanis szereti a parázs meccseket a Vélez ellen, az eddigi kilenc ellenük vívott találkozón, hat alkalommal osztottak ki piros lapot, összességében ötvenhárom sárga lapot mutattak fel a játékvezetők. Ez utóbbi 5,8-as átlagbank felel meg, ha ehhez hozzávesszük a piros lapok "kettes szorzóját", akkor az már 7,2 büntető lap meccsenként. Képzelhetjük, hogy mindössze egyetlen gól a különbség (az is büntetőből), milyen feszültség lesz a csapatokban. 

Meglepő eredmények

Pontosan ezért vizsgáltuk az elmúlt öt szezon Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek visszavágóit, hány piros lapot ossztottak ki? Összességében 40 mérkőzésről van szó, amelyeken 18 piros lapot osztottak ki, de a tavalyi kiírásban egyet sem! A River Plate esetében volt olyan argentin rangadó, ahol 3 piros lap villant a visszavágón. A mérkőzés játékvezetője az a Roberto Tobar lesz, aki Corinthians - Boca Juniors odavágót fújta - minden problémás meccset megkap a chilei bíró -, akkor 6 sárga lap mellett, egyetlen büntetőt fújt be. 

A tizenegyesre most is van sansz, de mi a kiállítás helyett, inkább a sárga és piros lapok kombinációját favorizálnánk, összességében 6,5-nél húzták meg a büntető lapok piacát, ami elfigyelve a két klub agresszív játékát és a tét nagyságát, nem is olyan magas határ. Tobar simán kioszt egy ilyen meccsen fegyelmezés céljából 7-10 sárga lapot, míg a játékosok folyamatosan aprítják majd egymást. Főleg a második játékrészben szabadulhatnak el az indulatok, ha az egyik fél már egyre közelebb kerül a továbbjutáshoz. 

  • River Plate - Velez Sarsfield Tipp

    6,5 büntető lap felett
    1.91 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org