Az Atalanta melyik szomszédos városi riválisnak segít? Milan vagy Inter? Ők lehetnek a bajnoki harjában a mérleg nyelve, de milyen értelemben? 

Győzelmi kényszer

A neheze csak most jön a Milan számára? Az Atalanta elleni derbi lehet a sorsdöntő a bajnoki versenyfutás szempontjából? Könnyen megeshet, hiszen hazai pályán fogadnak egy olyan Atalantát, akik idén nem teljesítettek úgy, ahogyan az elmúlt években, de még így is sok csapatra veszélyesek, bárki ellen bennük van 2-3 gól. A Milan szempontjából ez kedvező forduló lehet, ugyanis egy esetleges győzelemmel nyomást raknának arra az Interre, akik hétközben kupát nyertek a Juventus ellen, kissé fáradtak lehetnek. 

Mi a helyzet az Atalantával? Papíron még küzdenek az 5. helyért, de jelenleg a 8. helyen állnak, utolsó két forduló előtt 4 csapat van 3 ponton belül, rendkívül sűrű a mezőny az Európa-ligát érő helyekért. A bergamói klub komoly hullámvölgy után kicsit magához tért, de közel sem olyan erősek, mint egy évvel ezelőtt. Bárkitől képesek 2-4 gólt kapni, védelem darabokban. A támadójáték sem olyan hatékony, Ilicic folyamatosan mentális problémákkal küzd, Zapata alig tért vissza, újból megsérült, Muriel sem olyan jó, mint 1-2 éve. 

Sandro Tonali (Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com)

A Milan előtt komoly lehetőség nyílik, hogy nyerjen. Rafael Leao kiváló formában, amint jöttek a gólok és gólpasszok, úgy kezdett el nyerni a csapat is. Tonali két találatát a Verona előtt kiválóan készítette elő. A védelemben azért még mindig vannak gondok, de a mentális erőt mutatja, hogy hátrányból is képesek voltak felállni. Ibrahimovic az elmúlt években sikeresen átültette a küzdeni akarást a csapattársakba. 

Egy biztos, hogy ezen a mérkőzésen nem a védekezés fog dominálni, mert mindkét hátsó alakzat sebezhető. Azon fog múlni, hogy melyik lesz a hatékonyabb támadósor, kik tudják majd a helyzeteket gólra váltani, mert azokból valószínűleg lesz bőven. A 2,5 overre ezért felesleges időt áldozni, főleg 1.53-ért, akkor inkább egy Milan 1,5 gól feletti opcióban nagyobb érték lehet. Az elmúlt két Pioli vs. Gasperini csata alapján is ebben lehet a legnagyobb érték, de mi maradunk a Milan siker mellett!

  • AC Milan - Atalanta Tipp

    Milan győzelem
    1.79 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org